Welke haarborstel is voor mij geschikt?


  •     Remco Bink
  • |
  •  Geplaatst op:2020-11-16
  • |
  •  Views: 1203

Haarborstels met echt haar.

Haarborstel met echt haar: maak kennis met onze collectie haarborstels. Het nadeel van een haarborstel van synthetisch materiaal, is dat deze jouw haar en hoofdhuid beschadigt. Alle haarborstels die wij leveren zijn gemaakt van natuurlijke materialen: hout, dierlijk haar of een vegan variant van plantvezels. De haarborstels worden gemaakt door onze Duitse borstelmaker in hun eigen werkplaats. De verschillende modellen zijn afgestemd op verschillende haartypes: zo kies ook jij precies die haarborstel, waar jij al zolang naar op zoek bent.

Alle genoemde producten in dit artikel vind jij helemaal onderaan de tekst terug met een link naar het juiste product in onze webwinkel. Het volledige assortiment haarborstels vind jij HIER.

Wat is de juiste haarborstel?

De eerste stap in het bepalen van de juiste haarborstel, is door te kijken naar het aantal rijen van de verschillende borstels. Heb jij wat dunner haar, kies dan voor een haarborstel met veel rijen. Hierdoor wordt iedere haar opgepakt en netjes mee geborsteld. Heb jij dunner haar, kies dan een haarborstel met 8 rijen of meer. Heb jij dikker haar, dan heb jij juist meer aan een haarborstel met 5 of 6 rijen.

Varkens- of zwijnenhaar?

De meeste haarborstels die wij verkopen worden gemaakt van dierlijk haar: zwart gekleurd zwijnenhaar of de licht gekleurde varkensharen borstels. Het zwijnenhaar wordt kort op de huid afgeschoren: dit zorgt voor een stevige, goed elastische vezel voor de haarborstel. Heb jij een gevoelige hoofdhuid? Dan kun jij beter een haarborstel kiezen, die gemaakt is van de wat zachtere varkensharen. Ook kinderhaarborstels zijn gemaakt van varkenshaar. Voor de zeer gevoelige hoofdhuid van een pasgeboren baby, gebruik jij een borstel met superzacht geitenhaar. Zodra jij het aantal rijen en de soort borstel hebt bepaald, kun jij vervolgens kiezen voor welk model borstel jou het meeste aanspreekt.

Liever geen dierlijke producten?

Gebruik jij liever geen producten met dierlijk materiaal? Dan is een houten haarborstel voor jou wellicht een goed alternatief. Omdat de pennen van de haarborstel zijn afgewerkt met ronde punten, borstel jij niet alleen jouw haar maar masseer jij ook jouw hoofdhuid. Even borstelen met jouw houten haarborstel voor het slapengaan, betekent dat jij zonder stress de nacht in gaat. Onze vegan haarborstel is gemaakt van tampico vezels: een Zuid-Amerikaanse grassoort.

Kies het juiste model:

Zodra jij het aantal rijen en de soort borstel hebt bepaald, kun jij vervolgens kiezen voor welk model borstel jou het meeste aanspreekt. Kies jij voor een basic haarborstel in beukenhout? Of heb jij liever een duurzaam materiaal van olijfhout? Olijfhout is een zeer langzaam groeiende en daardoor zeer sterke houtsoort en bovendien voorzien van een prachtige nerf. Er is ook een klein model haarborstel beschikbaar, speciaal voor in de handtas. Ook de heren worden niet vergeten: zo leveren wij een speciale haarborstel voor mannen en kun jij ook jouw baard verzorgen met onze baardborstel van perenhout en zwijnenhaar.

Goed onderhoud:

Goed onderhoud is het behoud van jouw haarborstel en zorgt ervoor dat deze beduidend langer meegaat. Het hout van onze natuurlijke haarborstels is geolied. Wrijf het hout af en toe even in met wat olijfolie op een stukje keukenpapier; dit beschermt het hout tegen vocht en vlekken. Laat een haarborstel niet weken in water, maar gebruik voor het reinigen van de borstel onze speciale haarborstel reinigingsset. 

Related products: