Gordijnen inkorten met zoomband - Een stappenplan



Ontdek hoe je eenvoudig en professioneel je gordijnen kunt inkorten met instrijkbaar zoomband. Onze gebruiksinstructie begeleidt je stap voor stap, zodat je snel en moeiteloos de perfecte pasvorm kunt creëren. Bespaar tijd en geld met deze handige DIY-oplossing voor het aanpassen van je raambekleding.

Het inkorten van gordijnen met instrijkbaar zoomband is een haalbare doe-het-zelftaak, maar het vereist wat geduld en precisie. Hier is een stapsgewijze handleiding om je te helpen:

Benodigdheden:

Kant-en-klare gordijnen

Instrijkbaar ZOOMBAND

Strijkijzer

Strijkplank of STRIJKDEKEN

MEETLINT

SCHAAR

SPELDEN of STOFCLIPS

 

1.   1.   Meet en markeer: Meet zorgvuldig de lengte die je wilt dat je verduisteringsgordijnen hebben en markeer deze met een potlood of spelden. Zorg ervoor dat je de gordijnen op de gewenste hoogte hebt opgehangen voordat je begint met meten.

 

2.    2.  Knip de overtollige stof: Knip de gordijnen langs de gemarkeerde lijn af, zorg ervoor dat de snede recht en gelijkmatig is. Het is een goed idee om de gordijnen een paar centimeter langer te laten dan de uiteindelijke gewenste lengte, zodat je later nog kleine correcties kunt maken als dat nodig is.

 

3.     3. Bevestig het instrijkbaar zoomband: Leg het instrijkbaar zoomband op de onderkant van de gordijnen, waar je de zoom wilt maken. Zorg ervoor dat het band gelijkmatig over de stof loopt. Volg de instructies op de verpakking van het zoomband voor de juiste temperatuurinstelling van het strijkijzer.

 

4.     4. Strijk het zoomband: Gebruik een heet strijkijzer om over het zoomband te strijken. Het strijkijzer smelt het zoomband, waardoor het aan de stof blijft plakken. Zorg ervoor dat je het zoomband goed vastzet door het strijkijzer enkele seconden op elke sectie te houden.

 

5.   5.  Laat afkoelen: Laat het gordijn met het zoomband afkoelen voordat je het aanraakt of beweegt.

 

6.    6. Controleer de zoom: Controleer of het zoomband stevig aan de stof is bevestigd en of de zoom gelijkmatig is. Als je onregelmatigheden ziet, kun je het zoomband opnieuw strijken of met de hand aanpassingen maken.

 

7.    7.  Hang de gordijnen opnieuw op: Hang de ingekorte gordijnen op hun plaats en bewonder je werk.

 Dit proces vereist wat handigheid, dus wees geduldig en zorgvuldig bij het uitvoeren van elke stap. Eenmaal de smaak te pakken? Dan kort je net zo gemakkelijk jouw gordijnen in, maar natuurlijk ook een broek, rok of andere kleding. 

Wist je dat we nog veel meer handige hulpjes hebben voor verstel werk? Zo hebben wij een uitgebreid assortiment REPARATIEDOEK voor snel herstellen van kleding en woningtextiel. Ongelukje gehad met jouw strijkbout? HIERMEE maak jij de zool weer eenvoudig schoon. 



Related products: