• Herstelpoeder - Reparatiepoeder te gebruiken met een strijkijzer

Lijmpoeder voor stof

Lijmpoeder voor stoffen - Naadloos zomen en herstellen

Fournituren - Kledingreparatie. Gebeurt het jou ook wel eens? Een gaatje in je lievelingsblouse of een beschadiging aan die broek die juist zo lekker ingedragen is? Met kleding hebben we soms een bijna emotionele band. je bent gehecht aan kleding, omdat je het op een bepaalde dag of voor een bepaalde gelegenheid hebt gekocht. Je hecht en went aan kleding en kunt moeilijk afscheid nemen van een broek die echt lekker zit. Ook met het oog op duurzaamheid gooien we minder snel kleding weg dan vroeger. Wist je dat je kleding heel eenvoudig kunt herstellen met het gebruik van herstelpoeder? Verkoop per stuk.

Wat is herstelpoeder eigenlijk?

Herstelpoeder is een lijmpoeder dat smelt wanneer het wordt verhit. Zo kun je met behulp van herstelpoeder en je strijkijzer heel eenvoudig kleding herstellen, inkorten of repareren. Zonder naald en draad! Dit lukt echt iedereen.

Hoe werkt het? We zullen je twee varianten uitleggen. De eerste is het herstellen van een gaatje in een blouse, broek of jas. Natuurlijk kun je stoffen repareren met behulp van reparatiedoek. Maar soms vind je niet de juiste bijpassende kleur of heeft de blouse die je wilt herstellen een specifiek opvallend patroon. Geen probleem: je lost dit op met herstelpoeder.

Gebruiksaanwijzing:

Knip hiervoor een klein stukje stof, bijvoorbeeld uit de onderzoom of uit het beleg waar je onzichtbaar een stukje stof kunt wegknippen. Rond met de scharen de hoeken van het geknipte stukje stof rond af. Vervolgens leg je het kledingstuk met de buitenzijde omhoog en strooi je het herstelpoeder gelijkmatig over de stof op de plek waar je deze wilt herstellen. Leg het bijpassend uitgeknipte lapje stof op het gat. Dek het lapje af met behulp van een vochtige perslap en strijk net zo lang tot de perslap droog is. Even laten afkoelen en nu is het lapje vrijwel onzichtbaar en het gat gerepareerd. Let goed op dat je het stukje stof met de juiste kant naar boven op de kleding strijkt. Als je twijfelt, speld je het eerst even af zodat je dit kunt checken voordat je gaat strijken.

Zomen zonder naaien

Een tweede mogelijkheid van herstelpoeder is het aanleggen van een nieuwe zoom. Haal de oude zoom voorzichtig los met behulp van een tornmesje en vouw de nieuwe zoom op de juiste lengte, waarbij je de kleding naar wens langer of korter kunt inzomen. Strijk de zoom eerst 'droog' in, zodat je een duidelijke persvouw hebt waar de zoom gaat komen. Vouw de zoom weer open en strooi het poeder gelijkmatig uit op de plek waar je de zoom wilt vastplakken. Maak opnieuw gebruik van een vochtige persdoek en strijk op deze manier de zoom plat en vast, net zolang tot de persdoek droog is en het herstelpoeder zo gesmolten is dat de zoom is vastgeplakt.

Op deze manier kun je supereenvoudig en snel alle soorten textiel plakken en vastplakken, zoals bijvoorbeeld applicaties, verstelstukken, zomen, winkelhaken enzovoort.

Specicaties:

Een busje herstelpoeder heeft een inhoud van 12 gram. De bovenzijde van het busje is voorzien van gaatjes, zodat je het herstelpoeder gemakkelijk en gelijkmatig kunt uitstrooien over het te verlijmen oppervlak.

TIP:

Bestel direct een TORNMESJE en een PERSDOEK mee, zodat je alles in huis hebt om je lievelingskleding zelf te repareren. Dat scheelt weer een loopje naar het naaiatelier!

Check YouTube:

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren

Herstelpoeder - Reparatiepoeder te gebruiken met een strijkijzer

  • Merk: Prym
  • Model:987157
  • Beschikbaarheid:Op voorraad
  • €6,20


Gerelateerde producten

AANBIEDING: Reparatiedoek katoen - Kies uit meer dan 15 kleuren

AANBIEDING: Reparatiedoek katoen - Kies uit meer dan 15 kleuren

ReparatiedoekReparatiedoek - Zelf kleding repareren met de strijkboutZelf kleding repareren wordt he..

€1,69 €1,99

Textielfolie Transparant opstrijkbaar - Onzichtbaar repareren

Textielfolie Transparant opstrijkbaar - Onzichtbaar repareren

TextielfolieTextielfolie - Voor reparatie of verfraaien van kleding.Fournituren - Kledingreparatie: ..

€3,95

Reparatiedoek rekbaar dun jersey - Voor shirts - Kies een kleur

Reparatiedoek rekbaar dun jersey - Voor shirts - Kies een kleur

Jersey reparatiedoekJersey reparatiedoek - Voor repareren van dunne rekbare stoffenRekbaar reparatie..

€2,60

Prym Textiellijm plus - Lijm voor textiel en andere materialen

Prym Textiellijm plus - Lijm voor textiel en andere materialen

Lijm voor textiel.Lijm voor textiel en allerlei andere materialen.Fournituren – Kledingreparatie: Ge..

€6,95

Tags: Fournituren, fournituren herstelpoeder, herstelpoeder, Prym, Prym herstelpoeder, herstelpoeder kopen, herstelpoeder bestellen, herstelpoeder online kopen, herstelpoeder online bestellen, herstelpoeder haarlem, herstelpoeder kopen Haarlem, herstelpoeder Amsterdam, herstelpoeder kopen amsterdam, reparatiepoeder kopen, reparatiepoeder bestellen, reparatiepoeder online kopen, reparatiepoeder online bestellen, reparatiepoeder haarlem, reparatiepoeder kopen Haarlem, reparatiepoeder Amsterdam, reparatiepoeder kopen amsterdam, herstelpoeder, zelf kleding herstellen, zelf kleding repareren, herstellen zonder naald en draad, zomen zonder naald en draad, zomen zonder naaien, kleding plakken, kleding repareren, kleding herstellen, kleding inkorten, lijmpoeder, textiellijm, lijmpoeder voor stof, stoffen plakken, stoffen zomen