Knoop Ster.

Knoop Ster om zelf mooie koordjes mee te vlechten. Vlechten met een Knoop Ster is een heerlijk ontspannend handwerkje, waar je leuke practicshe koordjes mee kunt vlechten.

Vlechten met behulp van een Knoop Ster is een oude, van oorsprong Japanse handwerkvariant. De officiële Japanse naam is Kumihimo. De Knoop Ster staat ook wel bekend onder de naam Weef Ster. Je gebruikt de Knoop Ster in combinatie met een gemiddelde dikte breigaren, dat over het algemeen goed verkrijgbaar is in allerlei leuke, actuele kleurtjes.

Heb je wel ooit leren punniken? Punniken is meestal de eerste kennismaking met leren handwerken. Het werken met een Knoop Ster is een moderne variant hierop. Je weeft of vlecht een mooi koordje met behulp van de sleuven in de houten ster. Je zou werken met een Weef Ster Vlechtwerk 2.0 kunnen noemen!

Hoe werkt het? Dat hangt er in de eerste plaats vanaf hoe het koordje dat je gaat vlechten eruit gaat zien. Wil je het mooi klassiek en rustig houden, kies dan voor 1 of enkele elkaar complementerde kleuren. Wil je een vrolijk, kleurrijk geheel dan kun je verschillende contrasterende kleurtjes kiezen. Met de Japanse Vlecht Ster kun je maximaal 7 verschillende kleuren draad verwerken. Door de draden aan elkaar te knopen en vervolgens in de verschillende sleuven van de Knoop Ster te plaatsen, kun je gaan vlechten. Dit doe je door steeds de ene draad over de andere te halen. Bij de Knoop Ster ontvang je een duidelijke instructie. Kijk eens op You Tube: je zult zien dat er veel duidelijke instructie filmpjes bestaan hoe je kunt vlechten.n Je zult zien dat de gevlochten draden een mooi rond koord vormen. Je kunt werken met verschillende diktes breigaren, in verschillende kleurtjes. Zo brei je mooie stevige koorden in verschillende diktes en kleurencombinaties. Je kunt het koord gebruiken als ceintuur, als vriendschapsbandje of armbandje of als koord voor bijvoorbeeld sleutels, een bril of een speen.

Werken met een Weef Ster zou je kunnen zien als een eerste kennismaking met breien of haken. Zodra je de beweging van lussen over elkaar halen goed in de vingers hebt, ben je toe aan een volgend project met een nieuwe uitdaging.

TIP: Wil je echt iets bijzonders maken, overweeg dan eens om te vlechten met speciaal zacht Japans Satijnkoord. Dit is een zeer zacht, mooi glanzend draadje. Satijnkoord is duurder dan wol of katoen, maar geeft dan ook wel een super gelikt en chique resultaat!

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren

Knoop Ster Hout

  • Merk: Opry
  • Model:99545
  • Beschikbaarheid:Op voorraad
  • €3,95


Gerelateerde producten

4 Kunststof wolnaalden - Met gebogen punt

4 Kunststof wolnaalden - Met gebogen punt

Plastic naalden met gebogen punt.Plastic naalden met gebogen punt voor makkelijk oppakken van steken..

€1,99

Zacht Satijn koord 3 mm - Per meter

Zacht Satijn koord 3 mm - Per meter

Zacht Satijnkoord.Zacht Satijnkoord gebruik je onder andere om door een tunnel te rijgen. Als je het..

€0,39

Tags: Breivork, leren breien, leren haken, punniken, punnikapparaat, knoopster, macrame, leren breien, leren haken, mijn eerste breiwerk, mijn eerste haakwerk, kinderen leren breien, kinderen leren haken, weven, punnikken, punniken, wolnaald, breinaald, knoop-ster, weefster, weef-ster, weeftoestel, knooptoestel, vlechttoestel, knoop ster, weef ster, vlecht ster