• Iedereen kan Sokken Breien Small

Iedereen kan Sokken Breien.

Iedereen kan Sokken Breien met dit handige apparaat van Prym. Alles dat je moet kunnen is, met behulp van de meegeleverde breihaak, is de ene steek over de andere te halen. Volg de instructies en zo 'punnik' je vanzelf de mooiste wollen sokken in elkaar. Helemaal zelf!

Sokken breien: het lijkt wel hogere wiskunde. Heb je wel eens iemand bezig gezien met 4 sokkennaalden en een bol wol? Het ziet er erg ingewikkeld uit en zeker als je nog niet zo heel ervaren bent met breien en haken denk je dat je dat niveau misschien wel nooit zult halen. Maar zelf gebreide wollen sokken zijn wel heerlijk om te dragen en, zeker thuis, dragen ze bij aan comfort en een lekker knus gevoel. Niet gevreesd: met het handige sokken breiapparaat van Prym kun ook jij je eigen sokken breien. En het is nog super makkelijk ook!

Hoe werkt het? Het breiapparaat van Prym volgt het principe van punnikken, waarbij je steeds de ene steek over de andere haalt en zo een gebreid koord maakt. Net als bij een punnikapparaat heeft deze breiloom opstaande metaken lussen, waar je de steken omheen wikkelt. Vervolgens haal je na de tweede ronde steeds de onderste steek over de bovenste heen. Door het bijgevoegde telpatroon te volgen, meerder en minder je het aantal steken waar nodig. Na iedere toer zie je hoe aan de onderkant van de breiring de sok langzaam maar zeker tevoorschijn komen. Door te variëren met de dikte van het garen of door bijvoorbeeld te werken met een draad met kleurverloop kun je de mooiste sokken breien. Je zult zien dat al heel snel de 'bestellingen' bij je binnen rollen van vrienden die ook zulke mooie zelfgebreide sokken willen hebben. Maar je kunt ze natuurlijk ook gewoon het sokken breiapparaat cadeau doen: dan kunnen ze lekker zelf aan de slag!

Met deze versie van het sokken breiapparaat kun je sokken breien van maat 20-31. Zo kom je nog eens met een origineel cadeau aanzetten op een kinderverjaardag! De breiloom is ook in andere maten verkrijgbaar. Je ontvangt het breiapparaat samen met een breipen om de steken over elkaar te halen. Deze breihaak is ook los nabestelbaar. Ook krijg je een uitgebreide instructie, voorzien van foto's en telpatroon voor de verschillende maten. Zelf koop je de juiste wol en dan heb je alleen nog een wolnaald nodig om de sok agf te werken en een haaknaald, geschikt voor de dikte van de wol waar je mee werkt, om de steken af te halen als de sok helemaal klaar is.

De Prym sokken breimachine kun je gebruiken in combinatie met sokkenwol van dikte 2 tot en met 5. Wist je trouwens dat je met de breiloom ook mouw- en beenwarmers kunt breien? Leuk om je winteroutfit helemaal compleet te maken!

Het sokken breiapparaat in werking zien? Bekijk hier het instructiefilmpje op YouTube!

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren

Iedereen kan Sokken Breien Small

  • Merk: Prym
  • Model:225160
  • Beschikbaarheid:Op voorraad
  • €19,95


Gerelateerde producten

GOEDKOOP ALTERNATIEF: Korte stopnaalden voor Wol Nr. 1-9

GOEDKOOP ALTERNATIEF: Korte stopnaalden voor Wol Nr. 1-9

Korte stopnaalden voor Wol.Korte stopnaalden voor Wol - Ideaal voor het vernaaien van elleboogstukke..

€1,99

Breihaak - Voor punnikpopje, loomapparaat of breiring

Breihaak - Voor punnikpopje, loomapparaat of breiring

Deze Prym breihaak is onmisbaar als je veel werkt met breiringen, brei-molens, punnikpopjes of ander..

€4,60

Tags: Fournituren, Breiringen, Fournituren breiringen, Prym, Prym breiringen, breiringen kopen, breiringen bestellen, breiringen online kopen, breiringen online bestellen, breiringen Haarlem, breiringen kopen Haarlem, breiringen Amsterdam, breiringen kopen Amsterdam, breiringen, loomset, breiring, loomen, weeftoestel, weven, eenvoudig breien, breien voor beginners, breien voor kinderen, kinderbreien, muts breien, sjaal breien, sokken breien, breiloom, sokkenbreiloom, sokken breiapparaat, zelf sokken breien, iedereen kan sokken breien, sokken breien voor beginners, Prym 225160, Prym 225161, Prym 225162