Strijklinialen

Strijklinialen - Voor aftekenen en instrijken van zomen, toeslagen en beleg.

Strijklinialen zijn handige fournituren die het naaien of verstellen van kleding een stuk eenvoudiger maken. Een strak afgewerkte zoom is iets waar je een goede kleermaker aan herkent. Het aftekenen en instrijken van zomen, toeslagen en beleg wordt een stuk eenvoudiger met behulp van deze set strijklinialen. Je ontvangt 2 kunststof linialen, voorzien van regelmatige kleine openingen om de zoom zorgvuldig en precies af te tekenen op de stof. Daarna kan jij de zoom kaarsrecht om te vouwen en in te strijken. Je ontvangt 2 strijklinialen, afmeting: 10 x 30cm en 5 x 15cm.

Bij het zelf maken van kleding is een strijkijzer en de nodige strijkhulpen onmisbaar. Neem ook een kijkje bij ons ASSORTIMENT voor meten en markeren van stof.

Strijkliniaal - Hoe werkt het?

Leg de strijkliniaal met de onderkant strak langs de nog niet afgewerkte naad. Kies de juiste zoomafstand: er zijn meerdere opties mogelijk. Met STOFKRIJT of een markeerSTIFT kun je de zoom eenvoudig aftekenen: de liniaal is namelijk voorzien van kleine openingen op regelmatige afstand. Eenmaal afgetekend schuif je de liniaal naar boven op de stof en leg je de onderkant van de liniaal strak langs de afgetekende lijn. Nu vouw je de zoom om de liniaal heen en strijkt de zoom plat.

Inhoud verpakking:

Je ontvangt 2 verschillende maten strijklinialen: de eerste is 10 x 30cm en te gebruiken voor panden en lange afstanden, zoals bijvoorbeeld bij gordijnen of een zoom van een wijde rok; de tweede strijkliniaal is 5 x 15cm, een mooi handzaam model dat je gebruikt voor het korter maken van mouwen en broekspijpen: de liniaal is klein genoeg om in een broekspijp te vouwen, zonder dat je de zijnaad hoeft los te tornen. Schuif de liniaal in de lengterichting zover op de broekspijp, tot waar je de nieuwe zoom hebt bepaald. Vouw de broekspijp of mouw om de strijkliniaal heen en strijk de zoom op de nieuwe lengte. De strijkliniaal is ook geschikt voor het aftekenen van knoopsgaten op een knooplijst.

TIPS:

Naai je zelf veel kleding? Dan is het Mini Strijkijzer een aanraderom snl en secuur zomen, randen en dergelijke te strijken. Met behulp van de Prym Strijkvingers voorkom je dat je je brandt aan de zool van het strijkijzer.

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren

Strijklinialen set 2 stuks - Hulpmiddel voor aftekenen van zomen

  • Merk: Prym
  • Model:611937
  • Beschikbaarheid:Op voorraad
  • €11,20


Gerelateerde producten

Vingerbeschermers - Strijkvingers voor veilig strijken

Vingerbeschermers - Strijkvingers voor veilig strijken

Vingerbeschermers.Vingerbeschermers om je handen te beschermen tijdens het strijken. Bij wat ingewik..

€7,90

Strijkonderlegger - Wordt OP BESTELLING geleverd

Strijkonderlegger - Wordt OP BESTELLING geleverd

Strijkonderlegger.Strijkonderlegger te gebruiken op alle gladde oppervlakken.Met deze handige strijk..

€39,95

Zoomband 38mm - Opstrijkbaar zoomvlies

Zoomband 38mm - Opstrijkbaar zoomvlies

ZoombandZoomband voor kleding of gordijnenFournituren: Zomen aanbrengen met de strijkbout. Zoomband ..

€3,95

Tags: Strijkliniaal, strijklineaal, strijklinalen, strijklinealen, zoomliniaal, zoomlineaal, snel zomen, makkelijk zomen, gemakkelijk zomen, zomen instrijken, zomen vaststrijken, instrijkbaar zoomband, instrijkbaar zoomvlies, zoomband, zoomvlies, zoommaatje, kleding maken, zelf kleding maken, naaigarnituur, vliesofix, plakgoed