• Spiraaldraad 1 meter met 1 set bevestiging

Spiraaldraad.

Spiraaldraad is een ouderwetse, maar doeltreffende manier om snel ergens een gordijntje op te hangen. Spiraaldraad, ook wel spanveer genoemd, is een licht elastische trekveer omspannen met zacht kunststof. Je bevestigt het spiraaldraad snel en effectief met de meegeleverde bevestiging. Vervolgens kun je er eenvoudig een gordijntje aan ophangen.

Spanveer wordt vaak gebruikt in kleine ruimtes, voor kleine raampjes of als bedekking van een open (keuken)kastje. Zeer toepasbaar in kleine ruimtes als toilet, gangkast, onder de gootsteen, voor zolderraampjes of in de schuur. Gordijnspiraal wordt ook veel gebruikt in caravans, campers, boten enzovoort. Het voordeel van het ophangsyteem is dat de dragers voorzien zijn van een uiteinde met schroefdraad. Dat betekent dat je ze gemakkelijk in een houten kozijntje draait, waardoor het systeem snel en gemakkelijk te plaatsen is. Houd er wel rekening mee, dat je de spiraaldraad niet te zwaar belast. De spanveer wordt strak getrokken doordat de veer licht elastisch is. Ga je de draad te zwaar belasten dan zal ze op den duur gaan doorhangen. Gebruik gordijnspiraal dan ook niet voor zware overgordijnen, maar liever voor katoenen gordijnstof of voor vitrages en valletjes.

Hoe werkt het? Eerst knip je de spiraal op maat met behulp van een nijptang. Om een mooie strakke lijn te krijgen, gebruik je 5% minder spiraaldraad dan de strakke breedte van het kozijn dat je wilt bedekken. Voor een kozijn van bijvoorbeeld 80 cm breed gebruik je dus een spiraaldraad van 76 cm. Als de spanveer op maat hebt geknipt, draai je de einddopjes in de spiraal. Vervolgens draai je de ophangdragers met schroefdraad in het houten kozijn. Bevestig nu de einddopjes achter de dragers en je hebt een mooie strakke spiraaldraad in het kozijn hangen.

Nu heb je twee verschillende manieren om je gordijn op te hangen. Het meest simpele is het gebruik van gordijnringetjes met klem. Door de spanveer aan één kant los te maken kun je de ringetjes over de spiraaldraad schuiven. Aan de onderkant van de ringetjes hangt een knijpertje dat je op regelmatige afstand aan een afgewerkt gordijn kunt klemmen. Gebruik hiervoor een rechte afgewerkte lap, die ongeveer 1,85 x zo breed is als het kozijn dat je wilt bedekken. Zonder plooien te hoeven naaien kun je met gordijnringetjes met klem zo heel gemakkelijk een geplooid gordijn aan de spiraaldraad ophangen.

Een andere mogelijkheid is om aan de rechte lap gordijnstof aan de bovenzijde een open zoom te naaien, ook wel tunnel genoemd. Ook nu gebruik je een rechte lap die ongeveer 1,85 keer zo breed is als de kozijnbreedte. Maak de gordijnspiraal aan één kant los en schuif het gordijn door de tunnel over het spiraaldraad en klem vervolgens de spiraal weer tussen de bevestigers. Nu kun je de lap regelmatig plooien en heb je een gordijn. Ga je het gordijn of de vitrage ophangen voor het glas van een deur of bij een raam dat regelmatig open staat? Dan kun je ook aan de onderzijde van het glas een tweede spanveer bevestigen. Naai voor dit doel zowel boven als onder een tunnel in een rechte lap. Door deze aan beide zijden over de spanveer te schuiven span je het geplooide gordijntje heel gemakkelijk voor het raam. Geen wapperend gordijn, maar een mooie strakke afwerking zorgt ervoor dat er niemand naar binnen kan kijken.

Je ontvangt 1 stuk gordijnspiraal van 100 cm lang, geschikt voor een kozijnbreedte van 105 cm. Hierbij ontvang je tevens twee einddopjes en twee ophangschroefjes, zodat je het spiraalgordijntje direct op kunt hangen.

Meer weten over het zelf maken van gordijnen? Lees dan onze blog! Vragen over het maken van gordijnen? Stel ze ons gerust via de mail of het contactformulier: we helpen je graag op weg.

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren

Spiraaldraad 1 meter met 1 set bevestiging

  • Merk: Antex
  • Model:329529
  • Beschikbaarheid:Op voorraad
  • €3,95


Gerelateerde producten

Ringklem Chroom - Prijs per stuk

Ringklem Chroom - Prijs per stuk

Ringklem.Ringklem om gordijnen op te hangen aan een spanveer of aan een staalkabel.Dat is makkelijk!..

€0,59

Ringklem Brons - Prijs per stuk

Ringklem Brons - Prijs per stuk

Ringklem.Ringklem om gordijnen op te hangen aan een spanveer of aan een staalkabel.Dat is makkelijk!..

€0,48

Loodjes voor gordijnen - Prijs per stuk

Loodjes voor gordijnen - Prijs per stuk

Loodstaafjes.Loodstaafjes voor gordijnen zorgen ervoor dat je gordijn aan de onderkant mooi recht en..

€0,99

Spiraaldraad 2,5 meter- Met 2 sets bevestiging

Spiraaldraad 2,5 meter- Met 2 sets bevestiging

Spiraaldraad.Spiraaldraad: spanveer voor gordijnen.Spanveer is een ouderwetse, maar doeltreffende ma..

€7,95

Tags: Spiraaldraad, spanveer, spandraad, gordijnspan, spangordijn, vitrage ophangen, gordijntje ophangen, spiraal, trekveer, trekdraad, spangordijntje, vitragespan, vitrage ophangen, vitrage spannen, valletje ophangen, gordijnring, gordijnklem, ring met klem, ringklem, ringklemmetje, gordijnen ophangen, vitrage ophangen, deurgordijn ophangen