Nylon Naaigaren.

Nylon Naaigaren is zeer sterk en licht elastisch. Het is geschikt om materialen te verwerken die veel te verduren hebben. Daarnaast kun je dit nylon garen goed gebruiken voor licht elastische stoffen.

Zoek je een zeer sterk maar niet al te dik naaigaren, dan is dit nylon garen een prima keus. Dit nylon naaigaren wordt verkocht onder de merknaam Nylbond en is een product van Coats/Mez. In tegenstelling tot normaal naaigaren wordt Nylbond niet getwijnd maar verlijmd. Hierdoor is het niet alleen bestand tegen zware belasting, maar zal het garen ook niet snel splijten. Nylon garen gebruik je voor toepassingen waar het garen veel te verduren heeft. Denk aan gebruik in sportkleding, sporttassen/rugzakken, bankkussens en werkkleding. Nylbond garen is geschikt voor zowel binnen- als buitenshuis gebruik. Nylon garen is pluisvrij.

Nylon heeft 2 belangrijke eigenschappen: het is zeer sterk en licht elastisch. Dit maakt het Nylbond garen ook de beste keus om elastische stoffen te verwerken, zoals spandex, lycra en andere rekbare, synthetische stoffen. Verwar deze eigenschap niet met Elastiek Garen, dat zo is elastisch dat het de stof zal laten rimpelen. Hier hoef je bij Nylbond garen niet bang voor te zijn: het garen rekt mee met de stof maar zal geen trekkende naden of zomen veroorzaken: het is dus een prima keus voor stoffen waar rek in zit.

Door de speciale verwerking is dit nylon garen anti-bacterieel en schimmelvrij. Dit maakt het geschikt voor toepassingen waar je geen risico wilt lopen op (kruis)besmetting. Denk aan medische toepassingen zoals verpleegstersschorten, doktersjassen en ziekenhuistextiel, medische hulpmiddelen en apparatuur. Tevens is het Nylbond garen uitermate geschikt voor kleding die gedragen wordt bij het bereiden of gebruiken van (rauwe) etenswaren.

Op een klosje zit 60 meter nylon garen. Materiaal: 100% nylon.

Kies de juisre kleur in het selectiescherm: als je de kleur aanklikt wordt de juiste kleur zichtbaar.

TIP: Gebruik voor het verwerken van elastische stoffen altijd een speciale stretchnaald. Hierdoor zal je naald niet snel breken en krijg je een mooi gelijkmatig stiksel.

Weet je niet precies welk naaigaren geschikt is voor welke stof, kijk dan bij de tips van Bink daar vind je uitgebreide informatie over de verschillende soorten naaigaren.

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren

Nylon Garen Licht Elastisch - Kies een kleur

  • Merk: Coats
  • Model:4505060
  • Beschikbaarheid:Op voorraad
  • €2,50


Beschikbare opties:


Gerelateerde producten

Gütermann Naaigaren 200 meter - Kies een kleur

Gütermann Naaigaren 200 meter - Kies een kleur

Gütermann Naaigaren.Gütermann Naaigaren: De beste keus in naaigarenFournituren: Naaigaren bestellen?..

€4,15

Gütermann Maraflex - Rekbaar naaigaren 150m - Kies een kleur

Gütermann Maraflex - Rekbaar naaigaren 150m - Kies een kleur

Elastisch naaigarenElastisch naaigaren: Rekbaar naaigaren MaraflexFournituren: Gütermann elastisch n..

€3,85

Gütermann IJzergaren (Linnengaren) 50 meter - Kies een kleur

Gütermann IJzergaren (Linnengaren) 50 meter - Kies een kleur

Sterk handgaren.Sterk Handgaren - IJzergaren - Linnen garenFournituren: IJzergaren kopen? Linnengare..

€2,95

Gütermann Naaigaren Supersterk100 mtr - Kies een kleur

Gütermann Naaigaren Supersterk100 mtr - Kies een kleur

Weet je niet precies welk naaigaren geschikt is voor welke stof, kijk dan bij de tips van Bink daar ..

€4,25

Tags: Nylon garen, nylon naaigaren, elastisch garen, elastisch naaigaren, garen voor elastische stoffen, rekbaar garen, garen rekt mee, garen dat mee rekt, rekbaar garen, elastiek garen, elastisch garen, sterk garen, zeer sterk garen, naaigaren