EENVOUDIG BREIPATROON VOOR EEN SJAAL



Hier is een eenvoudig breipatroon voor een sjaal. Jij breit deze sjaal met middeldikke wol, geschikt voor pen 4-5. Dit patroon is geschikt voor beginners en resulteert in een warme en gezellige sjaal. De lengte en kleur van de sjaal kan je zelf bepalen. Gemiddeld gebruik je voor een dergelijke sjaal ongeveer 5 bollen breigaren, geschikt voor pen 4-5.

Bezoek ons SERVICEPUNT in Haarlem – Hier hebben wij diverse soorten voordelig breigaren van onze NEDERLANDSE leverancier - extra scherp geprijsd.

Benodigdheden:

-        Breinaalden van maat 4-5 mm

-        Dik garen (geschikt voor naalden van maat 4-5 mm)

-        SCHAAR

-        STOPNAALD

Steken die je moet kennen:

Rechte steek (recht breien)

Averechte steek (averecht breien)

 

Instructies:

Begin met het opzetten van 30 steken (of een veelvoud van 2 als je de breedte van de sjaal wilt aanpassen).

Rij 1 (en alle oneven rijen): Brei alle steken recht.

Rij 2 (en alle even rijen): Brei alle steken averecht.

Herhaal rijen 1 en 2 tot de sjaal de gewenste lengte heeft. Meet de sjaal af en houd er rekening mee dat je nog een paar extra rijen wilt breien voor de randen.

Eindig met een rij recht breien (rij 1) voor de laatste rand.

 

Kant alle steken af met een rechte afkanting.

Knip het garen af, laat een staart van ongeveer 15 cm over en rijg deze door de stopnaald. Naai eventueel de uiteinden van de sjaal samen om een lus te maken: zo maak jij een ronde loopsjaal.

Weef alle losse draden in met de stopnaald.

Klaar!

 

En dat is het! Je hebt nu een mooie gebreide sjaal. Je kunt spelen met kleuren en patronen als je dat wilt, maar dit eenvoudige patroon geeft een klassieke en veelzijdige sjaal die bij elke outfit past. Veel breiplezier!

 

BONUS-TIP:

Bezoek ons SERVICEPUNT in Haarlem en maak kennis met ons assortiment brei- en haakgarens. Voor dit patroon bijvoorbeeld hebben wij een mooi breigaren, Canada (40% wol)  – 3 bollen van 50 gram voor slechts €7,50. Ook voor breinaalden en haaknaalden kan jij bij ons terecht. Tot gauw!

Bekijk HIER vast een gedeelte van ons assortiment brei- en haaknaalden en ACCESSOIRES voor brei- en haakwerk. Breinaalden van 40 cm lang verkopen wij, in verband met verzendtarieven, alleen in de winkel.

Voor kidsLijkt een sjaal breien jou best leuk, maar toch nog wel een beetje ingewikkeld? Geen zorgen: er is een nog eenvoudiger METHODE - hiermee kan óók jij een mooie sjaal breien.


Related products: