Ramen Zemen als een professionalSchoonmaken met professionele producten: Maak kennis met onze serie producten voor glasreiniging. Ramen zemen is helemaal geen vervelend werk en met de juiste kwaliteit spons, zeem en trekker klaar jij deze klus in no time. In deze blog maak jij kennis met een aantal van onze producten en geven wij jou wat tips voor glanzende ramen zonder strepen.  

Ramen zemen is geen vervelend werk en als je deze adviezen volgt wordt het helemaal een klusje van niets. Was jouw ramen altijd met handwarm water. Schoonmaakmiddel toevoegen is niet nodig, hoogstens een scheutje azijnreiniger om de ramen te ontvetten en bacteriën en schimmels te doden. Neem het houtwerk en de vensterbank af met een klamvochtige microvezeldoek, die jij eveneens kunt gebruiken ZONDER schoonmaakmiddel. Aangekoekt vuil verwijder je met een krasvrij schuurlapje. Trek het water van het raam af met deze professionele raamwisser en droog de wisser na iedere laag af met een leren zeem. Verwijder het overtollige water met de microvezeldoek en droog de ramen vervolgens zorgvuldig na met jouw lederen zeem. Klaar!

Viscose Spons

Viscose wordt gemaakt uit natuurlijk materiaal, namelijk houtpulp. Viscose heeft een aantal eigenschappen, waardoor het prima geschikt is als spons. Viscose neemt veel vocht op, pluist niet, is antistatisch en goed wasbaar. Een prima keus voor een spons dus, zeker als je bedenkt dat de spons ook volledig biologisch afbreekbaar is. Spoel DEZE viscose spons na gebruik altijd goed uit of was de spons met een klein beetje zachte zeep (groene zeep). Als de spons echt vies is, gooi deze dan gerust een keertje in de wasmachine (40°).

Raamwisser

Een echte goede raamtrekker: DIT is een perfecte kwaliteit raamtrekker die niet voor niets wordt gebruikt door glazenwassers. Wecoline laat deze raamtrekkers maken in België door de firma Moerman: al meer dan 125 jaar een autoriteit op het gebied van professionele glasbewassing. De raamwisser bestaat uit een ergonomische soft handgreep, een RVS liniaal en een losse rubber van natuurlijk, zacht rubber die jij in alle seizoenen kunt gebruiken. De raamwisser is geschikt voor gebruik binnens- en buitenshuis. En omdat jij de losse rubber gewoon BIJ ONS kunt bestellen, zul jij van deze raamwisser jaren en jaren plezier hebben.

Moerman produceert haar professionele producten voor glasreiniging al jaren volgens hun “EASE-principe:” Efficiency, Amazing results, Safe en Ergonomic. Dus, vrij vertaald: vlot, perfect, veilig en handzaam! Deze raamwisser zal jij aan al jouw vrienden aanraden!

Een zeem van schapenleer

Een echte goede zeem: DIT is een lekkere ouderwetse zeemleder, zoals je ze van vroeger kent. De zeemleer is gemaakt van schapenleer en gaat bij het juiste gebruik jaren mee. Het van nature vette schapenleer is zacht en krasvrij en verwijdert water en vocht effectief en zonder strepen. Gebruik de leren zeem om de ramen te drogen na het zemen en jouw ramen kunnen er voorlopig weer tegen.

Leg jouw zeem voor het eerste gebruik een nacht in koud water met een klein scheutje azijnreiniger. Spoel de zeem altijd kort uit VOOR en NA gebruik. Laat de zeem hangend drogen, maar nooit in de volle zon of boven de verwarming. Wordt de zeem smerig? Was deze dan uit in een sopje met een klein scheutje zachte zeep (groene zeep) en spoel de zeem zorgvuldig uit om zeepresten te voorkomen. Een leren zeem kan prima tegen schoonmaakzijn en spiritus maar gebruik GEEN soda: dit zal de zeem niet ten goede komen. Was een leren zeem nooit in de wasmachine maar volg bovenstaande gebruiksinstructie.

Een professionele microvezeldoek

Neem het houtwerk rondom de ramen en de vensterbanken af met een microvezeldoek. Alles lekker schoon: DIT is een professionele, gebreide microvezeldoek. Een microvezeldoek is onmisbaar in het huishouden. Een microvezeldoek gebruik jij bij de afwas, om het aanrecht of jouw keukenkastjes mee schoon te maken of voor welke sopklus dan ook. En weet jij wat zo bijzonder is aan deze professionele microvezeldoek? De doek maakt alle harde, gladde oppervlakken streeploos en blijvend schoon. En dat zonder dat jij er schoonmaakmiddel bij hoeft te gebruiken: de doek zelf neemt, door de speciale gebreide structuur, vuil en stof mee. Na gebruik kun jij de doek gewoon wassen in de wasmachine. Afmeting: 40 x 40cm. 

Krasvrije schuurlapjes

Heb jij kunststof kozijnen? Maak de kozijnen schoon met DEZE krasvrije schuurlapjes. Krasvrij Schuurvlies: Aangehecht vuil, stof of aanslag, verwijder jij probleemloos met de witte schuurlapjes van Wecoline. Een gewone schuurspons kan krassen veroorzaken, maar dit witte schuurvlies is veilig voor bijna alle harde oppervlakken. Denk aan sanitair, tegels, een aanrechtblad, badkuip of een bodem van een pan (m.u.v. Teflon pannen). Het formaat van het schuurlapje ligt gemakkelijk in de hand, maar voor het echte fijne werk kun jij het schuurvlies ook in 2 stukken knippen.

Ecologische Azijnreiniger

Zowel de microvezeldoek als de krasvrije schuursponsjes kun jij gebruiken en toepassen zonder gebruik van chemische schoonmaakmiddelen. Voeg eventueel een scheut van DEZE azijnreiniger toe aan jouw emmer met (handwarm) water. Azijn ontvet en voorkomt strepen, Bovendien werkt azijn goed tegen bacteriën en schimmels. Azijn verwijdert kalk, zeepresten en watersporen. Behalve het zemen van de ramen is de zijnreiniger dus prima geschikt voor het schoonmaken vcan jouw sanktrair en in de keuken.

De azijnreiniger is van Frosch: deze Duitse fabrikant produceert al vele jaren ecologische schoonmaakmiddelen met respect voor mens en milieu, het gebruik van een eigen waterzuivering en een recyclebare verpakking.

Zo bestel jij bij Bink Fournituren alles wat jij nodig hebt voor schone ramen. Die glazenwasser kan jij dus direct afbestellen! Succes.


Related products:

Related articles: