• Ringklem Brons - Prijs per stuk

Ringklem.

Ringklem om gordijnen op te hangen aan een spanveer of aan een staalkabel.

Dat is makkelijk! Met deze ringklemmetjes maak je gemakkelijk je eigen gordijn voor een deur, raam of als afscheiding in je (slaap)kamer. Een kind kan de was doen: bevestig eerst een gordijnspiraal of een staalkabel voor de ruimte die je wilt afscheiden. Door de spanveer aan één kant los te maken kun je de ringetjes over de spiraaldraad schuiven. Aan de onderkant van de ringetjes hangt een knijpertje dat je op regelmatige afstand aan een afgewerkt gordijn kunt klemmen. Gebruik hiervoor een rechte afgewerkte lap, die ongeveer 1,85 x zo breed is als het kozijn dat je wilt bedekken. Zonder plooien te hoeven naaien kun je met gordijnringetjes met klem zo heel gemakkelijk een geplooid gordijn aan de spiraaldraad ophangen. Ga je het gordijn of de vitrage ophangen voor het glas van een deur of bij een raam dat regelmatig open staat? Laat dan de zijzomen van het gordijn aan de onderkant open en laat aan iedere zijde van het gordijn een gordijnloodje in de onderzoom schuiven. Vervolgens maak je een klein stiksel boven het loodje, zodat dit op zijn plek blijft. Je zult zien dat je gordijn nu aan de zijkanten mooi strak naar beneden hangt. Bovendien voorkom je zo een wapperend gordijn en zorgt de mooie strakke afwerking ervoor dat er niemand naar binnen kan kijken.

De gordijnklemmetjes zijn van metaal en hebben een doorsnede van 23mm. Bronskleurig. Ook leverbaar in chroom.

Je bestelt de ringklemmetjes per stuk, zodat je precies zoveel klemmetjes kunt bestellen als je nodig hebt. Hoeveel klemmetjes heb je nodig? Reken ongeveer 7 klemmetjes om een kozijnbreedte van 1 meter te kunnen bedekken. Als je dus bijvoorbeeld een gordijn wilt ophangen voor een gangkast met een kozijnbreedte van 80cm heb je dus 5 ringklemmetjes nodig.

Hoeveel gordijnstof heb je nodig? Houd er rekening mee dat de rechte lap die je voor het kozijn wilt ophangen, ongeveer 1,85 x de breedte heeft van het kozijn dat je wilt bedekken. Gebruik dus voor dezelfde kozijnbreedte van 80 cm een lap van 150 cm breed.

Meer weten over het zelf maken van gordijnen? Lees dan onze blog! Vragen over het maken van gordijnen? Stel ze ons gerust via de mail of het contactformulier: we helpen je graag op weg.

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren

Ringklem Brons - Prijs per stuk

  • Merk: Antex
  • Model:329513
  • Beschikbaarheid:Op voorraad
  • €0,48


Gerelateerde producten

Vlieseline zoomband 20 mm - Vliesofix voor zware stof

Vlieseline zoomband 20 mm - Vliesofix voor zware stof

Zoomband voor zwaardere stoffenZoomband voor zwaardere stoffen - Zomen zonder naaienFournituren - Zo..

€2,95

Spiraaldraad voor gordijnen - 1 meter spanveer met 1 set bevestiging

Spiraaldraad voor gordijnen - 1 meter spanveer met 1 set bevestiging

Spiraaldraad - SpanveerSpiraaldraad - Spanveer voor gordijnen en vitrageFournituren voor gordijnen: ..

€3,95

Ringklem Chroom - Prijs per stuk

Ringklem Chroom - Prijs per stuk

Ringklem.Ringklem om gordijnen op te hangen aan een spanveer of aan een staalkabel.Dat is makkelijk!..

€0,59

Loodjes voor gordijnen - Prijs per stuk

Loodjes voor gordijnen - Prijs per stuk

Loodstaafjes.Loodstaafjes voor gordijnen zorgen ervoor dat je gordijn aan de onderkant mooi recht en..

€0,99

Tags: Spiraaldraad, spanveer, spandraad, gordijnspan, spangordijn, vitrage ophangen, gordijntje ophangen, spiraal, trekveer, trekdraad, spangordijntje, vitragespan, vitrage ophangen, vitrage spannen, valletje ophangen, gordijnring, gordijnklem, ring met klem, ringklem, ringklemmetje, gordijnen ophangen, vitrage ophangen, deurgordijn ophangen