Zomen Zonder Naald en DraadZomen zonder naald en draad.

Zomen zonder naald en draad: het klinkt haast te mooi om waar te zijn. Een losse zoom aan kleding of gordijnen staat slordig en onverzorgd. Bij een slecht gezoomde broek loop je bovendien het risico om er steeds op te stappen, waardoor jouw broek onnodig snel zal slijten. En de volgende situatie ken je vast ook wel: je vindt een leuke broek in de uitverkoop, maar de pijpen zijn net iets te kort of te lang. Gevolg: je laat de broek hangen, omdat jij opziet tegen het uitbesteden van het korter of langer maken van de broek. Uitbesteden - Maar waarom eigenlijk? Met behulp van jouw strijkijzer en instrijkbaar zoomband kan iedereen zomen maken. Gemakkelijker wordt het niet.

Alle genoemde producten in dit artikel vind jij helemaal onderaan de tekst terug met een link naar het juiste product in onze webwinkel.

Hoe werkt het?

Zoomband is een smalle band, die aan 2 zijden plakt wanneer deze wordt verhit met het strijkijzer. Eerst meet jij de broek, het rokje of de gordijnen zorgvuldig op zodat jij de kant-en-klare maat weet. Wil jij een broek of rok langer maken? Torn dan eerst de genaaide zoom los met een tornmesje, verwijder losse draadjes, leg de zoom uit en strijk de stof plat. Vervolgens ga jij het zomen voorbereiden met behulp van een liniaal, een zoommaatje of maak het jezelf nog gemakkelijker met de speciale strijklinialen van Prym. Met behulp van een strijkliniaal pers jij de juiste vouw alvast voor, waardoor het uiteindelijke zomen helemaal een fluitje van een cent wordt.

En strijken maar:

Als jij de zoom hebt bepaald, kun jij deze definitief bevestigen met behulp van het zoomband. Naald en draad komen er niet aan te pas. Jij vouwt het zoomband eenvoudig tussen de dubbelgeslagen stof, strijkt er voorzichtig overheen en klaar! Laat de kleding of de gordijnen eerst even afkoelen en daarna kun jij deze aantrekken of ophangen. Hebben wij iets teveel gezegd? Dit is echt heel simpel!

Gebruik een persdoek:

Handig is om een persdoek te gebruiken bij het strijken. De transparante persdoek wordt doorzichtig als deze vochtig is. Hierdoor zie jij precies wat je doet. Met een persdoek worden valse vouwen voorkomen en loop jij geen risico dat jij met jouw strijkbout blijft plakken of dat de stof onnodig gaat glanzen. Toch een keer een strijkongelukje gehad? Met onze strijkboutreiniger maak jij de zool van jouw strijkbout weer schoon en glad.

Verschillende maten:

Zoomband bestel jij bij ons in verschillende breedtes en voor lichte of zware stof. Voor het zomen van lederen kleding, hebben wij een speciaal zelfklevend zoomtape, zodat jij ook een leren broek of rok gemakkelijk kunt inkorten of uitleggen. 

Related products:

Related articles: