• AFGEPRIJSD: Smyrnanaald - Om mee te knopen

Smyrnanaald.

Smyrnanaald om te gebruiken bij het knopen van kussens en kleedjes. Deze smyrnanaald gebruik je bij stramien voor Smyrna (3 count, 1,2 kruisje per centimeter.)

Knopen, ook wel tapijtknopen genoemd, is een van oorsprong Oosterse handwerktechniek die van oudsher werd gebruikt voor het maken van vloer- en wandkleden. Tegenwoordig wordt knopen vooral toegepast voor het maken van kleinere kleedjes en kussenhoezen. Veel knooppakketten zijn buitengewoon geschikt voor de kinderkamer, vanwege hun vaak kleurige en vrolijke patronen. Door de loshangende draden is geknoopt handwerk lekker zacht en knuffelbaar: kleine kinderen zijn er dol op!

Hoe werkt het? Knopen doe je met behulp van kleine op maat geknipte draadjes wol of acryl garen. Deze worden met behulp van een smyrnanaald door stramien getrokken en geknoopt. Door het verwerken van verschillende kleuren kunnen patronen worden geknoopt, waardoor een afbeelding ontstaat in het geknoopte werk.

De smyrna haaknaald is een onmisbaar hulpstuk bij het tapijtknopen. De naald heeft een speciale bovenkant. Zoals je op de afbeelding kunt zien is dit een naald die open en dicht valt. Zo kun je er gemakkelijk wollen draden mee oppakken, die je door het stramien of canvas haalt waar je op werkt. Doordat de naald zich daarna weer opent, laat je de draad weer los nadat je deze door het stramien hebt geregen. Zo ontstaat een oppervlak van losse, geknoopte draadjes die samen de afbeelding vormen van je project.

De smyrna haaknaald heeft een gebogen,houten handgreep, die makkelijk in de hand ligt. De naald zelf is van stevig staal.

TIP: de smyrnanaald is ook geschikt om losse draden in een wollen tapijt terug te kunnen steken naar de onderkant van het karpet. Wist je dat we ook een fijnere versie van een smyrnanaald leveren? Deze zogenaamde tongnaald heeft een bovenzijde die vergelijkbaar is met de smyrnanaald: ook deze naald kan zich openen en sluiten bij het doorhalen. Daarom is de tongnaald ideaal voor het herstellen van fijn, gebreid werk.

Vergeet niet om een stompe wolnaald mee te bestellen: hiermee kun je losse draadjes verwerken en afhechten. Daarnaast gebruik je de wolnaald uiteindelijk om je kussen in elkaar te zetten.

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren

AFGEPRIJSD: Smyrnanaald - Om mee te knopen

  • Merk: Prym
  • Model: 611865
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • €6,00
  • €5,00


Gerelateerde producten

Wolnaalden met stompe punt

Wolnaalden met stompe punt

Prym wolnaalden hebben een stompe punt en zijn geschikt voor het afhechten en in elkaar zetten van h..

€3,30

Kunststof wolnaalden - 3 naalden voor naaien en afhechten van wol

Kunststof wolnaalden - 3 naalden voor naaien en afhechten van wol

Deze set kunststof wolnaalden van Prym gebruik je voor het afmaken van je haak- en breiwerk. De naal..

€1,95

Breihaak - Voor punnikpopje, loomapparaat of breiring

Breihaak - Voor punnikpopje, loomapparaat of breiring

Deze Prym breihaak is onmisbaar als je veel werkt met breiringen, brei-molens, punnikpopjes of ander..

€4,10

Wolnaalden - Nikkelvrij

Wolnaalden - Nikkelvrij

Nikkelvrije wolnaalden.Nikkelvrije wolnaalden hebben een stompe punt en zijn geschikt voor het afhec..

€2,29

Tags: Smyrnanaald, smyrna haaknaald, smyrna, smirna, smirnanaald, naald voor smyrna, naald voor smirna, knopen, tapijtknopen, geknoopt kleed, geknoopt kleedje, stramien, canvas, haaknaald, knoopnaald, gereedschap voor knopen