• Frivolite Spoeltje

Frivolité spoeltje.

Frivolité spoeltje voor zeer fijn haakwerk: je werkt met behulp van het spoeltje met haakje en zeer fijn haakgaren.

Frivolité is een zeer oude handwerktechniek. Je kunt het nog het beste vergelijken met zeer fijn haakwerk. Het resultaat mag er zeker zijn: je maakt het mooiste, fijnste kantwerk. Frivolité wordt onder andere toegepast voor het haken van kleine (tafel)kleedjes, gordijnvalletjes, zakdoekjes en kraagjes. Ook kun je met frivolité mooie randjes haken, die je op allerlei manieren kunt toepassen. Denk bijvoorbeeld aan een randje langs een kraag, zakintast, of langs planken in een vintage keukenkast.

Hoe werkt het? Kijk eens op YouTube en je vindt diverse instructiefilmpjes over frivolité. Kort gezegd is frivolité een kwestie van knoopjes leggen. Je doet dit met behulp van een zogenaamd frivolité spoeltje, ook wel shuttle genoemd. Zoals je op de afbeelding kunt zien, lijkt het spoeltje dat in de shuttle zit enigzins op een spoeltje voor ondergaren in je naaimachine. Dit spoeltje spoel je vol met het garen waar je mee gaat werken. Vervolgens plaats je het spoeltje in de shuttle. Je laat de draad los hangen en dan kun je met behulp van je vingers en het haakje dat aan de shutttle ligt de juiste knoopjes gaan leggen. Zo ontstaan er ringen en wordt je haakwerk steeds een slagje groter.

Frivolité doe je met behulp van fijn haakgaren, meestal van katoen. Je ontvangt een frivolité shuttle met haakje en 2 lege spoeltjes. Heb je de smaak te pakken? De spoeltjes worden ook los bij ons verkocht, zodat je er meer kunt bestellen voor andere kleuren of projecten. Veel plezier!

Afmeting: 75mm. Materiaal: Kunststof/staal.

BONUS TIP: Heb je wel eens van een antimakassar gehoord? Dit is een toepassing van frivolité werk die vroeger zeer vaak werd gebruikt. Een antimakassar is een klein, meestal halfrond kleedje dat op de rugleuning van stoffen leunstoelen wordt gelegd. Het kleine kleedje voorkomt dat je huid met de bekleding van de stoel in aanraking komt. Zo voorkom je vuil en vlekken. Als de antimakassar op een gegeven moment zelf vies wordt, gooi je deze gewoon in de wasmachine. Misschien een leuk idee voor jouw eerste frivolité project?

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren

Frivolite Spoeltje

  • Merk: Pony
  • Model: 60637
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • €3,95


Gerelateerde producten

Frivolite Reserve Spoeltje

Frivolite Reserve Spoeltje

Frivolité reservespoeltje.Frivolité reservespoeltje voor zeer fijn haakwerk: je werkt met behulp van..

€1,59

Durable Glanskatoen nr. 10 Wit

Durable Glanskatoen nr. 10 Wit

Durable Glanskatoen. Durable Glanskatoen. Wie kent het niet van vroeger? Voor kleedjes, gordijntjes,..

€4,60

Haaknaald Staal voor fijn Haakgaren

Haaknaald Staal voor fijn Haakgaren

Haaknaald Staal.Haaknaald Staal voor fijn haakgaren. Deze stalen haaknaald gebruik je om te haken me..

€1,69 €2,15

Tags: Pony frivolite spoeltje, frivolite, spoeltje met haakje