Flessen en Vazen schoonmaken met een tuitenwisser



Of jij nu gebruik maakt van je vaatwasmachine of de vaat gewoon met de hand doet, flessen en vazen vormen altijd een uitdaging om goed schoon te krijgen. De meeste flessen hebben een smalle hals, die uiteindelijk uitloopt in een bredere bodem. Daardoor kom je ofwel niet goed met je borstel in de fles, of je bereikt onvoldoende de bredere onderzijde van de bloemenvaas. Een flessenwisser is hier een goede reinigingsborstel voor.

Van alle producten die wij in deze blog behandelen, vind jij helemaal onderaan de tekst de links naar het product in de webwinkel. Het totale assortiment aan borstelwerk voor in de keuken vind je HIER.

Flessenborstels

De flessenborstels worden gemaakt van gedraaid staal en varkenshaar. Omdat het gebruikte varkenshaar vrij zacht is, druk je de reinigingsborstel zonder probleem door een smalle flessenhals. Eenmaal in de vaas kun je door het ontwerp van de borstel ook gemakkelijk de onderkant schoonmaken. De wollen kop onderaan de flessenwisser zorgt ervoor dat ook bodems van kwetsbare vazen zonder risico zijn schoon te maken. Wij leveren verschillende modellen flessenborstels voor allerlei vazen en vaasjes en voor verschillende formaten flessen en flesjes. Maar ook voor andere lastige openingen en doorgangen hebben wij allerlei borstels, wisser en raggers voor jou. Zo bereik jij ook lastige plekken om deze stof-, vet- of vuilvrij te maken.

Een greep uit het assortiment: 

-          Tuitenragers: Een tuitenrager, tuitenragger, tuitenwisser… de benamingen zijn legio, maar als je er een paar in jouw keukenlade hebt liggen, zal het je verbazen hoe vaak jij dit handige borsteltje nodig hebt. Wij hebben verschillende borsteltjes voor smalle tuiten, openingen van kleine flesjes of vazen of voor roostertjes in bijvoorbeeld een wasdroger of een doseerbakje van jouw wasmachine

-          Flessenborstel: Flessenborstels leveren wij vanaf een doorsnede van 1,0cm tot en met 5,0cm. De kleinere maatjes van 1,0 en 1,5cm kan jij per stuk bestellen, evenals een handig taps toelopend conisch flessenborsteltje. De grotere modellen bestel jij middels een complete set reinigingsborstels, zodat er vanaf nu geen flessenhals meer is waar jij niet in kan komen.

-          Koffiemachines – Keukenmachines: Voor kleine openingen en aansluitingen of voor moeilijk te bereikbare plekken zijn er diverse oplossingen beschikbaar. Zo is er een tuitenwisser mini, een speciaal flexibel miniborsteltje voor weerbarstige slangetjes van koffiemachines of een extra lange reinigingsborstels voor kleine openingen op grote afstand zoals roosters, leidingen of filters.

Hoe maak ik een karaf schoon?

Een karaf maak je perfect schoon met de speciale decanterborstel. Vanwege de handige gebogen vorm, kom jij gemakkelijk door de hals van de karaf en kun jij vervolgens probleemloos de wijd uitlopende bodem ook schoonmaken. Voor glazen flessen van bijvoorbeeld biologische melk of yoghurt gebruik jij onze melkflessenborstel van zacht paardenhaar.

Centrale Verwarming schoonmaken

Voor radiatoren gebruik jij onze radiatorborstel: er is een model beschikbaar voor standaard radiatoren en een speciaal model een groter model ‘ouderwetse’ verwarming. Het borstelgedeelte van de radiatorwisser is gemaakt van superzacht geitenhaar: een prima stofverzamelaar zonder risico op krassen en beschadigingen. Bovendien is het haar zo zacht dat je de borstel ook door smalle roosteropeningen van jouw verwarming kunt halen. Het geitenhaar is bovendien prima wasbaar, wanneer zich vet of vuil ophoopt. Het andere model is gemaakt van zacht varkenshaar en heeft een speciale vorm om gemakkelijk tussen de verschillende compartimenten van jouw centrale verwarming te kunnen komen. Ook voor buizen en leidingen is dit een handig model borstel.

Vooruit, nog twee dan:


Deze speciale borsteltjes willen wij graag nog even aan jou voorstellen:

DIT is de harenvanger: Wie kent het probleem niet? Je doucheputje zit vol met losse haren of het gootje in je wastafel zit ermee verstopt.  Normaal een vervelend en onsmakelijk klusje. Maar met deze harenvanger is het zo gebeurd. Duw de harenvanger in het putje, draai het rond en het pakt alle losse haren mee en houdt het vast. Eenvoudig, snel en hygiënisch – geschikt voor doucheputjes, voor de gootsteen of de wastafel.

En hoe vind jij DEZE speciale borstel om rietjes te reinigen? Voor plastic wegwerprietjes bestaan alternatieven, zoals metalen rietjes, die je steeds weer kunt hergebruiken? Gebruik geen plastic rietjes meer, maar heb altijd je eigen roestvrij stalen rietjes bij de hand! En met het superdunne rietjesborsteltje kun je ze eenvoudig, snel en hygiënisch schoonmaken! De borstel voor rietjes is 21cm lang, met een doorsnee van 9mm. Het borsteltje is van zacht geitenhaar, dus geschikt voor alle kleine openingen van krasgevoelig materiaal.

Related products:

Related articles: