• Rimpelhaak 1 poot - Krulhaak voor trekplooiband - Prijs per stuk

Rimpelhaken voor ploiiband.

Rimpelhaken voor plooiband gebruik je in combinatie met gordijnplooiband, waarbij je de plooien met behulp van de touwtjes in het gordijnband in de stof trekt. Vervolgens steek je de rimpelhaken voor en na de plooi in het band. Draai de rimpelhaak om en nu kun je de gordijnen aan de gordijnrail bevestigen.

Met behulp van speciaal plooiband en de bijbehorende rimpelhaken is het maken van gordijnen een klusje van niets. Je stikt de banen van de stof aan elkaar en werkt de bovenkant en de zijkanten van de gordijnen af. Vervolgens kun je het band op het gordijn stikken. Het plooiband is voorzien van touwtjes, die je aan kunt trekken. Zo vormen zich plooien in het gordijn en kun je het gordijn precies op de gewenste breedtemaat plooien. Er bestaat plooiband voor dubbele en driedubbele plooien. Nadat je het gordijn op maat hebt gemaakt, steek je voor en na de plooi een rimpelhaak in het band. Draai de haak om: nu zit deze goed vast. Vervolgens kun je de haken door de runners van de gordijnrail schuiven. Doordat je voor en na een plooi een haakje hebt geplaatst, zullen de plooien mooi rechtop blijven staan.

Haak de gordijnhaken door de runners van de rail en speld de onderkant van het gordijn op maat af. Vervolgens kun je de onderzoom in het gordijn stikken. Of maak je het jezelf nog makkelijker met behulp van instrijkbaar zoomband. Hiermee voorkom je tevens een stiksel in de onderzoom. Makkelijk, toch?

Materiaal: Kunststof. LET OP: kunststof rimpelhaken gebruik je voor vitrages en lichtgewicht gordijnen. Niet te gebruiken voor zware of gevoerde overgordijnen, omdat de gordijnen dan te zwaar zijn voor de haakjes. Wel eventueel toepasbaar in kleine gordijntjes voor caravan, camper of boot.

Verkoop per stuk. Je kunt dus precies het aantal rimpelhaken bestellen dat je nodig hebt. Hoeveel haken heb je nodig? Houd rekening met 18 gordijnhaken per baan stof van 140 cm breed of reken 13 haken per meter ongeplooid gordijn. Dus, voor 3 banen stof van 140 cm breed heb je 54 rimpelhaken nodig.

Het voordeel van het werken met plooiband is dat je snel en eenvoudig gordijnen kunt maken. Vooral voor kleinere gordijntjes, zoals bijvoorbeeld in de keuken, voor een caravan, camper of boot is plooiband ideaal: je bent snel klaar en hebt flexibiliteit in hoe de de plooitjes verdeelt. Wil je de gordijnen wassen? Verwijder dan de gordijnhaken en was de gordijnen op een fijnwasprogramma zonder te centrifugeren. Hang de gordijnen languit te drogen: je voorkomt kreukels en het gordijn hangt mooi strak uit. Vervolgens kun je de haken terugplaatsen en het gordijn weer op zijn plek hangen. Vouw je gordijnen wel in een waszak om te voorkomen dat de touwtjes in het band losraken.

Meer weten? Lees dan onze blog: Hoe maak ik zelf gordijnen met plooiband? Hier vind je alles wat je weten moet om zelf gordijnen te naaien.

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren

Rimpelhaak 1 poot - Krulhaak voor trekplooiband - Prijs per stuk

  • Merk: Antex
  • Model:329340
  • Beschikbaarheid:Op voorraad
  • €0,08


Gerelateerde producten

ACTIEPRIJS:  Plooiband Transparant - Per meter

ACTIEPRIJS: Plooiband Transparant - Per meter

Doorzichtig plooiband.Doorzichtig plooiband: zelf gordijnen maken.Doorzichtig Plooiband om zelf ploo..

€0,50 €0,59

Duplohaak Kunststof - Voor plooiband - Prijs per stuk

Duplohaak Kunststof - Voor plooiband - Prijs per stuk

Duplohaken.Duplohaken om plooien in gordijnplooiband te fixeren en vervolgens aan de gordijnrail te ..

€0,18

GOEDKOOP: Plooiband Taupe - Prijs per meter

GOEDKOOP: Plooiband Taupe - Prijs per meter

Plooiband.Plooiband om zelf plooien in je gordijnen te maken.Met het plooiband van Restyle is het ma..

€0,69

OP=OP: Plooiband Transparant voor donkere stoffen - Per meter

OP=OP: Plooiband Transparant voor donkere stoffen - Per meter

Doorzichtig plooiband donker.Doorzichtig plooiband donker: zelf gordijnen maken.Fournituren - Gordij..

€0,50 €0,59

Tags: Plooiband, gordijnband, keperband, band voor gordijnen, plooien in gordijnen, gordijnplooi, gordijnplooien, gordijn plooien, gordijnenband, katoenband, katoenen band, zelf gordijnen maken, duplohaak, gordijnhaak, gordijnhaken, gordijnhaakjes, plooibandje, zoomband, zoomvlies, verstelbare haak, verstelbare gordijnhaak, gordijnhaak verstelbaar, schuifhaak, schuifhaakjes, haakjes met verstelbaar hoofdje, verstelbaar hoofdje, flexibele haak, flexibele gordijnhaak, krulhaak