• Frivolite Spoeltje - Shuttle met reservespoel voor frivolité

Frivolité spoeltje.

Frivolité spoeltje voor zeer fijn haakwerk

Handwerken - Fijn haakwerk of frivolité: je werkt met behulp van het spoeltje met haakje en zeer fijn haakgaren. Ondanks dat jij de frivoltié techniek wellicht nog niet machtig bent, zal jij het resultaat zeker kennen. Het kenmerkende, zeer fijne haakwerk van frivolité ken je wellicht van kanten kraagjes, tafelkleedjes of de kenmerkende anti-makkassar die jij over de rugleuning van een fauteuil kunt leggen. Met behulp van de shuttle en het frivoltié-spoeltje haak of knoop jij met zeer fijn haakgaren de mooiste creaties. Jij ontvangt een shuttle en 2 losse spoeltjes voor frivolité.

Ook voor reguliere haaknaalden kan jij bij ons terecht. Evenals voor fijn haakgaren - dat bieden wij aan van Durable: vertrouwde kwaliteit dus.

Frivoltié - Wat is dat eigenlijk?

Frivolité is een zeer oude handwerktechniek. Je kunt het nog het beste vergelijken met zeer fijn haakwerk. Het resultaat mag er zeker zijn: je maakt het mooiste, fijnste kantwerk. Frivolité wordt onder andere toegepast voor het haken van kleine (tafel)kleedjes, gordijnvalletjes, zakdoekjes en kraagjes. Met frivolité kan jij mooie randjes haken, die je op allerlei manieren kunt toepassen. Denk bijvoorbeeld aan een randje langs een kraag, zakintast, of langs planken in een vintage keukenkast.

Frivolité - Ook iets voor jou?

Hoe werkt frivolité? Kijk eens op YouTube en je vindt diverse instructiefilmpjes over frivolité. Kort gezegd is frivolité een kwestie van knoopjes leggen. Je doet dit met behulp van een zogenaamd frivolité spoeltje, ook wel shuttle genoemd. Zoals je op de afbeelding kunt zien, lijkt het spoeltje dat in de shuttle zit enigzins op een spoeltje voor ondergaren in je naaimachine. Dit spoeltje spoel je vol met het garen waar je mee gaat werken. Vervolgens plaats je het spoeltje in de shuttle. Je laat de draad los hangen en dan kun je met behulp van je vingers en het haakje dat aan de shutttle ligt de juiste knoopjes gaan leggen. Zo ontstaan er ringen en wordt je haakwerk steeds een slagje groter. Frivolité doe je met behulp van fijn haakgaren, meestal van katoen. Je ontvangt een frivolité shuttle met haakje en 2 lege spoeltjes.

Specificaties:

Samenstelling: Kunststof shuttle met stalen haakje + 2 kunststof spoeltjes. Afmeting: 75mm. Verkoop per set.

BONUS TIP:

Heb je wel eens van een antimakassar gehoord? Dit is een toepassing van frivolité werk die vroeger zeer vaak werd gebruikt. Een antimakassar is een klein, meestal halfrond kleedje dat op de rugleuning van stoffen leunstoelen wordt gelegd. Het kleine kleedje voorkomt dat je huid met de bekleding van de stoel in aanraking komt. Zo voorkom je vuil en vlekken. Als de antimakassar op een gegeven moment zelf vies wordt, gooi je deze gewoon in de wasmachine. Misschien een leuk idee voor jouw eerste frivolité project?

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren

Frivolite Spoeltje - Shuttle met reservespoel voor frivolité

  • Merk: Pony
  • Model:60637
  • Beschikbaarheid:Op voorraad
  • €3,95


Gerelateerde producten

Glanskatoen nr. 12 Wit - Klos 100 gram

Glanskatoen nr. 12 Wit - Klos 100 gram

Extra fijne haakkatoen Extra fijne haakkatoen - Voor fijn haakwerk en frivolitéFournituren - Handwer..

€4,95

GOEDKOOP: Haaknaald Staal - FIJN Haakgaren - Kies een maat 0,6-1,75mm

GOEDKOOP: Haaknaald Staal - FIJN Haakgaren - Kies een maat 0,6-1,75mm

Stalen haaknaaldStalen haaknaald voor fijn haakgarenFournituren - Breinaalden en haaknaalden. Deze s..

€1,99

GOEDKOOP: Haaknaalden set - Fijn haakgaren

GOEDKOOP: Haaknaalden set - Fijn haakgaren

Complete HaaknaaldensetComplete Haaknaaldenset - Haaknaalden van staal voor fijn haakgaren.Fournitur..

€14,95

Tags: Pony frivolite spoeltje, frivolite, spoeltje met haakje