Rijggaren.

Rijggaren voor doorslaan en rijgen - Welke kleur wil jij?

Fournituren bestellen? Rijggaren behoort tot de basisuitrusting fournituren bij het zelf naaien van kleden. Rijggaren is een soepele draad van 100% katoen. Je gebruikt rijggaren ter voorbereiding op het uiteindelijke naaiwerk. Je kunt rijggaren gebruiken voor het doorslaan van het patroon op de stofdelen. Ook kun je met rijggaren de patroondelen met de hand vast aan elkaar rijgen: dit geeft jou de mogelijkheid om de kleding te passen, voordat je de kledingdelen definitief doorstikt met de naaimachine. Rijgen is aan te raden, zeker wanneer je nog niet zo heel lang kleding naait of wanneer je werkt met een lastige of kostbare stof. Het rijggaren is gemakkelijk te verwijderen met behulp van een tornmesje. Rijggaren kun je bij ons bestellen in verschillende kleuren, zodat jij de kleur kunt kiezen die het meeste afsteekt bij de gebruikte stof. Kies jouw kleur in het selectiescherm. Verkoop per klos van 300 meter -20 gram.

Rijggaren gebruik je voor tijdelijk vastzetten of markeren van stof; het is dus gemakkelijk breekbaar. Verwijder rijggaren en de markering die je ermee hebt aangebracht na het naaien met behulp van een tornmesje. Wij hebben er verschillende voor je. Losse draadjes verwijder je trouwens ook heel gemakkelijk met een speciaal draadschaartje. Naai jij zelf veel kleding? Kijk dan eens bij ons Voordelige Naaigaren: dit zijn klossen van 500 meter polyester naaigaren in de meest verkochte kleuren voor een extra lage prijs!

Doorslaan.

Doorslaan is een traditionele manier om het patroon en de belangrijke markeringen aan te brengen op de stof. Dit is niet ingewikkeld: je legt eerst het papieren patroon op de stof. Vervolgens rijg je het rijggaren met grote, platte steken direct naast het patroon op de stof. Wanneer je het papieren patroon verwijdert, heb je de juiste knipmaten doorgeslagen op de stof. Wil je 2 patroondelen in één keer doorslaan? Rijg dan met een platte steek, waarbij je een ruime lus overlaat door de draad van het rijggaren niet helemaal strak te trekken. Na het verwijderen van het patroon kun je de lussen tussen de 2 patroondelen voorzichtig doorknippen met de schaar en heb je beide lagen stof doorgeslagen.

Rijgen.

Voordat je kleding in elkaar naait, is het aan te bevelen om de stofdelen eerst met behulp van rijggaren aan elkaar te naaien. Nu kun je het kledingstuk goed nalopen en eventueel nog corrigeren, alvorens er een definitief stiksel inkomt, dat immers veel lastiger te verwijderen is dan rijggaren. Rijggaren geeft jou de mogelijkheid om de kleding door te passen en naden aan te passen aan jouw specifieke behoefte. Bovendien geeft rijggaren jou de mogelijkheid te werken zonder het gebruik van spelden, waarbij je, zeker bij kwetsbare stoffen, het risico loopt dat je de gaatjes van de speld na het naaien blijft zien. Je kunt rijggaren ook gebruiken om markeringen aan te brengen op de stof, die je later tijdens het naaien nodig zult hebben. Denk aan knoopsgaten, een vouwrand voor beleg of de juiste plek voor een zak. Nadat je het rijggaren niet meer nodig hebt, kun je het heel eenvoudig verwijderen met behulp van een tornmesje of een speciaal draadschaartje.

Specificaties:

Samenstelling: 100% katoen. Makkelijk breekbaar rijggaren, 300 meter op klos.

Rijggaren is in 5 verschillende kleuren leverbaar, zodat jij de kleur kunt kiezen die het meest opvalt op de stof. Maak jouw keus in het selectiescherm.

Direct mee bestellen?

Rijggaren verwijder je na het naaien met behulp van een tornmesje. Of gebruik jij liever een draadschaartje? Dat is ook erg handig voor het afknippen van naaigaren, zo dicht mogelijk op de stof. En hoe staat het met jouw basisvoorraad naaigaren? Ons voordelige naaigaren leveren wij op klosjes van 500 meter met een extra scherpe prijs in de meest verkochte basiskleuren.

Weet je niet precies welk naaigaren geschikt is voor welke stof, kijk dan bij de tips van Bink daar vind je uitgebreide informatie over de verschillende soorten naaigaren.

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren

VOORDELIG: Rijggaren - Kies een kleur

  • Merk: Restyle
  • Model:034.1602
  • Beschikbaarheid:Op voorraad
  • €1,99


Beschikbare opties:


Gerelateerde producten

Tornmesje om stiksel door te snijden - Klein model

Tornmesje om stiksel door te snijden - Klein model

TornmesjeTornmesje - Verwijdert genaaid stikselFournituren - Scharen en messen: Tormesje. Als het ga..

€2,95

Draadschaartje ergonomisch - Naaigaren knippen

Draadschaartje ergonomisch - Naaigaren knippen

DraadschaartjeDraadschaartje - Ergonomisch design om draadjes kort af te knippenFournituren - Schare..

€18,50

VOORDELIG Naaigaren 500 meter - Kies een kleur

VOORDELIG Naaigaren 500 meter - Kies een kleur

Voordelig Naaigaren.Voordelig Naaigaren: Polyester Naaigaren voor de laagste prijs!Fournituren: Naai..

€2,95

Tags: Rijggaren, breekbaar garen, garen gemakkelijk breekbaar, rijggaren katoen, katoen rijggaren, rijgen, doorslaan, doorrijgen, tornmesje