Rafelstop

Rafelstop
https://www.binkfournituren.nl/index.php?route=product/manufacturer/info&manufacturer_id=13
Levertijd: Op Voorraad
€7,60
Aantal:

Rafelstop.

Rafelstop van Prym zorgt ervoor dat naden, stofranden en knoopsgaten niet (verder) gaan rafelen.

Rafelstop: als je er nog nooit van gehoord hebt, zul je het misschien niet weten dat je het mist. Maar als je eenmaal Rafelstop in huis hebt, kun je eigenlijk niet meer zonder! Dit is echt een fijn product om in de lade te hebben. Deze bijzondere vloeistof is kleurloos en onzichtbaar. Rafelstop verstevigt weefseloppervlakken en voorkomt zo dat deze gaan rafelen.

We hebben het allemaal wel eens: kleding waar een beschadiging aan is ontstaan. Doe je er niets aan, dan weet je zeker dat de scheur verder gaat rafelen en steeds groter wordt. Zo eindigt je lievelingsshirt, trui of broek uiteindelijk in de vuilnisbak. En dat terwijl je dit probleem met Rafelstop in een paar tellen oplost! Hoe werkt het?

Vaak zie je dat beschadigingen en rafels op dezelfde plekken ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan knieën en ellebogen, aan zomen, zakkleppen, knoopsgaten en stofranden. Rafels kunnen ontstaan aan kleding, maar ook aan huishoudtextiel als handdoeken, dekbedovertrekken en kussenslopen. Met behulp van een fijn, scherp schaartje en Prym Rafelstop voorkom je dat de stof verder rafelt en uiteindelijk onbruikbaar wordt. Knip eerst met de schaar de losse draadjes en rafels voorzichtig kort af. Nu breng je de Rafelstop zuinig aan op de rand van de beschadigde stof. Doordat het flesje voorzien is van een pipetvormige opening kun je de vloeistof zorgvuldig en spaarzaam doseren. Als de lijmstof is opgedroogd, is het rafelen gestopt. Super makkelijk, toch?

Een flesje Rafelstop bevat 22,5 ml vloeistof. Het flesje is doorzichtig, zodat je makkelijk kunt zien hoeveel je nog hebt en is voorzien van een speciale doseeropening. Rafelstop is geschikt voor alle soorten textiel.

Na het gebruik van Rafelstop kun je je kleding wassen als normaal. Mocht na een aantal wasbeurten het rafelen opnieuw of op een andere plek beginnen, dan kun je de behandeling probleemloos herhalen.

TIP: bewaar Rafelstop bij je strijkijzer: zo kun je kleding direct herstellen tijdens of na het strijken.

BONUSTIP: met behulp van Rafelstop maak je ook heel eenvoudig zelf een trendy, gerafelde jeans. Kort je jeans in op de gewenste lengte. Gebruik een tornmesje om de jeansnaden te rafelen. Knip de uitstekende draden af. Verzegel de randen met Rafelstop om verder rafelen te voorkomen. Nu heb je heel snel en simpel zelf een stijlvolle, gerafelde jeans gemaakt. Zo makkelijk is het!

©Bink Fournituren 2012-2020