• Loodveter voor gordijnen - Per 3 meter

Loodveter.

Loodveter gebruik je om lichtgewicht gordijnstof of vitrage aan de onderzijde mooi recht en strak te laten hangen. Bovendien voorkomt loodveter een wapperend gordijn voor een open raam of deur.

Ga je een gordijn of de vitrage ophangen voor het glas van een deur of bij een raam dat regelmatig open staat? Verwerk dan deze loodveter in de onderzoom. Laat de onderzoom in eerste instantie aan de onderzijde open en meet een stuk loodveter af dat net zo breed als de volledige breedte van het ongeplooide gordijn. Stik vervolgens met de naaimachine zo dicht mogelijk op de loodveter de zoom aan de onderzijde dicht, zodat je het stiksel nauwelijks ziet. Gebruik hiervoor bij voorkeur een ritsvoetje op je naaimachine, zodat je zo dicht mogelijk op de loodveter kunt stikken. Nu is je gordijn mooi afgewerkt aan de onderkant en zal het altijd mooi strak naar beneden hangen.

Om te voorkomen dat je gordijn aan de zijkanten alsnog iets optrekt, kun je vervolgens ook nog een extra gordijnloodje plaatsen. Laat in dat geval de zijzomen van het gordijn aan de onderkant open en laat aan iedere zijde van het gordijn een gordijnloodje in de onderzoom schuiven. Vervolgens maak je een klein stiksel boven het loodje, zodat dit op zijn plek blijft. Je zult zien dat je gordijn nu aan de zijkanten mooi strak naar beneden hangt. Bovendien voorkom je zo een wapperend gordijn en zorgt de mooie strakke afwerking ervoor dat er niemand naar binnen kan kijken.

Je bestelt deze loodveter per 3 meter. 1 = 3 meter, 2 = 2 x 3 meter enzovoort. Wil je liever een langer stuk aan één stuk? Dan kun je de loodveter ook per meter bestellen. Hoeveel loodveter heb je nodig? Meet hiervoor de ongeplooide breedte van de onderkant van het gordijn waarvoor je de loodveter gaat gebruiken en rond dit naar boven af. Zo weet je precies hoeveel meter loodveter je nodig hebt.

De loodveter weegt 14 gram per strekkende meter en is mooi wit afgewerkt. Let op dat je de loodveter tussen de loodstaafjes door afknipt om beschadigingen aan je stofschaar te voorkomen!

Meer weten over het zelf maken van gordijnen? Lees dan onze blog! Vragen over het maken van gordijnen? Stel ze ons gerust via de mail of het contactformulier: we helpen je graag op weg.

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren

Loodveter voor gordijnen - Per 3 meter

  • Merk: Antex
  • Model:329515
  • Beschikbaarheid:Op voorraad
  • €4,95


Gerelateerde producten

ACTIEPRIJS:  Plooiband Transparant - Per meter

ACTIEPRIJS: Plooiband Transparant - Per meter

Doorzichtig plooiband.Doorzichtig plooiband: zelf gordijnen maken.Doorzichtig Plooiband om zelf ploo..

€0,50 €0,59

Loodjes voor gordijnen - Prijs per stuk

Loodjes voor gordijnen - Prijs per stuk

Loodstaafjes.Loodstaafjes voor gordijnen zorgen ervoor dat je gordijn aan de onderkant mooi recht en..

€0,99

Runners voor gordijnrail - Voor U-Rail - Prijs per stuk

Runners voor gordijnrail - Voor U-Rail - Prijs per stuk

Runners.Runners zijn bedoeld om gordijnhaken aan je gordijnrail te bevestigen, zodat je je gordijnen..

€0,25

OP=OP: Plooiband Transparant voor donkere stoffen - Per meter

OP=OP: Plooiband Transparant voor donkere stoffen - Per meter

Doorzichtig plooiband donker.Doorzichtig plooiband donker: zelf gordijnen maken.Fournituren - Gordij..

€0,50 €0,59

Tags: Gordijnloodjes, loodjes, lood voor gordijnen, loodveter, loodstaafje, loodstaafjes, gewichtjes, gewichtjes voor gordijnen, looddraad, loodkoord