• Kachelpoets - Zebraline Kachelzwart

Zebraline Kachelpoets

Zebraline Kachelpoets – Kachelzwart voor smeedijzer

Fournituren – Poetsen met kachelzwart maakt jouw smeedijzer weer mooi zwart. Kachelpoets gebruik je voor het oppoetsen van een smeedijzeren kachel, haard of buitenkachel. Tube bevat 100ml – Verkoop per stuk.

Maak het smeedijzer van tevoren goed schoon met zachte zeep en een spons. Lelijke plekken verwijder je veilig met een natte koperdoek. Voor het aanbrengen van Zebraline kachelzwart kan je een stofdoek gebruiken of een insmeerborsteltje voor schoenen.

Haard, kachel of stoof weer mooi zwart maken?

Een buitenkachel, open haard of smeedijzeren barbecue heeft een stoere en rustieke uitstraling. Wil jij het smeedijzer weer mooi op kleur krijgen? Dat doen mensen al generaties lang met behulp van Zebraline Kachelpoets.

Hoe dan? Eerst schoonmaken

Smeedijzer is het beste te reinigen met behulp van een spons en zachte zeep. Denk bijvoorbeeld aan groene zeep of een mild afwasmiddel. Indien mogelijk kun jij dit het beste buiten doen, omdat er vuil van het ijzer zal afdruipen bij het reinigen. Ga je dit klusje binnen klaren, dek de omliggende vloer dan goed af met een paar oude doeken. Gebruik hiervoor een goed natte spons en een ruime hoeveelheid zeep om goed te kunnen reinigen. Nadat het smeedijzer helemaal is ingezeept, kunt u dit met schoon water afspoelen. Eventuele roestplekken verwijder je met een natte koperdoek: dan loop je geen kans op krassen.

Liever een dunne laag

Laat het sneedijzer goed drogen, dit kan eventueel in de volle zon, want daar kan het materiaal prima tegen. Na afloop wordt het smeedijzer inderdaad weer mooi zwart met deze kachelpoets. Laat het ijzer eerst afkoelen, voordat je het gaat behandelen met kachelpoets. Breng een dunne laag kachelzwart aan met een insmeerborstel of doek en laat dit geruime tijd intrekken. Daarna oppoetsen met een zachte doek, zoals bijvoorbeeld een stofdoek of een oud t-shirt, als het maar katoen is. Het is beter om een dunne laag kachelpoets aan te brengen en indien nodig dit nogmaals te herhalen dan een te dikke laag. Succes met de klus!

Specificaties:

Zebraline Kachelpoets – Kachelzwart. Geschikt voor gietijzer, smeedijzer, fornuizen, ketels en buizen. Inhoud: 100 ml. Verkoop per tube.

Wat heb ik verder nodig?

  • Natuurspons voor schoonmaken
  • Koperdoek voor veilig schuren – mits nat gebruikt
  • Insmeerborstel voor aanbrengen van de poets
  • Zachte stofdoek voor het uitpoetsen

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren

Kachelpoets - Zebraline Kachelzwart

  • Merk: Zebraline
  • Model:14608
  • Beschikbaarheid:Op voorraad
  • €14,95


Gerelateerde producten

Schoenborstel - Insmeerborstel, Licht of Zwart

Schoenborstel - Insmeerborstel, Licht of Zwart

Schoenborstel InsmeerborstelSchoenborstel Insmeerborstel van PaardenhaarFournituren – Schoenverzorgi..

€4,95

2 Koperdoeken - Koperlapjes van geweven koperdraad

2 Koperdoeken - Koperlapjes van geweven koperdraad

Krasvrije schuurdoeken.Krasvrije Schuurdoeken – KoperlapjesSchoonmaak – Huishouding: een stevige sch..

€9,95

Ouderwetse Stofdoek - 100% katoen

Ouderwetse Stofdoek - 100% katoen

Grote stofdoek.Grote stofdoek: ouderwetse stofdoek van katoenStofdoek kopen? Alles lekker schoon: Le..

€2,95

Natuursponsje voor leer en textiel

Natuursponsje voor leer en textiel

NatuursponsjeNatuurspons om schoenen mee schoon te maken – 9x7x3cm.Schoenverzorging: Schoenen effect..

€1,99

Tags: Gietijzer, haard, buitenhaard, buitenkachel, kachel zwart, zwart, kachelpoets, kachelzwart, zwart voor kachel, gietijzer zwart maken, smeedijzer zwart maken, fornuis zwart maken, zwarte kachel, weer zwart, zwartsel