Zelfklevend biaisband maken.

Zelfklevend biaisband maken Fusible Web.

Plakbaar biaisband kopen? Alleen de best gesorteerde quiltwinkels verkopen zelfklevend biaisband. Bovendien: het meeste biaisband wordt geproduceerd in standaardkleuren. Gedessineerd biaisband is spaarzaam, maar dessin op dessin geeft vaak een te druk resultaat. Geen zorgen: zelf plakbaar biaisband maken is helemaal niet moeilijk! Met behulp van dit speciale Fusible Web Plaktape, de speciale biaisbandvormer van Clover en een Mini Strijkijzer maak je je eigen biaisband. Je verwerkt het plaktape in je zelfgemaakte biaisband en vervolgens heb je een plakbaar, maar zacht en zeer soepel bandje. Plakbaar biaisband is ideaal voor het maken van Celtic Quilt-werk en appliqué. Ook andere spullen kun je ermee versieren. Denk aan een tas, een kussenhoes of een hele bijzondere zelfgemaakte blouse met een patroon van eigen ontwerp! Breedte: 10mm. Verkoop per rolletje van 12 meter.

Ideaal voor het strijkwerk van zelf gemaakt biaisband, maar ook voor andere precieze klusjes in het maken van kleding en voor quilting is het Mini Strijkijzer van Clover. Met dit compacte strijkijzer kom je gemakkelijk overal bij. Dankzij het uiterst compacte ontwerp neem je het strijkijzer bovendien heel eenvoudig mee naar een workshop of naailes!

Hoe werkt het?

De biaisbandvormer heeft een brede en een smalle kant. Je knipt eerst het bandje dat je wilt gaan maken en knipt de voorkant schuin af, zodat je het band gemakkelijk in de vormer kunt schuiven. Je schuift het band aan de brede kant in de vormer en voert door: nu zal je zien dat het band er aan de smalle kant gevouwen weer uit komt. Met behulp van je stoomstrijkijzer pers je de vouwen vervolgens goed plat in het band. Klaar!

Fusible Bias Tape Maker.

Deze speciale biaisbandvormer van Clover beschikt daarnaast over een extra invoermogelijkheid, bovenop de vormer. Hier kun je het speciale Fusible Tape van Clover invouwen en meelaten lopen in je zelfgemaakte biaisband. Fusible Web is een smal bandje dat, wanneer het wordt verhit, zal smelten. Zo maak je een zelfklevend biaisbandje. Omdat het bandje schuin geknipt is en het fusible tape bovendien licht elastisch is, kun je het zeer gemakkelijk in allerlei vormen verwerken en vastplakken. Fusible Web wordt gebruikt bij Celtic quilting en appliqué, maar kun je ook gebruiken voor versiering van tassen, kleding en kussenhoesjes. Maak je eigen ontwerp en je zult veel lof oogsten!

Specificaties:

Smal bandje van 10mm breed, voorzien van schutpapier. 12 meter op een rol. Geschikt om plakbaar biaisband te maken, samen met een Clover Biaisbandvormer van 12mm, 18mm of 25mm breed.

Welke accessoires heb je nodig?

Bij het maken van biaisband komt een compact strijkijzer erg van pas. Zoals bijvoorbeeld het Mini Strijkijzer van Clover. Voor het maken van je eigen biaisband gebruik je Fusible Biaisband Vormer van Clover. Voor het tekenen van een patroon, dat je vervolgens wilt beplakken met je zelfgemaakte biaisband, gebruik je een markeerstift. Je kunt een wateroplosbare markeerstift gebruiken of eentje waarvan de tekening na een paar dagen vanzelf zal verdwijnen.

Kijk zelf maar!

Wil je het hele proces in werking zien? Kijk HIER maar:

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren

Plaktape voor biaisband 10mm

  • Merk: Clover
  • Model:4042
  • Beschikbaarheid:Op voorraad
  • €11,50


Gerelateerde producten

GOEDKOOP: Biaisbandvormer 25mm - Zelf breed biaisband maken

GOEDKOOP: Biaisbandvormer 25mm - Zelf breed biaisband maken

Zelf biaisband maken.Zelf biaisband maken met een biasbandvormer.Biaisband kopen? Soms is het best e..

€4,95

GOEDKOOP: Biaisbandvormer 18mm - Zelf biaisband maken

GOEDKOOP: Biaisbandvormer 18mm - Zelf biaisband maken

Je eigen biaisband maken.Je eigen biaisband maken met een biasbandvormer.Wil je biaisband kopen? Som..

€4,95

Tags: Biaisband, biaisband maken, biaisband zelf maken, biaisbandvormer, biaisband vormer, bias tape maker, fusible bias tape, fusible tape, zelfklevend biaisband, plakbaar biaisband, biaisband met plaklaag, zelfklevend biesband, biesband zelf maken, zelf biesband maken, biesbandvorm, biesbandvormer, biesband vormer, apparaat voor biaisband, biaisband maken, biaisband strijken, strijkijzer, mini strijkijzer, strijkijzer precisiewerk, strijkijzer voor quilting, mini iron, mini strijkijzer