Alles over versteviging en plakvliesAlles over versteviging en plakvlies

Om het gemakkelijk te maken hebben wij het assortiment op een rijtje gezet.

Vlies

Versteviging gebruik je voor het verstevigen van stoffen in kragen, randen, manchetten etc. Het is opstrijkbaar en wordt geleverd in een verpakking van 90 x 40 cm. De versteviging is wit en geschikt voor licht gekleurde stoffen. Ook leverbaar als Versteviging Zwart voor donker gekleurde stoffen.

Opstrijkbaar boordvlies gebruik je voor het verstevigen van boorden van rokken en broeken. Wij leveren boordvlies in verschillende maten in verpakkingen van 4 meter. De kleur van het boordvlies is wit en het heeft een samenstelling van 60% polyester en 40 % cellulose. Boordvlies is gemakkelijk op te strijken op de verkeerde kant van de stof en door de geperforeerde rand kun je het makkelijk omvouwen voor een perfecte boord. 

Leverbaar in  Boordbreedte 25 mmBoordbreedte 30 mm en Boordbeedte 40mm

Naadband gebruik je om de naad van dunne en rekbare stoffen te versterken voordat je de delen aan elkaar stikt. Zo voorkom je dat de naad gaat lubberen of trekken. Tevens geschikt om te gebruiken langs revers, kragen, schuine randen of revers. Naadband wordt ook gebruikt als versteviging voor knoopsgaten. Wit naadband is opstrijkbaar, 10mm breed en wordt geleverd op een kaart van 10 meter. Ook leverbaar in zwart. 

Vormband gebruik je om ronde en schuin gesneden randen meer vorm te geven. Het is een opstrijkbaar bandje van 12 mm breed en is op 4 mm van de kant doorgestikt. Eenvoudig met het strijkijzer op de stof te bevestigen voor het naaien voor een perfect resultaat. Naadband is leverbaar in wit of zwart.

Plakvlies voor Zomen 

gebruik je voor het maken van mooie rechte zomen, zonder dat er een naaimachine aan te pas komt. Geschikt om kleding of gordijnen op maat af te zomen zonder een storend stiksel. Zoomband is verkrijgbaar in 3 maten. Je strijkt het eenvoudig op de stof en doordat het aan 2 kanten plakt, krijg je een mooie, soepelvallende zoom. Zoomband in 2 cm kun je 1 keer bevestigen. Zoomband van 3 en 7,5 cm is voorzien van schutpapier. Hiermee kun je het band eerst op de stof strijken. Verwijder het schutpapier. Vervolgens vouw je een mooie rechte zoom en strijk je nogmaals. 


Zoomband 20 mm geschikt voor lichte tot middel zware stoffen.

Zoomband 30 mm is geschikt voor zwaardere stoffen of kleding waarbij het model om een bredere zoom vraagt, zoals bijvoorbeeld een mantel of lange rok.

Zoomband 75 mm wordt gebruikt voor zware overgordijnen.

Borduren en Versieren

Borduurvlies verhindert het verschuiven van de stof tijdens het machinaal borduren. Borduurmotieven kunnen op het borduurvlies worden getekend en na het gebruik kan het borduurvlies eenvoudig worden uitgescheurd. Het wordt geleverd op een kaart van 90x45 cm in de kleur wit. Samenstelling: 70 % viscose, 30% cellulose. 


Vlieseline Vliesofix gebruik je om twee lagen stof op elkaar te bevestigen met behulp van het strijkijzer. Denk bijvoorbeeld aan een grote applicatie of afbeelding op kleding. Vliesofix lijmt aan twee kanten. Het wordt geleverd in een stuk van 30 x 90 cm en is eenvoudig op maat te knippen. Door te werken met afgeronde hoeken voorkom je dat het losraakt. Je krijgt er gratis een aantal voorbeeldmotieven bij om inspiratie op te doen. Het is geen enkel probleem om de stof naderhand te wassen, daar is het prima tegen bestand.

Repareren?

Een gat in je broek, bloes of jas? Hier vind je een totaaloverzicht van al ons reparatiedoek. Of het nu gaat om het repareren van katoen, jeans of nylon, we hebben altijd de juiste en makkelijke oplossing voor je. Reparatiedoek is opstrijkbaar of zelfklevend en geeft je kleding, bankhoes of gordijnen een nieuwe kans.