• Kaaslinnen 12 draads 32 count - 50 x 70 cm Ivoor

Kaaslinnen.

Kaaslinnen borduurstof om zelf een patroon op te borduren.

Als je een compleet borduurpakket koopt, krijg je daar in de meeste gevallen behalve het patroon, ook het juiste garen en de borduurstof bijgeleverd. Beschik je alleen over een patroon of wil je een patroon uit een borduurpakket nogmaals borduren, dan kun je de stof ook los kopen om het borduurpatroon daar op te borduren.

Borduurstof bestaat in verschillende kwaliteiten en uitvoeringen. Dit betreft zogenaamd kaaslinnen, ook wel borduurlinnen of linnen aftelstof genoemd. Kaaslinnen is een traditionele stof om op te borduren. Dit linnen heeft een zeer fijne, enigszins onregelmatige structuur, waardoor zeer fijn en gedetailleerd borduurwerk ontstaat.

Kaaslinnen is geschikt voor zowel kruissteek- als voor traditioneel borduurwerk, zoals platsteken. De structuur van linnen aftelstof wordt weergegeven in het aantal draden per centimeter. Per geborduurd kruisje heb je 2 draden nodig. Op een centimeter van 12-draads linnen kun je dus 6 kruisjes borduren. De Engelse maatvoering van borduurstoffen wordt weergegeven in het aantal draden per inch. 12-draads kaaslinnen wordt in het Engels weergegeven als 32 count.

In het algemeen kun je zeggen dat het borduren op linnen geschikt is, als je al wat ervaring hebt met borduren. Het borduren op Aida borduurstof of op aftelstof is eenvoudiger, omdat de kruisjes daar duidelijker zichtbaar op zijn. Het borduren op linnen geeft een mooi, fijn resultaat.De stof is licht voorbehandeld met stijfsel: hierdoor glijdt de naald zeer eenvoudig door de stof.

Samenstelling: 100% puur linnen. Kleur: Ivoor.

TIP: gebruik voor deze borduurstof bij voorkeur stompe borduurnaalden, grootte 24-26. Gebruik tevens een borduurring: dit zorgt ervoor dat je je werk gemakkelijker kunt vasthouden en geeft een beter overzicht waar je mee bezig bent.

Je ontvangt een stukje borduurstof van 50 x 70cm.

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren

Kaaslinnen 12 draads 32 count - 50 x 70 cm Ivoor

  • Merk: Zweigart
  • Model:zw-32101s
  • Beschikbaarheid:Op voorraad
  • €17,95


Gerelateerde producten

AANBIEDING: DMC borduurgaren - Kies een kleur

AANBIEDING: DMC borduurgaren - Kies een kleur

AANBIEDING: DMC Splijtzijde.AANBIEDING: DMC Splijtzijde: 6-draads borduurgaren – Kies jouw kleur.Han..

€1,49 €1,95

Kaasdoek 10 draads 25 count - 48 x 68 cm Lugana Wit

Kaasdoek 10 draads 25 count - 48 x 68 cm Lugana Wit

Evenweave aftelstof.Evenweave aftelstof: kaasdoek borduurstof.Deze borduurstof wordt verkocht onder ..

€14,95

Kaasdoek 10 draads 25 count - 48 x 68 cm Lugana Naturel

Kaasdoek 10 draads 25 count - 48 x 68 cm Lugana Naturel

Etamine aftelstof.Etamine aftelstof: kaasdoek borduurstof.Deze borduurstof wordt verkocht onder vers..

€14,95

Borduurring 20 cm

Borduurring 20 cm

De borduurringen van Restyle zijn gemaakt van beukenhout en 3-voudig verlijmd.Fijn geslepen, met een..

€7,95

Tags: Borduurstof, handwerkstof, borduurstof aida, aida borduurstof, aida stof, aïda stof, aïda borduurstof, borduurlinnen, borduurkatoen, telstof, aftelstof, ruitjesstof, stof met ruitjes, stof om op te borduren, kaaslinnen, kaasdoek, zelf borduren, zelf patroon borduren, borduurpatroon, evenweave, borduurstof evenweave, permilan, permin, DMC, Zweigart