Naaimachinenaalden: dit zijn de 4 must-haves



Bestel nu onze meest verkochte naaimachinenaalden met 25% korting!

Of jij nu maar af en toe wat verstelwerk doet, of dat jij heel regelmatig achter jouw naaimachine kruipt, alles valt en staat met het materiaal dat jij gebruikt. Het juiste naaimachinegaren in combinatie met de juiste naaimachinenaald zal jouw veel werkplezier opleveren. Want uiteindelijk wil jij altijd het beste resultaat voor jouw project.

Naaimachinenaalden leveren wij in soorten en maten, zoals jij in DEZE blog kunt lezen. De keus voor de juiste naaimachinenaald is afhankelijk van de stof die jij gaat verwerken. Voor een zware jeansstof gebruik je een andere naald dan voor een soepele tricot. De juiste naald zorgt ervoor dat je een regelmatig stiksel krijgt, voorkomt dat de naald onnodig breekt of in de stof blijft haken en zorgt ervoor dat zich geen lelijke lussen aan jouw naaiwerk vormen.

4 must-haves in naaimachinenaalden

-          Universele naaimachinenaalden gebruik jij voor katoen en linnen. Voor machinenaalden geldt: hoe hoger het nummer, hoe dikker de naald. Een wat dunnere katoen bijvoorbeeld naai jij met dikte 70, een gemiddeld zware stof naai jij met dikte 80 en voor een zwaardere stof gebruik jij dikte 90. Voor echt zware stoffen gebruik jij een naaimachinenaald dikte 100.

-          Jeansnaalden gebruik jij voor jeans, denim en zeildoek – Ook voor jeansnaalden geldt hoe hoger het nummer, hoe dikker de naald.

-          Jerseynaalden gebruik jij voor alle machinaal gebreide stoffen, zoals tricot, jersey en bouclé. Jerseynaalden worden ook wel ballpointnaalden genoemd vanwege hun ronde punt. De ronde punt zorgt ervoor dat de naald niet in de stof blijft haken en ladders veroorzaakt. Jerseynaalden gebruik jij voor licht rekbare gebreide stoffen.

-          Een stretchnaald gebruik jij voor alle rekbare en zeer rekbare elastische materialen en stoffen. Denk bijvoorbeeld aan jersey hoeslakens, lycra, spandex en kwetsbare rekbare lingerie. De punt van de stretchnaald is minder afgerond dan die van de jersey naald, waardoor jij ook zeer rekbare stoffen probleemloos kunt naaien. 

Wij verkopen alle genoemde naalden in aparte doosjes met hierin slechts één dikte, maar vaak is het nog handiger om een assorti-verpakking te bestellen met daarin verschillende maten. Zo kies jij altijd voor iedere klus de beste naald. Bestel de combi-verpakkingen HIER met 25% korting!

UNIVERSELE Naaimachinenaalden – dikte 70, 80 en 90

JEANS naalden – dikte 90, 100 en 110

JERSEY (ballpoint) naalden – dikte 70, 80 en 90

COMBI: deze set bevat een mooie combinatie van verschillende naalden, namelijk universeel, jeans, stretch voor rekbare stoffen en 1 tweelingnaald

Handig om mee te bestellen:

Bij Bink Fournituren kun jij ook terecht voor naaimachine-spoeltjes en lampjes. En hoe staat het met jouw voorraad naaigaren? Wij leveren verschillende soorten Gütermann Naaigaren. Of maak kennis met DIT Voordelige Naaigaren van Amann/Mettler – een klos van 500 meter bestel jij voor een Voordeelprijs.

Related products:

Related articles: