Kniestukken - De oplossing voor een scheur in een kinderbroek



Het komt je ongetwijfeld bekend voor: net een leuke kinderbroek uitgezocht, de eerste keer buiten spelen en jawel: een gat, een scheur of een vlek in die nieuwe broek die er ook niet meer uitgaat. Geen zorgen: met DEZE opstrijkbare kniestukken kun jij dit probleem snel en gemakkelijk oplossen.

Een knielap of kniestuk is een afgewerkt stuk stof dat jij met behulp van het strijkijzer op de broek kunt strijken. Zo is een beschadiging, scheur of vlek niet alleen verstopt maar ook beschermd tegen het verder uitrafelen van de stof. Kinderbroeken hebben over het algemeen veel te verduren: kinderen kruipen, spelen buiten of in klimtoestellen en zijn ongetwijfeld niet altijd even voorzichtig. Maar met een paar goeie ouwe kniestukken repareer jij de broek snel en kunnen ze die morgen weer gewoon aantrekken.

Hoe werkt het?


Houd er rekening mee dat het kniestuk het gat of de scheur ruim bedekt. Leg het kniestuk op de beschadiging aan de goede kant van de broek. Met een persdoek klaar jij dit klusje snel en eenvoudig. Maak de persdoek een klein beetje vochtig: dan wordt de doek transparant en zie jij goed wat je doet. Strijken op hoge temperatuur (stand III voor Katoen). Zorg ervoor dat je druk uitoefent met het strijkijzer zonder te wrijven om verschuiven van het kniestuk te voorkomen. 10 minuten laten afkoelen en klaar! Voor de zekerheid zet jij het kniestuk nog vast met een paar steekjes Supersterk Naaigaren.

Extra versteviging

Bij een groot gat, waarbij jij bang bent dat het gat of des scheur wellicht toch groter gaat worden onder het kniestuk, kun jij de broek het beste eerst repareren met behulp van reparatiedoek. Reparatiedoek werkt in principe hetzelfde als het bevestigen van een kniestuk, met dit  verschil: reparatiedoek strijk jij aan de binnenkant op het gat of de scheur in de broek. Werk het gat of de scheur eerst netjes af: verwijder losse draadjes en rafels. Vervolgens knip jij een stukje reparatiedoek uit, dat aan alle zijden ongeveer 2 centimeter groter is dan het gat of de scheur. Rond de hoeken af om opstaande randjes te voorkomen en strijk het doek op de broek. Laten afkoelen en klaar.  Nu is de broek stevig gezekerd tegen nieuwe beschadigingen en kun jij, als jij dat wilt, aan de voorzijde nog een kniestuk strijken om het reparatiedoek te verbergen en de broek een leuk accent te geven.

Ook voor peuters en kleuters

Kniestukken bestel jij bij Bink Fournituren in allerlei uitvoeringen. Ook bestaan er speciale MINI kniestukken voor de broeken van de allerkleinsten. Voor meer informatie over reparatiedoek verwijzen wij jou graag naar de blog: Reparatiedoek – Weggooien kan altijd nog. Alle kniestukken vind jij HIER.

Ook handig:

-    -      Met DEZE persdoek strijk jij veilig, zonder dat jij bang hoeft te zijn dat er lijm of kleefmiddel aan de strijkbout komt. Maak de persdoek iets vochtig, dan wordt de doek transparant en kun jij precies zien wat jij doet

-     -     Rafelstop: met DIT flesje kun jij rafels zo behandelen dat de stof niet verder kapot gaat

-     -     Applicaties: onze vrolijke assortiment met applicaties geeft jou allerlei mogelijkheden om kleding te herstellen of op te leuken – ook wanneer de beschadiging niet met een kniestuk op te lossen valt! Kijk HIER maar eens…

Related products:

Related articles: