Afwassen - Alles voor een schone vaatAfwassen met goed materiaal: Of jij nu maar af en toe iets afwast, dat niet in de vaatwasser wil of wanneer jij de afwasborstel dagelijks ter hand neemt: de afwas komt iedere dag weer terug. Een goede reden dus om de vaat te verwerken met goed materiaal. En met de producten van onze Duitse borstelmakers en onze Nederlandse textielleverancier, weet jij je verzekerd van goede kwaliteit en lange levensduur.

Afspoelen - Een goed begin

Afwassen begint met afspoelen. Doe dit met koud water, met oog op duurzaamheid. Met uitzondering van echt vette pannen en schalen, is koud water vaak afdoende om de vaat voor te spoelen. Voorspoelen van de afwas zorgt voor een schonere vaat en voorkomt vuil en vet in jouw afwaswater. Ook wanneer jij de vaat in de vaatwasser ruimt, is het aanbevolen om de afwas eerst voor te spoelen. Dit voorkomt problemen met  jouw vaatwasmachine en zorgt ervoor dat er geen nare luchtjes in de machine ontstaan.

Paardenharen Afwasborstels - Zacht maar krachtig

Afspoelen kun je het beste doen met een HARDE afwasborstel, zodat jij vet en grof vuil gemakkelijk van de afwas verwijdert. Wat je ook kunt doen is jouw oude afwasborstel bewaren voor het eerste spoelwerk: vaak is ook een gebruikte afwasborstel nog goed genoeg voor dit klusje. Wanneer jij de afwasborstel de eerstvolgende keer gebruikt, denk dan eens na over een afwasborstel van paardenhaar.

Met een paardenharen afwasborstel doe jij een stuk langer dan met een reguliere afwasborstel. Waarom eigenlijk? Paardenhaar kan beter tegen de temperatuur van het water, waardoor ‘deuken’ van de afwasborstel wordt voorkomen. Het paardenhaar is zacht genoeg om krasjes op glas te voorkomen, maar sterk en veerkrachtig genoeg om de dagelijkse vaat te verwerken. Verkrijgbaar in een versie met een KUNSTSTOF handvat of in een volledig NATUURLIJKE uitvoering met extra reserve afwaskop.

Handige borstels voor in de keuken

Verschillende items zorgen bij het afwassen voor uitdagingen, bijvoorbeeld vanwege een bepaalde, lastig schoon te maken, vorm. Om die reden hebben wij verschillende borstels voor flessen, zoals DEZE drinkflesborstel bijvoorbeeld. Ook voor een KARAF en voor een WIJNGLAS hebben onze Duitse borstelmakers een handige borstel ontworpen. Pannen en vette schalen was jij het beste af met DEZE potborstel, waarmee je goed kunt schuren zonder een vervuilend plastic schuursponsje te gebruiken.

Extra Tips voor een schone vaat:

Laat de vaat uitlekken in een afdruiprek, zodat jij het ergste vocht kwijt bent. Hierna droog jij de vaat af met een goede katoenen theedoek, zoals onze horeca kwaliteit THEEDOEK. Voor glazen hebben wij een speciale GLAZENDOEK voor je. 

Aangekoekt vuil in een pan of schaal? Laat deze enkele uren inweken met gebruik van DEZE kristalsoda, zodat het vuil en vet gemakkelijk losweekt. Even afspoelen en daarna kan jij ook pannen en schalen moeiteloos schoonmaken met de paardenharen afwasborstel. Aanslag van thee of koffie of van bloemen? Gebruik dan DIT zuiveringszout. 

Nog meer voor een schone vaat:

Wil jij het volledige assortiment bekijken wat wij voor de afwas aanbieden? Klik dan HIER. Wist je trouwens dat wij ook een uitgebreid assortiment keukentextiel hebben? Een goede theedoek met bijpassende keukenhanddoek, een aanrechtdoekje, sopdoeken, stofdoek en dweil... het is er allemaal. Kijk HIER maar eens.

Tenslotte: Veel plezier met de vaat de volgende keer: als je het gezellig samen doet, ben je snel klaar en neem je nog snel even de dag door ook. Related products:

Related articles: