Zelf Gordijnen Maken met Ingenaaide PlooienZelf gordijnen maken is niet zo moeilijk als het lijkt. In deze blogpost vertellen hoe jij zelf gordijnen naait met ingenaaide plooien. Met een beetje creativiteit en de juiste FOURNITUREN, uiteraard beschikbaar via BinkFournituren.nl, kun je prachtige gordijnen creëren die perfect passen bij jouw stijl en ruimte.

 

Stap 1: Wat heb ik allemaal nodig - Welke gordijnfournituren gebruik je?

 

Voordat je begint, zorg ervoor dat je alle benodigde fournituren hebt. Bij BinkFournituren.nl vind je het benodigde GORDIJNBAND, NAAIGAREN en MACHINEnaalden. Ook de benodigde GORDIJNHAKEN kan jij bij ons bestellen. Kies zelf een stof die past bij je interieur en smaak.


Stap 2: Bereken het aantal plooien en speld ze vast

 

Om uit te rekenen hoeveel plooien je kunt maken in een gordijn met een gegeven breedte en een tussenruimte van 8 cm tussen de plooien, volg je deze eenvoudige stappen:

* Meet de totale breedte van het gordijn dat je wilt maken.

* Trek de totale tussenruimte af van de totale breedte. In dit geval gaan we uit van 8 cm tussenruimte.

* Verdeel de resterende breedte door de gewenste breedte van een plooi (bijvoorbeeld 10 cm) om te bepalen hoeveel plooien er op die breedte passen.

Rond het resultaat af naar beneden naar het dichtstbijzijnde gehele getal, want je wilt geen halve plooien hebben.

 

Leg nu het gordijnband, dat dient als verstevigingsband langs de bovenkant van de stof. Door de stof om het band heen te vouwen en het band vervolgens plat op het gordijn te spelden, is de bovenzoom alvast afgewerkt. Vervolgens vouw jij de plooien in de stof op basis van bovenstaande berekening. Steek iedere plooi vast met 1 of 2 spelden, zodat je het gordijn later plooi voor plooi kunt naaien. Hierna speld jij de zijzomen, zodat jij die zo dadelijk als eerste kunt doorstikken.

 

Stap 3: Naaien van jouw gordijnen - Gordijn plooi voor plooi vastnaaien

 

Werk eerst de zijzomen af. Naai vervolgens de plooien één voor één vast vanaf de bovenkant van de stof tot en met het uiteinde van het gordijnband. Het gordijnband wordt niet apart vastgenaaid, maar op zijn plek gehouden doordat het met iedere plooi wordt meegenaaid. Het gebruik van GÜTERMANN naaigaren en SCHMETZ machinenaalden van BinkFournituren.nl zorgt voor duurzame en sterke naden. De onderzoom kan jij desgewenst doorstikken of gebruik instrijkbaar ZOOMBAND voor een afwerking zonder stiksel. Door een LOODJE in de zijzoom te laten vallen, valt het gordijn mooi strak naar beneden. Wanneer jij klaar bent met jouw naaiwerk, kan jij de gordijnhaken plooi voor plooi achter in de plooi steken. Is de plooi erg diep? Vouw deze dan in het midden nogmaals in en zet dit op de helft van de plooi vast met een paar steekjes: zo creëer jij een zogenaamde vlinderplooi.

 

Stap 4: Ophangen en Bewonderen van jouw zelfgemaakte gordijnen

 

Eenmaal genaaid, hang je de gordijnen op en bewonder je je zelfgemaakte meesterwerk. De ingenaaide plooien voegen een prachtige textuur en dimensie toe aan je raamdecoratie. Met de fournituren van BinkFournituren.nl en een beetje creativiteit kun je zelf gordijnen maken die je interieur naar een hoger niveau tillen. Neem de tijd om te experimenteren en je persoonlijke touch toe te voegen. Check of jij voldoende GORDIJNRUNNERS hebt of bestel ze direct mee.


Binnen de kortste keren geniet je van de bewonderende blikken van vrienden en familie over je prachtige gordijnen. Happy DIY!

 

 

 

 

Related products: