• Zeepnoten

Zeepnoten voor ons en onze omgeving. Indiase zeepnoten zijn een milieuvriendelijk, hernieuwbaar, natuurlijk product. De Aziatische zeepnootboom geeft na ongeveer tien jaar zijn eerste vruchten. Deze kunnen ongeveer 90 jaar lang eenmaal per jaar worden geoogst. De teelt van zeepnootbomen wordt ondersteund door het Indiase bosministerie vanwege het positieve ecologische evenwicht dat ze bieden. Zeepnoten zijn 100% biologisch afbreekbaar en gemakkelijk wegwerpbaar met organisch afval of compost na gebruik.

Effect van de zeepnoot: de werkzame stof saponine in de schaal van de zeepnoot heeft uitstekende reinigende eigenschappen en een antibacterieel effect. Bij contact met warm water levert dit een mild reinigingsmiddel op. In Azië werden zeepnotenschalen eeuwenlang gebruikt als een natuurlijk ontsmettings- en reinigingsmiddel vanwege hun sterke reinigende werking.

Ecologisch, goedkoop, economisch wassen met zeepnotenschalen is niet alleen ecologisch, maar ook goedkoop in het lage temperatuurbereik. Dezelfde schelpen kunnen 2-3 keer worden gebruikt. Daarom is een verpakking van 250 gram voldoende voor minimaal 3 maanden met 2-3 wasbeurten per week.

Voor alle soorten textiel voor 30-95graden.

Ook geschikt voor wol en zijde.

Inhoud: 250 gram zeepnoten incl 1 waszak van katoen.

Voordelen van zeep nut: - hernieuwbare hulpbron - ideaal voor mensen met allergieën (in geval van allergieën voor conventionele wasmiddelen) - voor wit en kleurrijk - Beschermt huid, ondergoed en het milieu - 100% biologisch afbreekbaar

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren

Zeepnoten

  • Merk: Redecker
  • Model: 795050
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • €12,11


Gerelateerde producten

Frosch duurzaam wasmiddel met Aloë Vera

Frosch duurzaam wasmiddel met Aloë Vera

Frosch wasmiddel met Aloë Vera. - Stralend schone was voor alle gekleurde textiel op alle temperatur..

€11,50

Tags: Zeepnoten, soap nuts