Welke drukknopen kan ik het beste gebruikenOnze vernaaibare drukknopen zijn er in metalen of kunststof uitvoering. De metalen drukknopen zijn van roestvrij messing, voorzien van bevestigingsgaatjes en met glad afgewerkte randen. Al onze metalen drukknopen zijn leverbaar in zwart en zilverkleurig. De kunststof drukknopen zijn transparant en dus voor iedere stof geschikt. Voor het aannaaien van drukknopen raden wij het gebruik van Gütermann IJzergaren aan: dit is de sterkste kwaliteit handgaren en zeer geschikt voor het vastnaaien van metalen knopen.

Daarnaast hebben we een uitgebreid assortiment in niet-vernaaibare, ook wel vernietbare drukknopen genoemd. In het onderstaande overzicht kun je zien welke soort knoop het meest geschikt is voor welke toepassing. Maak eerst een keuze in jersey-, anorak- of sport & camping. Vervolgens kun je een keuze maken uit de verschillende beschikbare maten en kleuren. Iedere verpakking is naast de knopen voorzien van een duidelijke gebruiksaanwijzing en het gereedschap wat je nodig hebt om de knoop te bevestigen. Van een aantal soorten zijn ook zogenaamde navullingen verkrijgbaar, te gebruiken met de matrijs van de startverpakking.

Vernietbare drukknopen van Prym worden uitsluitend van hoogwaardige materialen vervaardigd. Geperfectioneerde productiemethoden en veredelingstechnieken resulteren in een uitstekende corrosiebestendigheid en een duurzame, hoge gebruiksprecisie. Wassen, centrifuceren, reinigen, strijken, mangelen- geen probleem voor de vernietbare producten van Prym.

Jersey drukknopen zijn door hun lichte sluitkracht bijzonder geschikt voor baby en kinderkleding.

 

Anorak drukknopen. Dankzij de medium sluitkracht zijn drukknopen Anorak ideaal voor Anoraks (jassen), jurken, rokken of kleding van fijn leer.

Sport en Camping. Geschikt voor robuuste toepassingen bijvoorbeeld sportkleding of campingartikelen, ruwe leersoorten of tentstoffen. Zware sluitkracht.


Als je veel gebruik maakt van vernietbare drukknopen, is de Prym Variotang een uitkomst. Met deze tang kun je het volledige assortiment van Prym vernietbare drukknopen bevestigen. Geen gedoe meer met een hamer, maar je plaatst de drukknopen eenvoudig op de juiste plek door 1 simpele handeling. Tevens kun je deze tang gebruiken voor het verwerken van nestelringen tot en met 8 mm doorsnede. Je kunt de variotang bovendien ook gebruiken voor het bevestigen van niet-vernaaibare Jeansknopen.

Related products: