• Snorretje Mouwflank Zwart

Snorretje.

Snorretje: mouwflank in jasjes.

Fournituren kopen vraagt soms om specifieke kennis. Heb je bijvoorbeeld wel eens van een snorretje gehoord? Een snorretje, de officiële naam is trouwens mouwflank, gebruik je in jassen en colberts samen met een zogenaamde mantelvulling. Mantelvulling geeft beduidend meer vorm aan mouwen en schouders in jasjes en blazers. In combinatie met een snorretje zorgen deze twee speciale vullingen vorm en versteviging. Een professioneel ingezette en verstevigde mouw zorgt voor een robuuste en professionele uitstraling van je zelfgemaakte kleding. Je kunt snorretjes gebruiken in kledingstukken die je helemaal zelf maakt of ter vervanging in een bestaande jas of jasje. Als je zelf een colbert maakt, gebruik dan naast het snorretje dus een speciale mantelvulling. Laat deze beiden niet weg: je mouw wordt er wat slap en vormeloos van. Het snorretje zorgt ook voor meer stevigheid bij de inzet van je mouw, waardoor een mouw minder snel zal uitscheuren of wijken. Nu zal je zelfgemaakte jasje er uitzien alsof je het in de winkel hebt gekocht. Verkoop per paar. Kleur: Zwart.

Wat is een snorretje?

Een snorretje is een speciaal soort vulling voor kleding en wordt gebruikt in mantels, jassen, blazers en colberts. Een paar van 2 snorretjes bestaat uit een linker- en een rechtermodel. Je zult zien als je het snorretje goed bekijkt, dat beide kanten van elkaar verschillen. De zijde die breed uitloopt komt aan de achterkant van de mouw. De voorkant, die wat smaller toeloopt, plaats je aan de voorkant. Het midden van het snorretje in voorzien van een inkeping. Het midden van het snorretje plaats je exact op het schouderpunt, dus midden op de schoudernaad van de mouw. Plaats eerst een snorretje en pas daarna de mantelvulling: dat geeft het mooiste resultaat. Nu zullen zowel het snorretje als de mantelvulling daar vorm en versteviging geven waar het de bedoeling is.

Het belang van een snorretje.

Ondanks dat een snorretje zo op het eerste gezicht klein en onbeduidend lijkt, zal het je verbazen wat een snorretje doet met de vorm van een mouwkop. Wanneer je uit een colbertjasje van tweed of wol het snorretje weg zou laten, zal de mouw wat vormeloos en slap naar beneden hangen. Het snorretje zorgt voor een mooi gevormde en rondlopende mouw. Dit geeft uitstraling en vorm en zal ook de wat zwaardere stof van een mantel, jas of colbert beter tot zijn recht doen komen. Gebruik een snorretje en mantelvulling dus altijd samen voor het beste effect: ze hebben beide hun eigen functie. Zowel het snorretje als de mantelvulling zet je op de juiste plek vast tussen de binnenvoering en de buitenkant van de stof. Doe dit nadat je de voering hebt ingestikt, maar voordat je de voering ook aan de onderkant hebt dichtgenaaid, zodat je de vulling gemakkelijk op zijn plek kunt plaatsen.

Specificaties:

Materiaal: 100% polyester. Kleur: Zwart. Verkoop per paar.

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren

Snorretje Mouwflank Zwart

  • Merk: Restyle
  • Model:028.516
  • Beschikbaarheid:Op voorraad
  • €2,25


Gerelateerde producten

Schoudervulling zonder klittenband halve maan maat M-L zwart

Schoudervulling zonder klittenband halve maan maat M-L zwart

Zwarte schoudervulling groot modelZwarte schoudervulling groot model - voor ingezette mouwenFournitu..

€5,60

Schoudervulling zelfklevend - Naaien niet nodig

Schoudervulling zelfklevend - Naaien niet nodig

Schoudervulling zonder naaienSchoudervulling zonder naaien – In handig bewaardoosjeFournituren – Sch..

€12,95

Schoudervulling Raglan M/L Zwart

Schoudervulling Raglan M/L Zwart

Schoudervulling Raglan LargeSchoudervulling Raglan Large – extra vorm voor raglanmouwenFournituren –..

€6,80

Mantelvulling Zwart

Mantelvulling Zwart

Mantelvulling.Mantelvulling voor mantels en colberts.Mantelvulling gebruik je in mantels, jassen en ..

€4,79

Tags: Mantelvulling, vulling voor mantel, vulling voor colbert, vulling voor jasje, schouderstuk, snorretje, mouwflank, schoudervulling, schoudervullingen, versteviging, vlieseline, volume, volumevlies, geeft versteviging, geeft vorm, vormend, professionele uitstraling, mantelvorm, mouwkop, mouw inzetten, zelf kleding maken, zelf jasje maken, zelf colbert maken, tussenvoering