• Kartelschaar 21 cm

Kartelschaar.

Kartelschaar voor het afwerken van zijkanten of naden van stof

Fournituren - Scharen voor stof. Met een kartelschaar kan jij stof snel en eenvoudig afwerken. Door de gekartelde bladen wordt de stof zo afgeknipt dat rafelen wordt voorkomen. Dit model van Opry is een stalen kartelschaar met soft grip kunststof handgrepen. Lengte 21-23cm.

Ook voor andere naaischaren kan jij bij ons goed terecht. HIER vind jij het volledige assortiment Naaischaren. Zit jij heel veel achter de naaimachine? Kies dan voor de professionele kartelschaar van Prym. Smeer de schaar met enige regelmaat met een beetje olie.

Kartelschaar - Waarvoor gebruik je die?

Een kartelschaar gebruik je om stoffen snel en efficiënt af te werken. Als je een stuk stof hebt geknipt, zie je dat de zijkanten op den duur gaan rafelen. Je kunt dit voorkomen door de stof op je naaimachine te zigzaggen of door de stof af te werken met een overlockmachine. Het gebruik van een kartelschaar is een snel en zeer werkzaam alternatief voor het afwerken van stofranden. Bijvoorbeeld als je weinig tijd hebt of niet beschikt over de juiste naaimachine. De ingeslepen kartelsnede werkt de stofranden eenvoudig af en zorgt ervoor dat verder afwerken niet meer nodig is.

Kartelschaar - Ideaal voor afwerken van naden

Bij het verwerken van lange naden, zoals in gordijnstoffen of langs de binnennaden van broeken en rokken, kun je de kartelschaar gebruiken om de reeds genaaide naad verder af te werken. Je doet dit door de twee lagen stof met de goede kant op elkaar te leggen en door te stikken. Leg de genaaide stofdelen vervolgens op je kniptafel en knip met de kartelschaar zo dicht mogelijk langs het genaaide stiksel. Nu loop je geen risico dat de naden, na het dragen of wassen van de stof, zullen gaan rafelen. Na het knippen van de kartelrand kun je de naden met het strijkijzer platstrijken of persen, zodat je een mooie gladde naad krijgt als je de kleding weer naar de goede kant draait.

Specificaties:

Samenstelling: Stalen schaar met kunststof soft grip grepen. Afmeting: 21-23cm. Verkoop per stuk.

Onderhoudsadvies:

Maak de kartelschaar na gebruik vrij van stofresten. Als de schaar vies is geworden, kun je deze eenvoudig reinigen in handwarm water met een beetje zeep. Goed afspoelen en drogen met een zachte doek voor je de schaar opbergt. Vergeet niet om het gewricht van de schaar af en toe even te oliën, bijvoorbeeld met het fijne stiftje met olie van Prym. Zo blijft je schaar soepel en licht knippen!

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren

Kartelschaar 21 cm

  • Merk: Opry
  • Model:99051-215
  • Beschikbaarheid:Op voorraad
  • €23,95


Gerelateerde producten

Schaar Staal 18 cm

Schaar Staal 18 cm

Klassieke huishoudschaar van Prym voor allerhande klusjes in en om het huis.Deze schaar is volledig ..

€16,30

BUDGETPRIJS: Stofschaar 21,5cm - Goedkope naaischaar

BUDGETPRIJS: Stofschaar 21,5cm - Goedkope naaischaar

GOEDKOPE Stoffenschaar.GOEDKOPE Stoffenschaar voor het knippen van stofFournituren - Stofschaar: Ben..

€6,95

Naaimachine olie 20ml - Voorkom storingen aan jouw naaimachine

Naaimachine olie 20ml - Voorkom storingen aan jouw naaimachine

Naaimachine Olie.Naaimachine Olie flacon 20ml.Fournituren: Naaimachine Olie kopen? Ondanks dat naaim..

€4,95

Tags: schaar, kartelschaar, kartel, pink, pinking, rafels, naden