Blinde Rits

Blinde Rits om onzichtbaar in te zetten

Wil je een blinde rits kopen? Blinde ritsen zijn ritsen die je onzichtbaar inzet. Je kunt een blinde rits, ook wel naadrits genoemd, gebruiken voor jurken, rokken, blouses, kussenhoesjes en allerlei andere toepassingen, waarbij je de naadrits onzichtbaar of verdekt wilt innaaien. Bij een mooie jurk of bijvoorbeeld een nauw sluitende damesbroek is het mooi als je de gesloten rits niet of nauwelijks ziet. Een blinde ritssluiting inzetten doe je op zo’n manier dat de ritssluiting wegvalt in de naad. Eenmaal gesloten zie je alleen nog het schuivertje van de rits. Blinde ritssluitingen zijn verkrijgbaar in 22cm, 40cm en 60cm lengte. Als je in het selectiescherm klikt op de kleur, wordt de juiste afbeelding zichtbaar. Prijs per stuk.

Blinde rits: wat is dat eigenlijk?

Een blinde ritssluiting wordt ook wel onzichtbare rits, verdekte rits of naadrits genoemd. De verschillende namen van deze rits maken goed duidelijk waar de rits voor gebruikt wordt: namelijk om deze min of meer onzichtbaar in te zetten. Je gebruikte een blinde rits meestal in nauwsluitende kleding, waarbij een zichtbare ritssluiting zou afleiden van het model van de kleding. Ook wordt een blinde ritssluiting vaak toegepast bij stoffen met een bont of meerkleurig patroon. Doordat je van de blinde rits alleen het schuivertje ziet, valt de ritssluiting nauwelijks op. Van een blinde rits blijft de onderkant altijd gesloten.

Blinde rits bestellen: welke maat?

Blinde ritssluitingen zijn verkrijgbaar in 3 verschillende maten. Kies de juiste maat in het selectiescherm: je kunt kiezen uit 22cm, 40 cm en 60cm lengte. Een blinde ritssluiting van 22cm wordt over het algemeen gebruikt als sluiting voor rokjes, pantalons en een korte hals- of rugsluiting. Een blinde rits van 40cm gebruik je voor de (rug)sluiting van een jurkje of blouse. Ook een kussenhoes kun je mooi afwerken met een blinde rits van 40cm. Een lange blinde rits van 60cm tenslotte gebruik je voor avondjurken, een trouwjurk of een japon waarbij je de ritssluiting over de volledige rug wilt laten lopen. Als je zelf kleding maakt, staat in het patroon vermeld welke lengte rits je nodig hebt. Als je een blinde rits wilt vervangen, kun je de rits opmeten: meet altijd vanaf het begin van de vertanding tot en met de eindstop van de ritssluiting. Is de rits die je nodig hebt iets korter dan de maten die wij aanbieden? Geen probleem: je laat de overbodige lengte van de blinde rits iets langer doorlopen in de naad. Je kunt de blinde rits ook op de juiste lengte doorstikken en de rits vervolgens op maat afknippen.

Welke kleur rits heb ik nodig?

Omdat je een blinde rits onzichtbaar inzet, houd je qua kleur rekening met de kleur van de schuiver. Kies een kleur die zoveel mogelijk wegvalt op de stof, zodat je de ritssluiting niet ziet zitten. Kies voor een dekkende kleur die zoveel mogelijk overeen komt met de kleur van de stof of met de kleur die in het patroon van de stof het meest opvallend is. Als je niet precies de juiste kleur ritssluiting kunt vinden, kun je beste voor een iets donkerder variant kiezen: dat valt het meeste op. Als je in het selectiescherm de kleur selecteert, wordt de bijbehorende foto zichtbaar: zo kun je een goede inschatting maken welke kleur ritssluiting het beste past bij de stof.

Meer weten?

Deze blinde ritssluiting heeft een vertanding van 4,4 mm breed. De tandjes van de rits zijn uitgevoerd in de kleur van de rits. De rits is voorzien van een slanke druppelschuiver. Ben je er niet zeker van of je de juiste rits bestelt? Kijk dan even hier bij onze tips van Bink. Daar vind je uitgebreide informatie over ritsen. Of maak gebruik van de chatfunctie in onze webshop; we helpen je graag op weg.

Specificaties:

Materiaal blinde ritssluiting: Kunststof. Verkrijgbaar in 22cm, 40cm of 60cm lengte. In diverse kleuren leverbaar. Prijs per stuk.

Maak het jezelf gemakkelijk!

Het inzetten van een rits wordt veel gemakkelijker als je Prym Wondertape gebruikt. Je plakt de rits met de tape vast op de stof en naait de rits door de tape heen vast. De tape lost vanzelf op bij het wassen.

Bekijk het filmpje hoe je met behulp van wondertape eenvoudig een rits inzet.

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren

Blinde Rits - Kies een kleur

  • Merk: Restyle
  • Model:5596-B44-(5597)-AS22
  • Beschikbaarheid:Op voorraad
  • €2,95


Beschikbare opties:


Gerelateerde producten

Rits spiraal lang - Kies een kleur

Rits spiraal lang - Kies een kleur

Spiraalrits, niet-deelbaar.Spiraalrits, niet-deelbaar, 25 t/m 60cm lang.Een spiraalrits van deze len..

€4,65

Rits spiraal kort - Kies een kleur

Rits spiraal kort - Kies een kleur

Broekrits of rokrits.Broekrits of rokrits: een korte niet-deelbare spiraalrits, 10 t/m 20cm lang.Rit..

€3,50

Wondertape 6mm - Makkelijk een Rits Inzetten

Wondertape 6mm - Makkelijk een Rits Inzetten

Gemakkelijk een rits inzettenGemakkelijk een rits inzetten met Prym WondertapeFournituren – Reparere..

€9,00

Naaimachinenaalden microtexnaald - Assortiverpakking

Naaimachinenaalden microtexnaald - Assortiverpakking

Microtex Schmetz naaimachine naalden assorti 60-80. Deze naaimachinenaalden hebben een puntige, slan..

€3,45

Tags: Blinde rits, naadrits, verdekte rits, rits blind, rits onzichtbare, rits verdekt, blind, verdekt, onzichtbaar, rits