Gemakkelijke en Effectieve Methoden om Voegen Schoon te Maken in de Badkamer



In de badkamer kunnen voegen tussen tegels na verloop van tijd vuil, schimmel en kalkaanslag verzamelen, waardoor ze er onooglijk en onhygiënisch uitzien. Gelukkig zijn er verschillende eenvoudige en effectieve manieren om je voegen weer schoon en fris te krijgen. Hier zijn enkele veelgebruikte methoden om je badkamervoegen te reinigen:

1. Schoonmaakazijn: Schoonmaakazijn is een natuurlijk reinigingsmiddel met schimmelwerende eigenschappen. Meng gelijke delen schoonmaakazijn en water in een spuitfles, spuit het op de vuile voegen en laat het enkele minuten inwerken. Schrob daarna de voegen met een VOEGENBORSTEL en spoel af met water. Verwijder vieze vegen en restanten van het schoonmaken van de tegels met een niet al te natte VISCOSE-spons. Schoonmaakazijn koop jij in de supermarkt of haal een voordeelverpakking van 5 liter bij een bouwmarkt.

2. Baking Soda en Water: Maak een pasta van gelijke delen BAKING SODA en water. Breng het mengsel aan op de voegen en laat het een tijdje intrekken. Schrob vervolgens met een VOEGENBORSTEL en spoel grondig af.

3. Citroenzuur: Het natuurlijke zuur in citroensap kan effectief zijn bij het verwijderen van kalkaanslag. Meng wat CITROENZUURPOEDER met water en breng het rechtstreeks aan op de voegen. Laat het een tijdje inwerken en schrob dan zachtjes met een VOEGENBORSTEL om de aanslag te verwijderen.

4. Commerciële Voegenreinigers: Er zijn verschillende commerciële reinigers op de markt die speciaal zijn ontworpen om voegen schoon te maken. Zorg ervoor dat je een product kiest dat geschikt is voor jouw tegeltype en volg de instructies op de verpakking. Houd een SPONS bij de hand om jouw badkamertegels direct te reinigen na het gebruik van een chemisch product.

5. Stoomreiniger: Een stoomreiniger is een krachtig hulpmiddel om vuil en schimmel in de voegen te verwijderen. De hete stoom doodt bacteriën en schimmels, waardoor je badkamer niet alleen schoon wordt, maar ook hygiënisch.

Met deze eenvoudige methoden kun je je badkamervoegen grondig schoonmaken en weer laten stralen. Kies de methode die het beste bij je past en geniet van een frisse en schone badkameromgeving!

Wil jij een handige voegenborstel bestellen? Die vind jij HIER in de webwinkel. Voor het reinigen van jouw badkuip hebben we een speciale BORSTEL voor jou ingekocht. De glazen douchewand maak jij droog met DEZE trekker: die voorkomt zwarte strepen op glas of tegels.

Meer schoonmaakklusjes? Bekijk ons ASSORTIMENT natuurlijke borstels. BONUSTIP: Wil jij effectief haren verwijderen uit de afvoer ? Gebruik dan DEZE superhandige harenvanger!

Related products: