• Zoomtape voor Leer - Dubbelzijdig plakkend bandje voor leer

Zoomtape voor Leer.

Zoomtape voor Leer om snel een zoom aan te brengen in leren kleding, zonder naald en draad.

Leer is een prachtig materiaal, zowel voor gebruiksvoorwerpen als tassen en meubilair, maar zeker ook voor kleding. Het vervaardigen van leren kleding vraagt echter wel wat anders dan normale kleding: je hebt er speciaal garen, speciale naalden en, waar het wat zwaarder leerder betreft, vaak ook speciale machinerie voor nodig. Dit zorgt er ook voor dat leer over het algemeen wat lastiger te herstellen is dan normale kleding. Maar onmogelijk is het zeker niet, als je maar de juiste materialen in huis hebt. Neem bijvoorbeeld dit speciale Zoomtape voor Leer van Prym: ideaal om zelf een zoom te verleggen of aan te brengen in leren kleding.

Hoe werkt het? Zoomtape voor Leer is een smal bandje van 12mm breed. Aan de voor- en achterzijde is het zoomtape voorzien van schutpapier, zodat je het gemakkelijk kunt verwerken. Meet de lengte van de zoom op en knip dit op maat af. Verwijder de achterzijde van de kleeflaag en bevestig het zoomtape op de juiste plek op het leer. Nu kun je het schutpapier van de bovenzijde verwijderen. Vouw de zoom vervolgens dicht en druk de lagen leer zorgvuldig op elkaar. Het leer is nu gezoomd: onzichtbaar en blijvend!

Omdat het zoomtape aan 2 kanten plakt, kun je er gemakkelijk 2 lagen leer mee aan elkaar bevestigen. Dit kun je gebruiken voor het zomen van een leren broek, rok of jasje maar ook om bijvoorbeeld een leren embleem of logo op een leren jas te bevestigen. Dit maakt Zoomtape voor Leer geschikt voor allerhande klusjes, zoals het repareren van een tas, leren bank of autostoel.

Het zoomtape is 12 mm breed. Op een rolletje zit 5 meter tape. Bij latere veranderingen kun je het zoomtape probleemloos weer losmaken. Zoomtape voor leer is geschikt voor zowel leer als kunstleer.

Wil je grotere stukken leer plakken? Kijk dan eens bij Lijm voor Leer.

TIP: is de onderzijde van je leren bank of stoel kapot? Vaak is deze onderzijde gemaakt van kunstleer of zwaar doek. Je repareert dit probleemloos met Nylon Reparatiedoek: dit is zeer sterk reparatiedoek met een plaklaag aan de onderzijde. Zo kun je de onderzijde van je leren stoel of bank heel gemakkelijk repareren. Helemaal zelf!

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren

Zoomtape voor Leer - Dubbelzijdig plakkend bandje voor leer

  • Merk: Prym
  • Model:987200
  • Beschikbaarheid:Op voorraad
  • €6,20


Gerelateerde producten

Nylon Reparatiedoek Transparant - Onzichtbaar kleding repareren

Nylon Reparatiedoek Transparant - Onzichtbaar kleding repareren

Doorzichtig zelfklevend reparatiedoekDoorzichtig zelfklevend reparatiedoek voor allerlei reparatiesF..

€4,75

Tags: Leerlijm, lederlijm, lijm voor leer, leer lijmen, leder lijmen, zelf schoenzolen lijmen, schoenzoollijm, zolenlijm, zolen plakken, schoenzolen plakken, leer plakken, scheur in leer, scheur in leer herstellen, scheur in leer repareren, leer zomen, zoom in leer, zomen van leer, papier lijmen, papierlijm, papier plakken, hout lijmen, houtlijm, hout plakken, rubber lijmen, rubberlijm, rubber plakken, metaallijm, metaal lijmen, metaal plakken