• Mantelvulling Wit

Mantelvulling.

Mantelvulling voor mantels en colberts.

Fournituren: Mantelvulling voor in mantels, jassen en colberts. Een mantelvulling geeft beduidend meer vorm aan mouwen en schouders in jasjes en blazers. Zonder het gebruik van de mantelvulling zal jouw mouw naar beneden hangen. Een mantelvulling geeft vorm en versteviging en zorgt voor een robuuste en professionele uitstraling van je zelfgemaakte kleding. Je kunt mantelvulling gebruiken in kledingstukken die je helemaal zelf maakt of ter vervanging in een bestaande jas of jasje. Als je zelf een colbert maakt, gebruik dan naast de mantelvulling ook een zogenaamd snorretje. Nu zal je zelfgemaakte jasje er uitzien alsof je het in de winkel hebt gekocht. Verkoop per paar. Kleur: Zwart.

Voor donkergekleurde kleding kun jij de mantelvulling ook in zwart bestellen. Bij raglanmouwen gebruik jij een speciale schoudervulling voor raglan. Op zoek naar (tijdelijke) versteviging? Gebruik dan de zelfklevende schoudervulling, die jij steeds weer kunt gebruiken.

Wat is mantelvulling?

Mantelvulling is een speciaal soort schoudervulling en in het bijzonder ontwikkeld voor gebruik in mantels, jassen, blazers en colberts. Een paar mantelvullingen bestaat uit een linker- en een rechtermodel. Je zult zien als je de mantelvulling goed bekijkt, dat de ene kant langer is dan de andere. De lange kant valt over je schouderblad, de korte kant rust op je borstbeen. Het midden van de mantelvulling is voorzien van een klein gaatje: dit is exact het midden van de mantelvulling. Dit gaatje is een handig hulppunt om de mantelvulling op de juiste plaats te bevestigen: je bevestigt het midden van de mantelvulling precies op de schoudernaad van het jasje, waardoor de mantelvulling daar vorm en versteviging geeft waar het de bedoeling is.

Gebruik ook een snorretje.

Mantelvulling gebruik je niet alleen in colberts maar ook in wollen jassen en mantels. Ook in een luxe regenjas kom je meestal mantelvulling tegen. Ondanks dat de mantelvulling niet super groot is, is het een bepalend onderdeel voor de uitstraling van een jas. Wanneer je uit een colbertjasje van tweed of wol de mantelvulling weg zou laten, zal de mouw wat vormeloos en slap naar beneden hangen. De mantelvulling zorgt voor een mooi rondlopende schouder en een ietwat opstaande mouw. Dit geeft uitstraling en vorm en zal ook de wat zwaardere stof van een mantel, jas of colbert beter tot zijn recht doen komen. Voor een echt professionele mouwvorm kun je de mantelvulling het beste combineren met een zogenaamd snorretje. Deze kleine vulling die er een beetje uitziet als een lange snor plaats je in de inzet van de mouw, waardoor de mouw voller oogt en mooi rond loopt. Zowel het snorretje als de mantelvulling zet je op de juiste plek vast tussen de binnenvoering en de buitenkant van de stof. Doe dit nadat je de voering hebt ingestikt, maar voordat je de voering ook aan de onderkant hebt dichtgenaaid, zodat je de vulling gemakkelijk op zijn plek kunt plaatsen.

Specificaties:

Materiaal: 100% polyester. Afmeting: LxBxD: 120 x 230 x 15mm. Kleur: Wit. Verkoop per paar.

Meer keus:

Een witte mantelvulling gebruik jij in combinatie met een wit snorretje. Mantelvulling is ook in zwart leverbaar voor donkere kleding. Voor raglanmouwen gebruik jij speciale schoudervulling voor dit type mouw. Onze zelfklevende schoudervulling kun jij combineren met al jouw kleding: deze herbruikbare schoudervulling draag jij direct op de huid.

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren

Mantelvulling Wit

  • Merk: Restyle
  • Model:028.515-009
  • Beschikbaarheid:Op voorraad
  • €4,79


Gerelateerde producten

Schoudervulling raglan met klittenband huid

Schoudervulling raglan met klittenband huid

Schoudervulling Raglan Beige.Schoudervulling Raglan Beige – Extra vorm bij raglanmouwenFournituren –..

€6,20

Schoudervulling zelfklevend - Naaien niet nodig

Schoudervulling zelfklevend - Naaien niet nodig

Schoudervulling zonder naaienSchoudervulling zonder naaien – In handig bewaardoosjeFournituren – Sch..

€12,95

Mantelvulling Zwart

Mantelvulling Zwart

Mantelvulling.Mantelvulling voor mantels en colberts.Mantelvulling gebruik je in mantels, jassen en ..

€4,79

Snorretje Mouwflank Wit

Snorretje Mouwflank Wit

Snorretje.Snorretje: mouwflank in blazers.Fournituren kopen vraagt soms om specifieke kennis. Vraagj..

€2,25

Tags: Mantelvulling, vulling voor mantel, vulling voor colbert, vulling voor jasje, schouderstuk, snorretje, mouwflank, schoudervulling, schoudervullingen, versteviging, vlieseline, volume, volumevlies, geeft versteviging, geeft vorm, vormend, professionele uitstraling, mantelvorm, mouwkop, mouw inzetten, zelf kleding maken, zelf jasje maken, zelf colbert maken, tussenvoering