Nat scheren - Scheerkwasten, scheerzeep en meerNat scheren - Waarom eigenlijk? Steeds meer mannen (her)ontdekken de charme van nat scheren. In plaats van iedere ochtend te starten met het monotone geronk van een scheerapparaat, kiest de moderne man ervoor om van het dagelijkse scheren zijn eigen, persoonlijke moment te maken. Sommige mannen starten de dag met een lekkere, frisse scheerbeurt, anderen sluiten hun dag ermee af om met een lekker schoon en glad gezicht de avond of nacht in te gaan. Nat scheren wordt pas echt een beleving, als je er het juiste materiaal voor gebruikt. Dat betekent: een goede, verzorgende scheercrème of scheerzeep, een goed scherp mes en een kwast van goede kwaliteit om je gezicht mee in te zepen. Voor een goede scheerkwast en de juiste verzorgingsproducten ben jij bij ons aan het juiste adres. Kijk HIER maar eens!

De scheerkwasten die jij bij Bink Fournituren bestelt, worden gemaakt door onze Duitse borstelmaker Redecker. Een scheerkwast van Redecker draagt bij aan een optimale scheerervaring! Je gebruikt een scheerkwast om de scheercrème of scheerzeep op te schuimen in een scheerkom. Vervolgens kun je de zeep met de kwast royaal aanbrengen op je gezicht. Stem jouw scheerzeep af op je persoonlijke voorkeur en houd rekening met je eigen huid. Een droge huid vraagt een andere scheerzeep dan een wat dikkere, vettere huid. In het gebruik van een scheerkwast kun je kiezen voor een scheerkwast die gemaakt is van varkenshaar of een dassenharen scheerkwast. Wat is precies het verschil?

Varkenshaar of dassenhaar?

Varkenshaar is een prima materiaal voor een scheerkwast. Varkensharen hebben een wat dikkere, stevige onderkant en lopen uit in een zachter gedeelte. Varkensharen nemen scheerzeep of scheercrème goed op en met een varkensharen kwast breng je de zeep gemakkelijk aan op je gezicht. Dassenharen zijn nog een stuk zachter dan varkensharen en kunnen bij het maken van de borstel mooi rond worden afgesneden. Vanwege de ronde uiteinden van de dassenharen zullen deze ook de gevoelige huid niet beschadigen of irriteren. Met dassenhaar kun je de scheerzeep heel gelijkmatig  en vol opbrengen zonder teveel zeep te gebruiken. De uiteindelijke keus voor varkens- of dassenhaar blijft natuurlijk jouw eigen afweging.

Thermohout

De scheerkwasten van Redecker zijn voorzien van een houten handvat. Geolied beukenhout blijft mooi, wanneer jij het hout af en toe even bijwerkt. Doe een klein beetje olie op een stukje keukenpapier en vet het hout hier zo af en toe mee in. Zo blijft het hout vocht- en vlekbestendig. Nog eenvoudiger is een scheerkwast die gezet is in thermohout. Thermohout is esdoornhout dat onder zeer hoge temperatuur wordt afgebakken in de oven. Hierdoor sluiten de poriën in het hout zich, zodat vocht geen kans meer krijgt om in het hout door te dringen. Dat maakt de scheerkwast van thermohout eigenlijk onderhoudsvrij. Bovendien krijgt het hout door het bakken een mooie, donkere kleur. Hang de scheerkwast na gebruik altijd te drogen in een HOUDER: zo krijgt de scheerkwast de tijd om goed te drogen. 

Nat scheren - Hoe dan?

Laat de scheerkwast met de bovenste helft van de kwast voor het scheren kort weken in goed warm water. Maak ook jouw huid van tevoren nat met warm water om de huid te ontspannen. Schuim de SCHEERZEEP op met ronddraaiende bewegingen van de scheerkwast. Breng een royale maar niet overdadige laag scheerzeep aan op jouw gezicht en laat deze voor het scheren kort inwerken. Spoel tijdens het scheren het mes regelmatig af met koud water – een schoon mes voorkomt irritatie of huidschade. Klaar met scheren? Was jouw gezicht dan eerst met warm en vervolgens met koud water om de poriën te sluiten. Behandel jouw huid na het scheren met DIT aluinblokje om de huid te kalmeren. Na het scheren kan jij jouw huid behandelen met BALSEM of AFTERSHAVE

Sinds eeuwen de beste

De scheerzeep en verzorging die jij bestelt bij Bink Fournituren worden gemaakt door De Vergulde Hand. De verzorgingsproducten van De Vergulde Hand dragen bij aan een optimale scheerervaring! De Vergulde Hand bestaat niet zonder reden al sinds 1554! Woon jij in (de buurt van) Haarlem? Haal jouw scheerzeep dan bij ons Servicepunt in Haarlem. Omdat wij bij afhalen de verzendkosten besparen, gelden bij het SERVICEPUNT speciale, lagere prijzen voor scheerzeep dan wanneer je de producten via het internet bestelt.

En? wanneer ga jij beginnen met jezelf nat te scheren?Related products: