Borduurgaren bewaren en sorteren



Borduurgaren bewaren en sorteren: handige opbergmogelijkheden. Borduren: Handige hulpjes voor het sorteren en bewaren van jouw borduurgaren. Houd jij van borduren? Dan zal jij door de jaren zeker restjes DMC borduurgaren verzameld hebben. Het sorteren van jouw borduurgaren gaat jou helpen om bijpassende kleuren uit te zoeken voor een nieuw project en om jouw restantjes borduurgaren opnieuw te gebruiken. Dit geeft jou overzicht, bespaart jou moeite én geld: borduurgaren is tenslotte niet goedkoop.

Overzicht van jouw voorraad borduurgaren

Borduurgaren bestaat in heel veel kleuren en voor een gemiddeld borduurwerk heb jij al gauw 25 of meer kleuren nodig. Als jij vaker borduurt, zal jij inmiddels best wat kleurtjes in voorraad hebben. Maar hoe houd jij overzicht van wat jij wel en niet in huis hebt?

Jouw borduurgaren kun je op verschillende manieren bewaren en sorteren. Een handig hulpmiddel voor het bewaren van borduurgaren zijn wikkelkaartjes, waar jij het borduurgaren op wikkelt. Jij kunt kiezen uit wikkelkaartjes van karton of van plastic. Wij leveren wikkelkaartjes in meerdere versies en in verschillende aantallen. De keus voor een wikkelkaartje van karton of van plastic is aan jou.

Nummer en omnummeren van borduurgaren

Met handige etiket stickertjes kun jij het nummer van het DMC borduurgaren op jouw wikkelkaartjes vermelden. Gebruik jij ook weleens borduurgaren van een ander merk dan van DMC? Op internet zijn er van verschillende merken borduurgaren omnummerlijsten beschikbaar. Noteer behalve het eigenlijke nummer van bijvoorbeeld Anchor tevens het DMC-nummer op het wikkelkaartje. Zo kan jij gemakkelijk checken welke kleuren jij wel of niet in voorraad hebt. Voor optimaal gebruikersgemak heeft DMC een speciale garenwikkelaar ontwikkeld: Met deze garenwinder kun jij jouw restanten borduurgaren snel en netjes op een wikkelkaartje draaien. Maar ook andere handwerkgarens, wol, band en lint zijn met de opwinder prima te verwerken. De wikkelkaartjes garenwinder is geschikt voor kartonnen en plastic wikkelkaartjes.

In plaats van wikkelkaartjes kun jij ook de kunststof DMC spindels gebruiken: hier klik jij in één enkele handeling direct een streng borduurgaren in. Ook de spindels kan jij het beste coderen met het kleurnummer, voor het geval jij de wikkel van het borduurgaren verliest.

Transparante vakjesbox

Ook handig: een opbergbox met vakverdeling, waar al jouw wikkelkaartjes inpassen en die tegelijk ruimte biedt voor jouw schaartje en borduurnaalden. De grootte van de vakjes is precies afgestemd op de grootte van de wikkelkaartjes om ruimteverlies te voorkomen. Door alles bij elkaar te bewaren heb jij jouw borduurspulletjes snel gepakt en weer opgeruimd – handig, wanneer jij af en toe een half uurtje over hebt en toch even snel wat kruisjes wilt borduren. Jij kunt kiezen uit een opbergbox van Prym of de organizer van Restyle, die jij bestelt tegen een gereduceerde prijs.

Handig: garenhouder en borduurring

Tijdens een project draai jij jouw benodigde garens op een houten garenhouder voor optimaal overzicht. Gebruik altijd een borduurring bij het borduren: De stof wordt in de borduurring mooi strak gespannen, waardoor jij een mooi en regelmatig resultaat zal bereiken. Bovendien zorgt het inspannen in een borduurring ervoor, dat jij de borduurstof niet vast hoeft te houden. Dit voorkomt vlekken en zweetplekken op de borduurstof. Onze borduurringen zijn gemaakt van beukenhout en 3-voudig verlijmd. De borduurring is fijn geslepen en splintervrij. Met de roestvrije messing verstelschroef kun jij de borduurstof in de borduurring spannen. De borduurringen zijn geschikt voor alle borduurstoffen, dus voor Aïda, Kaasdoek, Kaaslinnen of andere voorkomende borduurstoffen. Er zijn diverse doorsnedes beschikbaar van klein tot groot, passend bij jouw project.

Niet vergeten:

Vergeet jij niet om DEZE draaddoorsteker voor borduurgaren mee te bestellen? Met dit handige hulpmiddeltje kan jij jouw borduurnaalden, ook de kleinere maatjes, snel inrijgen zonder dat het borduurgaren gaat krullen of draaien.

Related products:

Related articles: