Schrobborstels



Borstels met echt haar: de ene werkborstel is de andere niet. Verschillende klussen vragen om verschillend materiaal. Bij Bink Fournituren hebben wij meerdere werkborstels ingekocht om het schoonmaakwerk voor jou gemakkelijker te maken. Schoonmaken is helemaal niet vervelend maar je moet wel goed materiaal gebruiken. Dat scheelt jou inspanning, zorgt voor een beter resultaat en geeft een tevreden en voldaan gevoel. Want zeg nou zelf: wie geniet er nou niet van een mooie glanzende vloer als je na een lange werkdag even snel gaat douchen?

Voordat je een werkborstel gaat uitzoeken, is het belangrijk om te kijken naar het materiaal dat jij gaat reinigen en de uitdagingen die dat materiaal of de vorm van het object jou bieden. Wij hebben onze werkborstels verdeeld in hard en zacht, om de keus voor jou gemakkelijker te maken.

Zachte borstels

Een zachte werkborstel gebruik jij om een kwetsbaar hard oppervlak mee te reinigen. Hout, kunststof en tegelwerk zijn materialen die af en toe eens goed schoongemaakt moeten worden. Voor het schrobben van jouw keukenblad, badkamervloer of gelakte traptegels gebruik jij het beste een zachte werkborstel van tampico. Kies voor een model dat goed in de hand ligt en gebruik een geschikt en niet-agressief schoonmaakmiddel. 

Wil jij de badkuip, jouw geglazuurde badkamertegels en de wastafel goed en gemakkelijk schrobben? Een goede werkborstel is onmisbaar bij schoonmaakwerk. Onze badkuipborstel is een natuurborstel en wordt gemaakt door onze Duitse borstelmakers. De badkuipborstel is 100% biologisch afbreekbaar. De badkamerborstel is 37cm lang en is geschikt om niet al te harde of geglazuurde oppervlakken mee te boenen. Vanwege de handige vorm en de lange steel kun jij zonder veel inspanning alle hoeken van de badkuip bereiken. 

Voor echt kwetsbare oppervlakken, met risico op krassen, kun jij beter een speciaal schuurlapje gebruiken.  Voor het schrobben van de vloer of een terras hebben wij verschillende luiwagens voor je. Last van kalkaanslag? Gebruik de ecologische anti-kalkreiniger van Frosch.

Harde borstels

Voor materialen waar je echt stevig op wilt schrobben, zonder dat je bang hoeft te zijn voor krassen, gebruik je een harde werkborstel of boender. Materialen die jij hiermee schoonmaakt zijn bijvoorbeeld steen en hardhout. Denk aan een hardhouten tuinset met groene aanslag, aan het graniet in het halletje of de garage of aan materialen als beton en straatmeubilair. 

Schrobben zonder bukken

De werkborstels gebruik je voor het schrobben met de hand. Heb jij geen zin om de vloer of de houten vlonders van jouw terras op jouw knieën te boenen? Gebruik dan een luiwagen. Een luiwagen is een schrobborstel voor de vloer waar jij een houten bezemsteel aan kunt bevestigen.. Zo kun je gemakkelijk boenen en schrobben zonder overmatige inspanning of bukwerk. Ook luiwagens leveren wij in een harde of zachte versie.

Het materiaal:

De vezels van onze harde werkborstels zijn van union. Union wordt veel gebruikt in schrobborstels. Union is een vermenging van tampico-fiber en bassine, beiden natuurlijke materialen. Bassine-vezels worden gewonnen van de Palmyrapalm. De vezel wordt onttrokken aan het onderste deel van de palmstengel. Bassine is stug, sterk en veerkrachtig en geschikt voor straatbezems. De vezel wordt vaak gemixt met andere natuurlijke vezels, bijvoorbeeld met tampicofiber om zo een perfecte schrobborstel te kunnen maken.

Tampicofiber is Mexicaans gras van een agaveplant. In combinatie zorgen bassine en tampico voor een optimaal schrobeffect. Tampicofiber wordt gebruikt voor zachte werkborstels of, in combinatie met bassine gebruikt voor harde schrobborstels.

De leveranciers:

De meeste borstels die wij bij Bink Fournituren verkopen worden gemaakt door de firma Redecker in Duitsland: een traditionele borstelmaker waar het vak nog van vader op zoon wordt doorgegeven. Alle borstels zijn gemaakt van natuurlijke materialen: het handvat is van hout en de gebruikte haren zijn van natuurlijke vezels of dierlijk haar. Het gebruikte hout wordt lokaal gewonnen.

Andere schoonmaakproducten die wij verkopen zijn over het algemeen van Wecoline. Wecoline levert haar producten normaliter vooral aan schoonmaakbedrijven – met hun producten weet jij je dus verzekerd van de beste kwaliteit. Wecoline is het label van een innovatief, Nederlands familiebedrijf, gespecialiseerd in schoonmaakproducten. Dagelijks maken duizenden schoonmakers gebruik van de professionele Wecoline producten – jij binnenkort ook?





Related products:

Related articles: