• Spiraaldraad voor gordijnen - 1 meter spanveer met 1 set bevestiging

Spiraaldraad - Spanveer

Spiraaldraad - Spanveer voor gordijnen en vitrage

Fournituren voor gordijnen: Gordijnspiraal is een ouderwetse, maar doeltreffende manier om snel ergens een gordijntje op te hangen. Spiraaldraad, ook wel spanveer genoemd, is een licht elastische trekveer omspannen met zacht kunststof. Je bevestigt het spiraaldraad snel en effectief met de meegeleverde bevestiging. Vervolgens kun je er eenvoudig een gordijntje aan ophangen.

Spanveer wordt ook vaak gebruikt in combinatie met DEZE ringklemmetjes. Gordijnen en vitrages werk je mooi af met LOODJES en instrijkbaar ZOOMBAND.

Spanveer - Spiraaldraad - Waar gebruik je dat voor?

Spanveer wordt vaak gebruikt in kleine ruimtes, voor kleine raampjes of als bedekking van een open (keuken)kastje. Gordijnspiraal wordt ook veel gebruikt in caravans, campers, boten enzovoort. Het voordeel van het ophangsyteem is dat de dragers voorzien zijn van een uiteinde met schroefdraad. Dat betekent dat je ze gemakkelijk in een houten kozijntje draait, waardoor het systeem snel en gemakkelijk te plaatsen is. Houd er wel rekening mee, dat je de spiraaldraad niet te zwaar belast.

Spanveer - Spiraaldraad - Hoe werkt het?

Eerst knip je de spiraal op maat met behulp van een nijptang. Om een mooie strakke lijn te krijgen, gebruik je 5% minder spiraaldraad dan de strakke breedte van het kozijn dat je wilt bedekken. Als je de spanveer op maat hebt geknipt, draai je de einddopjes in de spiraal en haak je de spanveer op zijn plek. Naai aan de gordijnstof aan de bovenzijde een open zoom, ook wel tunnel genoemd, zodat je het gordijn over de spanveer kunt schuiven. Eventueel kan je ook aan de onderzijde van het glas een tweede spanveer bevestigen. voor een spangordijn.

Specificaties:

Je ontvangt 1 stuk gordijnspiraal van 100 cm lang, geschikt voor een kozijnbreedte van 105 cm. Hierbij ontvang je tevens twee einddopjes en twee ophangschroefjes, zodat je het spiraalgordijntje direct op kunt hangen.

Meer weten over het zelf maken van gordijnen?

Lees dan onze BLOG! Vragen over het maken van gordijnen? Stel ze ons gerust via de mail of het CONTACTFORMULIER: we helpen je graag op weg.

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren

Spiraaldraad voor gordijnen - 1 meter spanveer met 1 set bevestiging

  • Merk: Antex
  • Model:329529
  • Beschikbaarheid:Op voorraad
  • €3,95


Gerelateerde producten

Vlieseline zoomband 20 mm - Vliesofix voor zware stof

Vlieseline zoomband 20 mm - Vliesofix voor zware stof

Zoomband voor zwaardere stoffenZoomband voor zwaardere stoffen - Zomen zonder naaienFournituren - Zo..

€2,95

Ringklem Chroom - Prijs per stuk

Ringklem Chroom - Prijs per stuk

Ringklem.Ringklem om gordijnen op te hangen aan een spanveer of aan een staalkabel.Dat is makkelijk!..

€0,59

Ringklem Brons - Prijs per stuk

Ringklem Brons - Prijs per stuk

Ringklem.Ringklem om gordijnen op te hangen aan een spanveer of aan een staalkabel.Dat is makkelijk!..

€0,48

Loodjes voor gordijnen - Prijs per stuk

Loodjes voor gordijnen - Prijs per stuk

Loodstaafjes.Loodstaafjes voor gordijnen zorgen ervoor dat je gordijn aan de onderkant mooi recht en..

€0,99

Tags: Spiraaldraad, spanveer, spandraad, gordijnspan, spangordijn, vitrage ophangen, gordijntje ophangen, spiraal, trekveer, trekdraad, spangordijntje, vitragespan, vitrage ophangen, vitrage spannen, valletje ophangen, gordijnring, gordijnklem, ring met klem, ringklem, ringklemmetje, gordijnen ophangen, vitrage ophangen, deurgordijn ophangen