• Stramien voor Smyrna FIJN - 50cm breed

Soedan knopen.

Soedan knopen: fijn canvas stramien voor knoopwerk.

Knopen is een oude maar bijzonder actuele handwerktechniek. Bij het knopen maak je met behulp van draden van acrylgaren of wol een gekleurde patroon. Door het gebruik van allerlei kleuren zul je zien dat de afbeelding op het stramien zichtbaar wordt. Omdat de draden die je hebt geknoopt los hangen, krijgt jouw knoopwerk een lekkere aaibare en fluffy uitstraling. Knoopwerk kun je gebruiken voor kleedjes of tapijten, voor kussenhoezen en voor mooie wandkleden. Knopen doe je met behulp van dit speciale canvas stramien, dat je overigens ook kunt gebruiken voor grof borduurwerk. Deze variant canvas gaat uit van 2 kruisjes op een centimeter en noemen we Fijn Smyrna Canvas voor Soedan. Er is ook een grovere versie beschikbaar. Het fijne stramien is 50 centimeter breed. Verkoop per meter.

Knopen op stramien: hoe dan?

Knopen op stramien: hoe doe ik dat? De naam knopen is eigenlijk ook precies wat je gaat doen: met behulp van de speciale haaknaald voor smyrna leg je knopen in een wollen draad die je daarmee vastzet aan het canvas stramien. Zo ontstaan losse, geknoopte lusjes. Omdat je de kleuren van het garen afwisselt, vormt zich een afbeelding op het canvas. Knopen kun je doen volgens een bestaand patroon, maar je kunt natuurlijk ook je eigen inspiratie volgen. Wel eens een geknoopte mandala gezien bijvoorbeeld? Dat is echt een aanwinst voor in je (werk)kamer! Een patroon om te knopen lijkt op het eerste gezicht nog het meeste op een borduurpatroon: het is een patroon van kruisjes in verschillende kleuren. Met behulp van grof ruitjespapier teken je zelf een vergelijkbaar patroon: het is niet moeilijk! Het verschil met kruisborduurwerk is dat de kruisjes hierbij gevormd worden door een strak aangetrokken draad terwijl bij knoopwerk de lussen juist los op het stramien hangen. Dit geeft een aaibaar aanzicht. Als tapijt of een badkamerkleedje is knoopwerk bovendien heerlijk zacht aan je voeten!

Haaknaald voor smyrna-fijn.

Knopen doe je met behulp van een smyrnanaald. Dit is een speciale haaknaald waarbij de kop van de naald zichzelf opent en sluit, wanneer je deze door het stramien haalt. Zo kun je de wollen draden oppakken en meenemen door het stramien heen om er vervolgens een knoop in te leggen. Smyrna haaknaalden bestaan in een groffe en fijne versie. Een smyrnanaald grof gebruik je voor grof smyrna stramien. Een smyrnanaald fijn gebruik je voor fijn smyrna stramien, dat we ook wel soedan noemen.

Soedan stramien 5 count.

Dit stramien voor knoopwerk is geschikt voor zowel knoopwerk als voor grof borduurwerk. Gebruik een smyrnanaald fijn of een stompe borduurnaald. Dit canvas stramien wordt ook wel smyrna stramien genoemd. Je knoopt of borduurt 2 kruisjes op een centimeter. In het Engels wordt deze variant 5 count stramien genoemd. Er bestaat ook een grove versie voor 1,2 kruisjes op een centimeter.

Specificaties:

Samenstelling: 67% polyester, 33% katoen. Breedte: 50 centimeter. Verkoop per meter. Bestel je 1, dan ontvang je 1 meter, bestel je 2=2 meter, enzvoort.

Welke Accessoires heb je nodig?

Bij dit canvas stramien voor Fijn-Smyrna en Soedan gebruik je de Smyrnanaald Fijn. Wil je borduren op dit canvas gebruik dan een stompe borduurnaald. Ook kun je kunststof wolnaalden gebruiken: ideaal wanneer je gaat borduren met jonge kinderen of voor mensen met een motorische beperking.

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren

Stramien voor Smyrna FIJN - 50cm breed

  • Merk: Zweigart
  • Model:955-50
  • Beschikbaarheid:Op voorraad
  • €16,95


Gerelateerde producten

Borduurnaalden stomp nr. 14

Borduurnaalden stomp nr. 14

Tapisserienaalden GROF nr.14Tapisserienaalden GROF nr.14 : Grote borduurnaalden zonder puntFournitur..

€2,50

Borduurnaalden stomp nr.18

Borduurnaalden stomp nr.18

Tapisserienaalden MEDIUM GROF nr.18Tapisserienaalden MEDIUM nr.18 : Borduurnaalden zonder puntFourni..

€2,50

Smyrnanaald Fijn -  Om mee te knopen

Smyrnanaald Fijn - Om mee te knopen

Smyrnanaald extra fijn.Smyrnanaald extra fijn - Speciale haaknaald voor knopenFournituren - Brei- en..

€6,80

Stramien voor Smyrna GROF - 60cm breed

Stramien voor Smyrna GROF - 60cm breed

Smyrna knopen.Smyrna knopen: canvas stramien voor knoopwerk -60cm breed.Knopen is een oude maar verr..

€17,95

Tags: Smyrna, soedan, haaknaald voor smyrna, haaknaald voor fijn smyrna, latch hook, latch hooking, stramien, soedan stramien, soedan canvas, sudan, sudan canvas, grof stramien, borduurstramien, kussen borduren, knopen, knoopwerk, smyrna knopen, borduurstof grof, borduurcanvas, canvas voor borduurwerk, zweigart