• Smyrnanaald - Om mee te knopen

Smyrnanaald.

Smyrnanaald - Speciale haaknaald voor knopen

Fournituren - Brei- en haaknaalden: Deze smyrnanaald wordt gebruikt bij het knopen van kussens en kleedjes. Deze smyrnanaald gebruik je bij stramien voor Smyrna. Wanneer jij de haaknaald door het stramien heensteekt, opent de haak zich. Hierdoor kan jij de wol gemakkelijk oppakken. Trek je de haak terug, dan sluit deze zich weer en trek jij de wol eenvoudig door het stramien. Afmeting: 16 centimeter. Verkoop per stuk.

Voor fijn knoopwerk is ook een extra fijne smyrnanaald beschikbaar. Het afwerken van jouw kussen of kleed doe je met een speciale wolnaald.

Smyrna knopen - Wat is dat eigenlijk?

Knopen, ook wel tapijtknopen genoemd, is een van oorsprong Oosterse handwerktechniek die van oudsher werd gebruikt voor het maken van vloer- en wandkleden. Tegenwoordig wordt knopen vooral toegepast voor het maken van kleinere kleedjes en kussenhoezen. Veel knooppakketten zijn buitengewoon geschikt voor de kinderkamer, vanwege hun vaak kleurige en vrolijke patronen. Door de loshangende draden is geknoopt handwerk lekker zacht en knuffelbaar: kleine kinderen zijn er dol op!

Smyrna knopen - Hoe werkt het?

Knopen doe je met behulp van kleine op maat geknipte draadjes wol of acryl garen. Deze worden met behulp van een smyrnanaald door stramien getrokken en geknoopt. De naald heeft een speciale bovenkant. Zoals je op de afbeelding kunt zien is dit een naald die open en dicht valt. Zo kun je er gemakkelijk wollen draden mee oppakken, die je door het stramien of canvas haalt waar je op werkt. Doordat de naald zich daarna weer opent, laat je de draad weer los nadat je deze door het stramien hebt geregen. Zo ontstaat een oppervlak van losse, geknoopte draadjes die samen de afbeelding vormen van je project.

Specificaties:

Samenstelling: Roestvrijstalen haaknaald met houten handvat. Lengte: 16cm. Verkoop per stuk.

Meer opties:

Behalve deze smyrnanaald heeft Prym een speciale naald voor fijn stramien. De tongnaald is nog iets fijner en gebruik jij voor het ophalen van los breiwerk. Met een wolnaald werk jij het werk af, wanneer je klaar bent.

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren

Smyrnanaald - Om mee te knopen

  • Merk: Opry
  • Model:98729
  • Beschikbaarheid:Op voorraad
  • €4,95


Gerelateerde producten

GOEDKOOP: Tongnaald - Voor ophalen van losgeraakt breiwerk

GOEDKOOP: Tongnaald - Voor ophalen van losgeraakt breiwerk

HerstelnaaldHerstelnaald voor het makkelijk oppakken van losgeraakte stekenFournituren - Handige hul..

€2,95

Breihaak - Voor punnikpopje, loomapparaat of breiring

Breihaak - Voor punnikpopje, loomapparaat of breiring

BreihaakBreihaak voor punnikpopje of loomFournituren - Brei-accessoires- Breihaak: Een breihaak is o..

€3,95

Smyrnanaald Fijn -  Om mee te knopen

Smyrnanaald Fijn - Om mee te knopen

Smyrnanaald extra fijn.Smyrnanaald extra fijn - Speciale haaknaald voor knopenFournituren - Brei- en..

€6,80

Tags: Smyrnanaald, smyrna haaknaald, smyrna, smirna, smirnanaald, naald voor smyrna, naald voor smirna, knopen, tapijtknopen, geknoopt kleed, geknoopt kleedje, stramien, canvas, haaknaald, knoopnaald, gereedschap voor knopen