• Duurzaam: Vlekkenmiddel Ossengalzeep

Duurzaam Vlekkenmiddel Ossengalzeep.

Duurzaam Vlekkenmiddel Ossengalzeep om vlekken voor te behandelen: verwijdert allerlei lastige vlekken. Bovendien kun je deze vloeibare ossengalzeep toevoegen als waskrachtversterker. En goed om te weten: het milieu wordt door deze ossengalzeep niet onnodig belast!

Vlekken...Waarom krijg je altijd vlekken op je mooiste kleding? En waarom heb je altijd lastige vlekken op plekken die enorm in het oog springen? Meer wasmiddel toevoegen is meestal niet de oplossing. Je zult zien dat de vlek vervaagt maar zichtbaar blijft of opnieuw zichtbaar wordt als je het strijkijzer erop zet. En dat terwijl de meeste vlekken gemakkelijk te verhelpen zijn. Het toverwoord bij het behandelen van vlekken is: Voorbehandelen. Een voorbehandelde vlek zal sneller volledig verdwijnen.Bovendien kun je, als je de vlek hebt voorbehandeld, wassen op normale termperaturen en met een normale hoeveelheid wasmiddel. Beter voor het milieu, beter voor je wasmachine en ook nog eens beter voor je portomonnee. Behandel jouw lastige vlekken voortaan voor met Duurzame Ossengalzeep.

Ossengalzeep is een traditioneel vlekkenmiddel. Vraag het maar eens aan je moeder of aan je oma of wie dan ook vroeger bij jullie thuis de was deed en wedden dat ze wel eens van Ossengalzeep gehoord hebben? Ossengal is, het woord zegt het al, een afscheiding uit de gal en lever van een os (een os is een gecastreerde stier). Ossengal is dus een product van volledig biologische origine. Ossengal is van nature een emulgator, die vetten en eiwitten (proteïne) zal doen oplossen zodra ze in contact komt met water. Een ingewikkeld chemisch proces, waar ik je verder niet mee zal vermoeien. Goed om te weten is in ieder geval dat ossengal door die werking een prima oplossing is voor lastige vlekken!

Hoe werkt het? Behandel de vlek voor met de vloeibare ossengalzeep. De fles is voorzien van een handig tuitmondje, waardoor je gemakkelijk kunt doseren en niet teveel gebruikt of verspilt. Het beste is om de vlek in te masseren met een zachte borstel of doek. LET OP: werk altijd naar de kern van de vlek toe om te voorkomen dat je de vlek groter maakt of dat er kringen ontstaan. Laat de ossengal 15 minuten inwerken. Daarna kun je de voorbehandelde kleding direct in de wasmachine gooien en wassen op normale temperaturen en met de normale hoeveelheid wasmiddel. Ook kleding die niet in de wasmachine kan, kun je voorbehandelen met ossengalzeep. Opnieuw 15 minuten laten intrekken en daarna de kleding zorgvuldig uitspoelen in de gootsteen of wasbak. Wanneer je een normale kleding- of bontewas draait, kun je Duurzame Ossengalzeeo toevoegen als waskrachtversterker: voor een volle trommel voeg je 25-30ml toe aan het hoofdwasmiddel. Je zult zien dat je was veel schoner wordt dan normaal.

Voor welke vlekken kun je Duurzame Ossengalzeep gebruiken? Ossengalzeep is een probaat middel tegen de volgende vlekken: fruitvlekken, bloedvlekken, vetvlekken, grasvlekken en inktvlekken. Voorbehandelen van de vlek is altijd het toverwoord voor het bestrijden van vlekken: ook in wasserijen en stomerijen zullen de medewerkers de vlek voorbehandelen om te hoge temperaturen of agressieve schoonmaakmiddelen te voorkomen. Behandel de vlek dus voor met Ossengalzeep en laat deze rustig 15 minuten intrekken voordat je de kleding wast als normaal.

Duurzame Ossengalzeep is een product van Sonett. Sonette produceert betaalbare producten van 100% natuurlijke oorsprong uit (deels) biologisch-dynamische en biologische teelt of verzameld in de natuur. Producten van Sonett zijn 100% biologisch afbreekbaar, bevatten geen synthetische kleur- of geurstoffen, geen aardolieproducten en alleen natuurlijke geurversterkers. Producten van Sonett zijn uiterst huidvriendelijk en anti-allergeen. Aangezien Ossengalzeep wordt gewonnen uit een dierlijk product is Ossengalzeep niet Vegan.

Samenstelling: 15-30% zeep uit raapolie/zonnebloemolie, 5-15% zeep uit olijfolie, 5-5% niet-ionische tensiden, 1-5% rundergal, 1-5% plantaardige alcohol, <1% sinaasappelolieterpenen, <1% natuurlijke etherische petit grain olie, citraat en met gewerveld water aangevuld tot 100%. Ingrediënten zijn afkomstig uit gecertificeerde biologische landbouw of wildverzameling. Allergie-informatie: niet geschikt voor mensen die allergisch zijn voor sinaasappelolieterpenen.

Inhoud: 300ml. Verpakt in fles van afbreekbaar plastic met doseerdop.

TIP: voor vlekken die je niet kunt behandelen met Duurzame Ossengalzeep, zoals lijmvlekken of roest/deodorant vlekken kun je het beste gebruik maken van Vlekkenduivels van DrBeckmann.

TIP 2: Was je witte was voortaan met Duurzaam Vlekkenzout, een speciale waskrachtversterker voor Witte Was, die er ook voor zorgt dat je witte was weer echt wit wordt en niet grauw of vergeeld!

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren

Duurzaam: Vlekkenmiddel Ossengalzeep

  • Merk: Sonett
  • Model: 865212
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • €8,95


Gerelateerde producten

Vlekkenduivels

Vlekkenduivels

Dr. Beckmann vlekkenduivels zijn onmisbaar in elk huishouden Er is een vlekkenduivel voor elke vlek..

€4,09

Duurzaam: Vlekkenzout en Witmaker

Duurzaam: Vlekkenzout en Witmaker

Vlekkenzout.Vlekkenzout voor schone en witte was.Witmaker kopen voor jouw wasgoed? Of zoek je een go..

€9,45

Tags: Ossengal, ossengalzeep, galzeep, gallseife, vlekkenmiddel, vlekken voorbehandelen, lastige vlekken, witte was witmaken, witmaker, vlekkentovenaar, vlekkenduivel, fruitvlekken, vetvlekken, sausvlekken, inktvlekken, grasvlekken, bloedvlekken, eiwitvlekken