• Ritssluiting A kwalteit - Spiraalrits kort - Kies een kleur

Broekrits of rokrits.

Broekrits of rokrits: een korte niet-deelbare spiraalrits, 10 t/m 20cm lang.

Ritssluitingen zijn er in allerlei uitvoeringen: het zijn veel verkochte fournituren. De korte spiraalrits wordt over het algemeen gebruikt als broekrits of als rokrits. Maar je kunt de korte spiraalrits natuurlijk ook gebruiken onderaan mouwen of broekspijpen, als ritssluiting in de halslijn, als kort ritsje voor een tas of als ritssluiting voor een etui. Gebruik de broekrits voor zelf gemaakte kleding of om de rits te vervangen van je eigen broek of rok. Een broekrits wordt vaak gecombineerd met andere fournituren: denk bijvoorbeeld aan broekhaken, rokhaakjes, haken en ogen of aan een gewone broeksknoop met knoopsgat. De broekrits is verkrijgbaar in zeer veel kleuren. De lengte van de broekrits loopt van 10cm tot en met 20cm lengte. Kies je maat en kleur in het selectiescherm.De broekrits.

De broekrits is de meest gebruikte sluiting voor een broek. Een broekrits is meestal verdekt opgesteld, achter een overslag of een gulp. Broekritsen bestaan in een metalen of in een kunststof uitvoering. De metalen broekritsen vind je onder de niet-deelbare ritsen in onze webwinkel: er bestaan verschillende uitvoeringen.

Deze korte spiraalrits is van kunststof. De vertanding van de rits is in dezelfde kleur uitgevoerd als de katoenen band waar de rits aan vastzit. In het selectiescherm kun je op je gemak de juiste kleur uitzoeken. Als je de kleur aanklikt, wordt de foto die erbij hoort zichtbaar. Zo vind je altijd de juiste kleur. In het andere selectiescherm kun je de juiste maat voor je ritssluiting selecteren.

Niet deelbare rits.

In de fournituren worden ritsen onderverdeeld in deelbare ritsen en niet-deelbare ritssluitingen. Bij deze korte spiraalritssluiting blijft de onderkant van de rits altijd gesloten. Je gebruikt deze rits voor de sluiting van een broek of een rok, voor tasjes, etui's, zakken of andere toepassingen, die om een korte en fijne rits vragen. Daarom noemen we deze broekrits dan ook een niet-deelbare ritssluitingen. Een voorbeeld van een deelbare ritssluiting is een rits voor een jas: hierbij blijft de ritssluiting niet aan de onderzijde gesloten, maar kun je beide delen van de rits van elkaar halen om de rits te openen. Bij een broekrits als deze is dit niet nodig en is de onderkant van de ritssluiting dan ook niet deelbaar.

Welke kleur ritssluiting moet ik bestellen?

Deze spiraalritssluiting heeft een vertanding van 4 mm breed. Zoals eerder gezegd zijn de tandjes van de rits uitgevoerd in de kleur van de rits. De rits is voorzien van een stevige Werra-schuiver. In het bovenste selectiescherm kies je uit de beschikbare kleurnummers. Als je de kleur selecteert, wordt de bijbehorende foto zichtbaar. Zo weet je zeker dat je de juiste kleur rits bestelt. Zit de precieze kleur er niet bij? Kies dan de meest vergelijkbare kleuren bij voorkeur een kleur die iets donkerder uitvalt dan de stof van je broek of rok. Zo zal het het minste opvallen dat de kleur niet helemaal overeenkomt.

Welke maat ritssluiting moet ik bestellen?

In het tweede selectiescherm kun je de juiste maat aangeven. Deze rits is verkrijgbaar in 10 t/m 20 cm lengte. Ben je op zoek naar een langere rits, kijk dan bij de spiraalrits lang, deze is leverbaar in 25 t/m 60 cm lengte. Hoe meet je een broekrits op? Leg de centimeter vanaf de bovenkant van de vertanding tot aan de eindstop van de rits: dit is de lengtemaat van de rits. De stoffen band waar de rits in is gezet, loopt aan de bovenzijde en onderzijde altijd iets door, maar je meet voor de juiste maat puur de lengte van het gedeelte met vertanding. Wanneer je de broekrits wilt inzetten in een zelfgemaakt kledingstuk, volg dan de aanwijzingen in het patroon. Bij de benodigde fournituren van een naaipatroon staat altijd welke maat rits je het beste kunt gebruiken.

Meer weten?

Ben je er niet zeker van of je de juiste rits bestelt? kijk dan even hier bij onze tips van Bink. Daar vind je uitgebreide informatie over ritsen. Of maak gebruik van de chatfunctie in onze webshop; we helpen je graag op weg.

Specificaties:

Materiaal ritssluiting: Kunststof. Lengte: beschikbaar in 10cm, 12cm, 15cm, 18cm en 20cm. In zeer veel kleuren leverbaar. Verkoop per stuk.

>

Maak het jezelf gemakkelijk!

Het inzetten van een rits wordt veel gemakkelijker als je Prym Wondertape gebruikt. Je plakt de rits met de tape vast op de stof en naait de rits door de tape heen vast. De tape lost vanzelf op bij het wassen.

Bekijk het filmpje hoe je met behulp van wondertape eenvoudig een rits inzet.

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren

Ritssluiting A kwalteit - Spiraalrits kort - Kies een kleur

  • Merk: Opti
  • Model:4801
  • Beschikbaarheid:Op voorraad
  • €3,50


Beschikbare opties:


Gerelateerde producten

Ritssluiting A kwaliteit - Spiraalrits lang - Kies een kleur

Ritssluiting A kwaliteit - Spiraalrits lang - Kies een kleur

Spiraalrits, niet-deelbaar.Spiraalrits, niet-deelbaar, 25 t/m 60cm lang.Een spiraalrits van deze len..

€4,65

GOEDKOOP: Korte blinde rits 22cm - Kies een kleur

GOEDKOOP: Korte blinde rits 22cm - Kies een kleur

Goedkope blinde ritsGoedkope blinde ritssluiting - Om onzichtbaar in te zettenFournituren - Ritsslui..

€1,95 €2,49

Rits A kwaliteit - Broekrits metaal zilver fijn - Kies een kleur

Rits A kwaliteit - Broekrits metaal zilver fijn - Kies een kleur

Broekrits metaal.Broekrits metaal: voor broeken, rokken en zakken.Fournituren - Rits vervangen in je..

€3,50

Wondertape 6mm - Makkelijk een Rits Inzetten

Wondertape 6mm - Makkelijk een Rits Inzetten

Gemakkelijk een rits inzettenGemakkelijk een rits inzetten met Prym WondertapeFournituren – Reparere..

€9,00

Tags: rokrits, rits voor rok, broekrits, rits voor broek, pantalonrits, rits voor pantalon, rits voor damesbroek