Houten Knopen: stoer, basic en natuurlijk.



In de categorie Fournituren: Houten knopen maken (zelf)gebreide kleding mooi af. Knopen van hout zijn ideaal in combinatie met gebreide kleding. Bij een natuurlijk materiaal als wol of katoen, doen houten knopen het altijd goed. Een houten knoop is stevig en stoer en geeft iets extra's aan kleding. Bovendien is het natuurlijke materiaal van het hout een goede combi met andere natuurlijke materialen, zoals wol, katoen en rayon. Een houten knoop is neutraal, maar kan wanneer op de juiste manier toegepast ook zorgen voor een opvallend of verrassend effect op de kleding.

Je kunt houten knopen natuurlijk ook gebruiken in combinatie met andere materialen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een paar stoere houten knopen op een flanellen houthakkershemd? Of een paar mooie houten knopen op een jeansjasje of op een tuinbroek? HIER vind jij al onze houten knopen op een rij.

Houten knopen in soorten en maten.

Wat voor knoop had jij in gedachten? Je kunt kiezen voor een standaard model houten knoop met 2 of met 4 gaatjes. Houten knopen met knoopsgaten gebruik jij in combinatie met een genaaid of gebreid knoopsgat. Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor zogenaamde houtje touwtje knopen. Een houtje touwtje knoop is een klassieke sluiting voor duffelcoats, schipperstruien en grof gebreide vesten. 

Wat is een houtje touwtje knoop eigenlijk?

Wist je dat een houtje touwtje sluiting oorspronkelijk uit de Eerste Wereldoorlog stamt? Het Engelse leger gebruikte deze sluiting voor hun uniformjassen. De sluiting maakte een revival door in de jaren zestig en zeventig, waar ze werd gebruikt als sluiting voor parka's en wollen duffeljassen. Vandaag de dag zie je de houtje touwtje sluiting veel bij wollen jassen, vesten of als enkele sluiting bij een grof gebreide trui. Ook zie je een houtje touwtje sluiting geregeld terug op gebreide woonkussens.

Welk garen heb ik nodig?

Houtje touwtje knopen gebruik jij in combinatie met een lus, veter of koord maar zijn ook perfect te gebruiken bij een enigszins rekbaar knoopsgat in gebreide kleding. De meeste knopen die jij hier tegenkomt, bestel je per stuk. Zo kun jij precies het aantal bestellen, dat jij nodig hebt. Vergeet je niet om een reserveknoop mee te bestellen. Houten knopen kun jij vastzetten met wat dikker naaigaren, zoals DIT siersteekgaren: dat is dikker dan standaard naaigaren en heeft een mooie matte uitstraling, die goed past bij het natuurlijke materiaal van de houten knoop. Jij kunt kiezen uit 30 kleuren, dus de juiste kleur scoren geeft geen problemen. Kies voor het vastnaaien van knopen een stevige naald, zoals bijvoorbeeld DEZE.

Trui van wol of katoen?

Op kleding van katoen gebruik jij naaigaren van katoen of DEZE stopkatoen. Voor wollen kleding adviseren wij jou om de houten knoop vast te naaien met stopwol. HIER kun jij de juiste kleur uitzoeken. Een houten knoop, vastgezet op een wollen vest met een wollen draadje, maakt jouw kleding helemaal af! Op wollen of katoenen kleding naai jij de knoop vast met een stopnaald, die voor dat doel geschikt is.



Related products:

Related articles: