• Gordijnband Versteviging 6cm voor lichte stoffen - Per meter

Gordijnband.

Gordijnband om de bovenkant van het gordijn te verstevigen, zodat je er mooie plooien in kunt naaien. Geschikt voor zowel een enkele als een dubbele ingenaaide plooi.

Met het gordijnband van Antex kun je zelf gordijnen maken met ingenaaide plooien. Je stikt de banen van de stof aan elkaar en werkt de bovenkant en de zijkanten van de gordijnen af. Vervolgens kun je het band op het gordijn stikken: de bovenkant van het gordijn is nu verstevigd, waardoor je de plooien gemakkelijk kunt afspelden en vervolgens kunt doorstikken. Je zult zien dat het hoofdje van het gordijn door de versteviging mooi rechtop blijft staan en dat de ingenaaide plooien door het gebruik van dit band mooi soepel vallen. Als de plooien eenmaal ingenaaid zijn, schuif je een gordijnhaak achter in de plooi en kun je het gordijn aan de rails ophangen. Haak de gordijnhaken door de runners van de rail en speld de onderkant van het gordijn op maat af. Vervolgens kun je de onderzoom in het gordijn stikken. Of maak je het jezelf nog makkelijker met behulp van instrijkbaar zoomband. Hiermee voorkom je tevens een stiksel in de onderzoom. Makkelijk, toch?

Materiaal: 100% polyamide. Kleur: Wit. Deze variant gordijnband gebruik je voor lichte tot middelzware gordijnstoffen, zoals katoenen keuken- en slaapkamergordijnen. Voor zwaardere geweven overgordijnen kun je beter gordijnband van 7,7cm breed gebruiken in combinatie met langere gordijnhaken. Deze variant van 6cm breed is ook geschikt voor het naaien van vitrages. Het band wordt tussen de stof gevouwen ter versteviging: je ziet het dus niet meer als de plooien eenmaal zijn ingenaaid.

Verkoop per meter: vul je 1 in, dan ontvang je 1 meter, 2=2 meter enzovoort. Hoeveel meter heb je nodig? Je hebt net zoveel gordijnband nodig als de ongeplooide breedte van het gordijn dat je gaat naaien. Dus: voor 3 banen stof van 140 cm breed heb je 4,2 meter band nodig.

Hoeveel haken heb je nodig? Houd rekening met 9 gordijnhaken per baan stof van 140 cm breed of reken 7 haken per meter ongeplooid gordijn. Dus, voor 3 banen stof van 140 cm breed heb je 30 haken nodig.

Het voordeel van het werken met gordijnband is dat je mooi afgewerkte en professioneel genaaide gordijnen maakt. Gebruik verstelbare kunststof gordijnhaken: deze schuif je eenvoudig achter in de plooi. Het haakje van de gordijnhaak is verstelbaar. Zo kun je het hoofdje precies zo hoog maken dat de rail mooi bedekt wordt, maar dat de gordijnen bij het open en dicht schuiven niet tegen het plafond aanschuren. Wil je de gordijnen wassen? Verwijder dan de gordijnhaken en was de gordijnen op een fijnwasprogramma zonder te centrifugeren. Hang de gordijnen languit te drogen: je voorkomt kreukels en het gordijn hangt mooi strak uit. Vervolgens kun je de haken terugplaatsen en het gordijn weer op zijn plek hangen.

Heb je nog nooit gordijnen genaaid en wil je meer weten? Lees dan onze blog: Hoe maak ik zelf gordijnen met plooiband? Hier vind je alles wat je weten moet om zelf gordijnen te naaien.

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren

Gordijnband Versteviging 6cm voor lichte stoffen - Per meter

  • Merk: Antex
  • Model:232500
  • Beschikbaarheid:Op voorraad
  • €0,49


Gerelateerde producten

Gordijnband Versteviging 7,7cm voor zware stoffen - Per meter

Gordijnband Versteviging 7,7cm voor zware stoffen - Per meter

Gordijnband.Gordijnband om de bovenkant van het gordijn te verstevigen, zodat je er mooie plooien in..

€0,59

Gordijnhaak Verstelbaar 5cm - Kunststof - Prijs per stuk

Gordijnhaak Verstelbaar 5cm - Kunststof - Prijs per stuk

Gordijnhaken.Gordijnhaken gebruik je bij gordijnen met ingenaaide plooien. Je schuift de gordijnhaak..

€0,24

Gordijnhaak Verstelbaar 7cm - Kunststof - Prijs per stuk

Gordijnhaak Verstelbaar 7cm - Kunststof - Prijs per stuk

Gordijnhaken.Gordijnhaken gebruik je bij gordijnen met ingenaaide plooien. Je schuift de gordijnhaak..

€0,24

Gordijnhaak 6cm voor lichte gordijnen - Kuifhaak - Prijs per stuk

Gordijnhaak 6cm voor lichte gordijnen - Kuifhaak - Prijs per stuk

Gordijnhaken of kuifhaken.Gordijnhaken of kuifhaken gebruik je bij gordijnen met ingenaaide plooien...

€0,17

Tags: Plooiband, gordijnband, keperband, band voor gordijnen, plooien in gordijnen, gordijnplooi, gordijnplooien, gordijn plooien, gordijnenband, katoenband, katoenen band, zelf gordijnen maken, duplohaak, gordijnhaak, gordijnhaken, gordijnhaakjes, plooibandje, zoomband, zoomvlies