Knopen om zelf te bekleden

Knopen om zelf te bekleden – Stofknopen 15mm

Fournituren – Knopen vinden valt vaak nog niet mee. Maar wat let je om zelf knoopjes te maken? Deze stofknopen van 19mmØ kan jij zelf bekleden. Gebruik een rond stukje stof dat 2 keer zo groot is als de uiteindelijke knoop. Vouw de stof om de knoop heen en sluit deze. Vervolgens kan jij de stofknopen aan het steeltje vastnaaien. Makkelijk dus! Verkoop per 5 stuks.

Behalve in deze maat zijn de stofknopen nog in VEEL MEER maten leverbaar. Maak het jezelf gemakkelijk met het handige HULPMIDDEL voor stofknopen.

Stofknopen – hoe en waarom?

Wij maken het regelmatig mee in onze ‘stenen’ winkel in Haarlem: de eindeloze zoektocht naar de juiste knoop. Mis jij een knoop aan jouw favoriete bloesje, dan is dit meestal nog niet zo gemakkelijk. Dezelfde knoop vind je vrijwel nooit, een ander model is vaak lastig. Wil jij iets anders dan de standaard huis-tuin en keukenknoop, dan is een stofknoop een goed alternatief. De stofknoop bekleed je eenvoudig met een stukje stof, dat jij ergens uit de kleding haalt. Kleine moeite, groot plezier!

Stofknopen – hoe werkt het?

Maak zelf een sjabloontje dat 2 keer zo groot is als de uiteindelijke knoop. Gebruik hiervoor stof die je ‘over’ hebt in de kleding, bijvoorbeeld uit een stuk van de zoom of uit een stuk beleg. Leg de stofknoop in het midden op de stof en vouw de stof er voorzichtig om heen. Nu sluit je de knoop met de meegeleverde achterkant. Vervolgens kan jij de knoop aan het steeltje vastnaaien.

Stofknopen – extra tips:

Een paar handigheidjes waardoor het maken van stofknopen nog eenvoudiger wordt. Knip eerst een vierkantje uit de stof, waar je de knoop van wilt maken. Leg de sjabloon erop en vouw de stof dubbel: nu kan jij eenvoudig langs de halve cirkel knippen, waardoor je een mooie ronde cirkel krijgt. Werk je met bedrukte stof? Maak dan een sjabloontje uit patroonpapier met de uiteindelijke ronding van de knoop uitlaat – zo kan jij passen, dat jij steeds hetzelfde stukje van het patroon op de knoop krijgt. Gebruik je DIT werktuig voor stofknopen, dan wordt het allemaal nog makkelijker. Toch liever een kant-en-klare knoop? Kijk dan HIER maar eens: knopen genoeg.

Specificaties:

Samenstelling: Messing, roestvrij, zilverkleurig. Doorsnede: 19mm. Afhankelijk van de gekozen stof wasbaar tot 60°. Verkoop per 5 stuks in plasticvrije verpakking.

Meer opties:

De stofknopen zijn leverbaar in verschillende maten. Met het hulpmiddel voor stofknopen ben je nog sneller klaar. Vergeet je niet om NAAIGAREN me te bestellen?

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren

Stofknopen 19 mm - 5 stuks

  • Merk: Opry
  • Model:9473343
  • Beschikbaarheid:Op voorraad
  • €3,95


Gerelateerde producten

Gütermann Naaigaren 200 meter - Kies een kleur

Gütermann Naaigaren 200 meter - Kies een kleur

Gütermann Naaigaren.Gütermann Naaigaren: De beste keus in naaigarenFournituren: Naaigaren bestellen?..

€4,15

Hulpmiddel voor het maken van stofknopen

Hulpmiddel voor het maken van stofknopen

Universeel gereedschap voor stofknopenUniverseel gereedschap voor stofknopen - zelf stofknopen bekle..

€5,60

Stofknopen 15 mm - 6 stuks

Stofknopen 15 mm - 6 stuks

Knoopjes om zelf te bekledenKnoopjes om zelf te bekleden – Stofknoopjes 15mmFournituren – Knopen vin..

€3,49

Tags: Stofknopen kopen, stofknopen bestellen, stofknopen online kopen, stofknopen online bestellen, knoop bekleden, zelf knoop bekleden, zelf stofknopen maken, stofknopen maken, stofknoop, knoop voor stof, beklede knoop, knoop van stof, fabric button, prym, zelf knopen maken, zelfgemaakte knopen, 323152