• Borduurstof Aïda 18 count - 38 x 45cm Wit

Borduurstof Aida.

Borduurstof Aida voor gevorderden.

Borduurstof kopen? Deze borduurstof Aida heeft een regelmatig geweven ruit om zelf een patroon op te borduren. Wanneer je een compleet borduurpakket koopt, krijg je daar in de meeste gevallen behalve het patroon, ook het juiste garen en de borduurstof bijgeleverd. Beschik jij alleen over een patroon of wil je een patroon uit een borduurpakket nogmaals borduren, dan kun je de stof ook los kopen om het borduurpatroon daar op te borduren. Deze borduurstof van 100% katoen gaat uit van 7 kruisjes op een centimeter en is daarmee geschikt voor als je al enige tijd borduurt. Afmeting: 38x45cm.

LET OP: dit product gaat uit het assortiment - Nog 1 LAATSTE VERPAKKING leverbaar

Deze Aida borduurstof leveren wij in verschillende versies. In het algemeen kun je zeggen: meer kruisjes per centimeter vragen wat meer ervaring en geven uiteindelijk een kleinere afbeelding. Zo leveren wij ook standaard borduurstof met 5 kruisjes per cm of een extra grove versie van 3 kruisjes op een centimeter. Vergeet jij niet om de borduurnaalden en een borduurring mee te bestellen?

Uitleg over borduurstof.

Borduurstof bestaat in verschillende kwaliteiten en uitvoeringen. Dit betreft zogenaamde Aida handwerkstof: dit is een stof van katoen met een zeer regelmatig geweven en duidelijk zichtbare ruit. Je kunt zeggen: hoe meer kruisjes op een centimeter, hoe fijner de afbeelding. Tegelijkertijd vraagt een fijnere borduurstof ook om meer concentratie en beter zicht. Van de verschillende kwaliteiten Aida borduurstof die wij leveren is dit de fijnste variant.

Borduurstof 18 count.

Doordat het ruitmotief zeer duidelijk zichtbaar is in de stof, is het makkelijker om je telpatroon op de stof over te nemen. De stof is licht voorbehandeld met stijfsel: hierdoor glijdt de naald zeer eenvoudig door de stof. Aida borduurstof is zeer geschikt voor kruissteek borduren.

Borduurstof wordt gespecificeerd in de grootte van het aantal kruisjes dat je op een centimeter, of in de Engelse maat op een inch, kunt borduren. Op deze Aida borduurstof van DMC kun je 7 kruisjes per centimeter borduren of 18 kruisjes op een inch. De officiële benaming is dan ook Aïda 18 count (= 5,5 st/cm). Deze borduurstof is iets fijner qua structuur dan de veel verkochte Aida 14 count.

Alternatieven:

Zoals gezegd: minder kruisjes per centimeter betekent een grotere afbeelding en maakt het borduren tegelijk gemakkelijker. Je kijkt nu naar een fijne variant borduurstof. Dezelfde stof is ook leverbaar in een variant met 5 kruisjes per centimeter en een extra groffe borduurstof met slechts 3 kruisjes per centimeter, bijvoorbeeld voor als je net met borduren begint of wanneer je ogen iets slechter beginnen te worden.

Specificaties:

Samenstelling: 100% katoen. 7 kruisjes/cm - 18 count. Afmeting: 38x45cm. Kleur: Wit. Wasbaar tot 60°.

TIP:

Gebruik voor deze borduurstof bij voorkeur stompe borduurnaalden, grootte 18-22. Gebruik tevens een borduurring: dit zorgt ervoor dat je je werk gemakkelijker kunt vasthouden en geeft een beter overzicht waar je mee bezig bent.

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren

Borduurstof Aïda 18 count - 38 x 45cm Wit

  • Merk: DMC
  • Model:GD1836BX-Blanc
  • Beschikbaarheid:Op voorraad
  • €9,95


Gerelateerde producten

Borduurstof Aïda 14count 150 cm breed - 5 kr/cm WIT - Prijs per 10cm

Borduurstof Aïda 14count 150 cm breed - 5 kr/cm WIT - Prijs per 10cm

Borduurstof AidaBorduurstof Aida wordt voor jou van de rol gekniptHandwerken - Borduren - AIDA is bo..

€2,49

Borduurnaalden stomp nr. 18-22 - 6 borduurnaalden prima kwaliteit

Borduurnaalden stomp nr. 18-22 - 6 borduurnaalden prima kwaliteit

Borduurnaalden zonder puntBorduurnaalden zonder punt - stompe borduurnaalden voor kruissteek.Fournit..

€2,75

Borduurring 20 cm

Borduurring 20 cm

De borduurringen van Fix-it/Vervaco zijn gemaakt van beukenhout en 3-voudig verlijmd.Fijn geslepen, ..

€6,95

Tags: Borduurstof, handwerkstof, borduurstof aida, aida borduurstof, aida stof, aïda stof, aïda borduurstof, borduurlinnen, borduurkatoen, telstof, aftelstof, ruitjesstof, stof met ruitjes, stof om op te borduren, kaaslinnen, kaasdoek, zelf borduren, zelf patroon borduren, borduurpatroon, evenweave, borduurstof evenweave, permilan, permin, DMC, Zweigart