5 handige naainaalden op een rij



Fournituren – Repareren doe jij toch zeker zelf? Het repareren van kleding en huishoudelijke producten is vaak veel makkelijk dan jij denkt. Natuurlijk vraagt het een stukje behendigheid maar jij zal merken, dat als je het een paar keer geprobeerd hebt, het repareren van kleding steeds gemakkelijk wordt. Zeker als jij de juiste materialen gebruikt. Wij willen jou dan ook graag laten kennis maken met 5 verschillende naainaalden. De handige naalden die wij met jou gaan bespreken, zijn voor meerdere toepassingen geschikt. Zo repareer jij jouw kleding straks helemaal zelf, hoe leuk is dat? Want zeg nou zelf: weggooien kan toch altijd nog?

De meest gebruikte fournituren zal jij, wanneer je ze in huis hebt, waarschijnlijk vaker gaan gebruiken dan je denkt. Een diepte-investering is het zeker niet en speciaal voor starters hebben wij een assortiment Goedkope Naalden samengesteld, kijk HIER maar. Een verpakking met naalden, een doosje spelden en veiligheidsspelden en een MEETLINT: het is de basisuitrusting voor jouw huishouden. Bestel je direct een opbergdoosje mee? Zoals DEZE bijvoorbeeld: dan ben je in één keer klaar.

De wondernaald – steekt draadjes en haaltjes terug in de stof

Niets is zo vervelend als een haaltje aan je favoriete blouse of trui, omdat je ergens aan bent blijven hangen of vanwege de nagels    van de kat. Met deze wondernaald van Prym is dit eenvoudig op te lossen. De bovenkant van de naald is geribbeld, waardoor je een uitstekende draad gemakkelijk in het weefsel terug kunt steken.

De kromme naald – voor als jij kracht moet zetten, bijvoorbeeld bij het herstellen van meubels

       De kromme naalden zijn van stevig staal en hebben een groot oog. Door de kromme vorm kun je extra kracht zetten wanneer je de naald door zware stof moet halen. Ideaal voor het herstellen van meubelstof of andere zware materialen, zoals zeildoek. Ook wanneer je in een lastige hoek een draad moet naaien, helpt de kromme vorm jou om gemakkelijker te kunnen insteken. Een verpakking bevat 3 verschillende maten kromme naalden

        Gebruik voor meubelstoffen bij voorkeur DIT Naaigaren Supersterk van Gütermann.

  Naalden voor doe-het-zelvers: naalden voor een speciale toepassing


Voor het herstellen van kleding gebruik je andere naalden dan voor het herstellen van zwaar materiaal. Denk bijvoorbeeld aan een tas of rugzak, een tent, slaapzak, woonkussen of tafelzeil. Deze speciale hobbynaalden zijn geschikt voor zwaardere en specifieke toepassingen en hebben allemaal hun eigen specifieke eigenschappen. Jij ontvangt 5 verschillende naalden: Een leernaald met kenmerkende driehoekige punt, een speciale zeilnaald voor het naaien van zeildoek, een tapijtnaald voor vloerbedekking en het herstellen van een kleed of karpet. De zaknaald gebruik jij voor het repareren van schoenen en tassen. De gebogen stoffeerdersnaald is de kromme naald, waar we het hierboven al over hadden.

De matrasnaald – een extra lange naald van wel 25 centimeter!


Voor het naaien van kussens en matrassen heb jij een extra lange naald nodig. Jij moet immers door meerdere lagen stof en vulling heensteken, zonder het risico op het verbuigen of breken van de naald. De Prym Matrasnaalden zijn extra stevig én extra lang, maar liefst 25 centimeter. Gebruik stevig naaigaren of naaigaren van 100% katoen: het past gemakkelijk door het oog van de naald.

De leernaald – voor het verwerken van niet geperforeerd (kunst)leer

Leernaalden zijn stevige naalden met een speciale driehoekige punt. Leernaalden zijn speciaal bedoeld voor het naaien door leer, zonder het leer onnodig te beschadigen. De leernaalden hebben bovendien een extra groot oog, waardoor je ook dikker garen gemakkelijk door het oog van de naald kunt halen. De officiële naam van deze naalden is leernaalden, maar je gebruikt ze ook voor het herstellen of afwerken kunstleer. Je ontvangt een gesorteerd setje voordelige leernaalden met verschillende afmetingen.


En welk naaigaren dan?

Voor naaigaren geldt hetzelfde als voor naalden: ieder garen heeft zijn eigen specifieke eigenschappen en voordelen. De meest verkochte soorten naaigaren zijn Gütermann Allesnaaigaren of als goedkoper alternatief ons Voordelige Naaigaren, dat je voor iedere toepassing kunt gebruiken, zowel voor het naaien op de hand als met de naaimachine.  Voor zwaardere stoffen, zoals jeans en canvas, maar ook voor leer en zeildoek gebruik je Supersterk Naaigaren van Gütermann.

Succes!

Related products:

Related articles: