Strijkliniaal.

Strijkliniaal: een handig hulpmiddel voor het secuur aftekenen en instrijken van zomen, toeslagen en beleg.

Strijklinialen zijn handige fournituren die het naaien of verstellen van kleding een stuk eenvoudiger maken. Een strak afgewerkte zoom is iets waar je een goede kleermaker aan herkent. Het aftekenen en instrijken van zomen, toeslagen en beleg wordt een stuk eenvoudiger met behulp van deze set strijklinialen. Je ontvangt 2 kunststof linialen, voorzien van regelmatige kleine openingen om de zoom zorgvuldig en precies af te tekenen op de stof. Vervolgens kun je de linialen ook gebruiken om de zoom kaarsrecht om te vouwen en in te strijken. Bekijk het filmpje en zie de voordelen van een strijkliniaal. Je ontvangt 2 strijklinialen, afmeting: 10 x 30cm en 5 x 15cm.

Snel en eenvoudig een zoom maken.

Het afzomen van kleding is een secuur werkje, waar je een tijdje mee bezig bent. Het is belangrijk om de zoom goed strak en consequent af te werken. Een rommelig of onregelmatig afgewerkte zoom zal de kleding onverzorgd doen lijken. Dit geldt zowel voor kleding die je helemaal zelf hebt genaaid, als voor een broek of rok waar je een nieuwe zoom in wilt leggen. Maak het jezelf gemakkelijk met deze handige set strijklinialen: je zult er veel plezier van hebben.

Hoe werkt het?

Leg de strijkliniaal met de onderkant strak langs de nog niet afgewerkte naad. Kies de juiste zoomafstand: er zijn meerdere opties mogelijk. Met een krijtstift of markeerstift kun je de zoom eenvoudig aftekenen: de liniaal is namelijk voorzien van kleine openingen op regelmatige afstand. Teken de zoomlijn langs de rand volledig af, door de liniaal steeds een stukje op te schuiven en opnieuw af te tekenen. Eenmaal afgetekend schuif je de liniaal naar boven op de stof en leg je de onderkant van de liniaal strak langs de afgetekende lijn. Nu vouw je de zoom om de liniaal heen en strijkt de zoom plat. Voor een dubbele zoom kun je de strijkliniaal nogmaals verschuiven en een tweede zoomlijn instrijken.

Inhoud verpakking:

Je ontvangt 2 verschillende maten strijklinialen: de eerste is 10 x 30cm en te gebruiken voor panden en lange afstanden, zoals bijvoorbeeld bij gordijnen of een zoom van een wijde rok; de tweede strijkliniaal is 5 x 15cm, een mooi handzaam model dat je gebruikt voor het korter maken van mouwen en broekspijpen: de liniaal is klein genoeg om in een broekspijp te vouwen, zonder dat je de zijnaad hoeft los te tornen. Voor een broekspijp of mouw bepaal je eerst de lengte van de nieuwe zoom. Vouw de mouw of broekspijp vervolgens om een mouwstrijkplank heen, dan kun je secuur werken. Schuif de liniaal in de lengterichting zover op de broekspijp, tot waar je de nieuwe zoom hebt bepaald. Vouw de broekspijp of mouw om de strijkliniaal heen en strijk de zoom op de nieuwe lengte. Door de broekspijp steeds een stukje verder te draaien op de mouwstrijkplank kun je deze met behulp van de korte liniaal om en om instrijken op steeds precies dezelfde afstand.

Extra functies:

De strijkliniaal is ook geschikt voor het aftekenen van knoopsgaten op een knooplijst. Bovendien kun je er ook beleg en randen kaarsrecht mee omvouwen en strijken. De strijklinialen zijn van stevig, maar flexibel kunststof en steeds opnieuw te gebruiken. Bewaar de strijklinialen in je naaimand of bij je andere naaispullen, zodat je deze steeds bij de hand hebt: het zal je veel tijd besparen!

Inhoud verpakking:

1 strijkliniaal van 10 x 30cm en 1 strijkliniaal van 5 x 10cm. Beide linialen zijn aan beide zijden voorzien van instructie-kaart en hebben openingen op regelmatige afstand om een zoom af te tekenen, of andere markeringen te maken op de stof, zoals voor knoopsgaten of beleg.

TIP:

Naai je zelf veel kleding? Dan is het Mini Strijkijzer van Prym ideaal om te gebruiken! Door het handzame en compacte formaat kun je snel en secuur zomen, randen en dergelijke om of vast strijken. De vorm van het strijkijzer maakt het mogelijk om ook op moeilijk bereikbare plekken te strijken. Met behulp van de Prym Strijkvingers voorkom je dat je je brandt aan de zool van het strijkijzer, waardoor je de stof - zonder risico - precies daar kunt vasthouden tijdens het strijken waar nodig. Kijk bij de artikelen onderaan de pagina om het Mini Strijkijzer en de Strijkvingers te bestellen.

Check YouTube:

Bekijk op YouTube hoe je de Strijkliniaal en het Mini Strijkijzer kunt gebruiken.

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren

Strijklinialen set 2 stuks

  • Merk: Prym
  • Model:611937
  • Beschikbaarheid:Op voorraad
  • €11,20


Gerelateerde producten

Vingerbeschermers - Strijkvingers voor veilig strijken

Vingerbeschermers - Strijkvingers voor veilig strijken

Vingerbeschermers.Vingerbeschermers om je handen te beschermen tijdens het strijken. Bij wat ingewik..

€7,90

Strijkonderlegger - Wordt OP BESTELLING geleverd

Strijkonderlegger - Wordt OP BESTELLING geleverd

Strijkonderlegger.Strijkonderlegger te gebruiken op alle gladde oppervlakken.Met deze handige strijk..

€39,95

Zoomband 38mm - Opstrijkbaar zoomvlies met schutpapier

Zoomband 38mm - Opstrijkbaar zoomvlies met schutpapier

Zoomband.Zoomband voor kleding of gordijnen.Fournituren: Zomen aanbrengen met de strijkbout. Zoomban..

€6,20

Tags: Strijkliniaal, strijklineaal, strijklinalen, strijklinealen, zoomliniaal, zoomlineaal, snel zomen, makkelijk zomen, gemakkelijk zomen, zomen instrijken, zomen vaststrijken, instrijkbaar zoomband, instrijkbaar zoomvlies, zoomband, zoomvlies, zoommaatje, kleding maken, zelf kleding maken, naaigarnituur, vliesofix, plakgoed