Eenvoudige Stappen om Een Gaatje in Een Trui Te Herstellen



Heb je ooit dat frustrerende moment meegemaakt waarop je je favoriete trui uit de kast haalt en een vervelend gaatje ontdekt? Geen zorgen, we hebben de oplossing voor je! Het repareren van een gaatje in een trui is gemakkelijker dan je denkt en kan de levensduur van je geliefde kledingstuk verlengen. Volg deze eenvoudige stappen en je trui zal binnen de kortste keren weer zo goed als nieuw zijn.

Stap 1: Verzamel Benodigdheden Zorg ervoor dat je alles bij de hand hebt voordat je begint. Wat jij nodig hebt zijn: 1 STOPNAALD met punt, STOPWOL in de juiste kleur en een MAASKLOS om ervoor te zorgen dat jij het gaatje vrijwel onzichtbaar repareert.

Stap 2: Reinig het Gebied Leg de trui plat neer en zorg ervoor dat het gaatje goed zichtbaar is. Maak het gebied rondom het gaatje schoon en zorg dat er geen losse draden zijn die in de weg kunnen zitten tijdens het reparatieproces. Gebruik een klein SCHAARTJE met een scherpe punt, zodat jij de draden kort op het breisel kunt afknippen. Heeft jouw trui last van pilletjes / losse viltjes? Lees dan dit artikel verder voor de oplossing.

Stap 3: Begin met Naaien Span de trui ter hoogte van het gat over de maasklos. Begin met naaien een klein stukje onder het gat. Wat jij als eerste doet is het naaien van lange rechte steken, verticaal, om het gat te overbruggen. LET OP: trek de draad niet te strak aan maar laat de draden ook niet ‘bungelen’.

Stap 4: Stoppen maar Nu ga jij het gat dichtstoppen door om en om horizontale draden te weven. Laat de draad dus steeds over en onder de verticale draden heenvallen. Zo zal jij het gat steek voor steek dichtmazen.

Stap 5: Afwerken Wanneer je tevreden bent met het herstelde gebied, knip je voorzichtig overtollige draden weg. Geef je trui een laatste check om er zeker van te zijn dat alles stevig is bevestigd.

Vaak ontstaan de eerste gaatjes in een wollen trui op de bekende plekken: onder de oksels, onder de halsboord en op de elleboog. Zowel een reparatie als onder de boord is eenvoudig te repareren met stopwol. Wanneer het gat zich bevindt bij de elleboog kan jij het gat maskeren met een ELLEBOOGSTUK. Ook in dit geval is het verstandig om het gat onder het elleboogstuk te stoppen om te voorkomen dat het gat groter wordt.

Last van pilletjes of vervilting aan jouw trui? Met een WOLKAM los jij dit probleem heel eenvoudig op. Voor truien waar jij erg zuinig op bent, hebben wij ook een speciale KLEDINGBORSTEL voor kwetsbare wol. Voor machine wasbare truien gebruik je een speciaal WOLWASMIDDEL.

Wil jij een gaatje stoppen in een trui of sokken van katoen? Kijk dan hier bij onze STOPKATOEN. De juiste kleur STOPWOL kan jij hier uitzoeken.

Bovenkant formulier

 

Related products: