Sudderplaatje

Sudderplaatje – Warmhoudplaatje voor het gasfornuis

Fournituren – Huishouding, voor in de keuken: deze vlamverdeler of warmhoudplaat plaats jij op de kleinste pit van het gasfornuis om de vlam te verdelen en te voorkomen dat iets te snel aan de kook raakt. Het is een bekend probleem: bij het klaarmaken van sommige gerechten wordt, zelfs bij gebruik van de kleinste gaspit van jouw gasfornuis, de pan te snel warm. Het gevolg: het kookproces gaat te snel, waardoor jouw saus, jus of soep aanbrandt. Dit probleem verhelp jij in een oogomdraai door het gebruik van deze sudderplaat, ook wel vlamverdeler genoemd. Een sudderplaatje is gemaakt van emaille en hol van binnen. Hierdoor wordt de vlam weggehouden bij de pan, waardoor het koken wordt vertraagd. Ideaal voor suddergerechten, zoals stoofvlees, runderlappen en voor het bereiden van soepen en sauzen. Tevens geschikt als warmhoudplaat. Doorsnede: 16cm. Verkoop stuk.

Ook een gaspitverkleiner is handig om te voorkomen dat iets (te snel) aan de kook raakt. Onderhoud jouw gasfornuis met gebruik van een koperspons of koperdoek voor schoonmaken zonder krassen. Het zwarte frame van jouw gasfornuis houdt jij mooi met een beetje kachelzwart.

Het gemak van een sudderplaat:

Koken: we doen het iedere dag. En sommige kleine probleempjes komen dan ook met enige regelmaat weer terug. Deze ken jij vast wel: zelfs de vlam van de kleinste pit is nog te warm, waardoor jouw soep, saus of vlees te snel aan de kook raakt of zelfs vastkoekt aan de bodem. Tijd voor een sudderplaatje!

Wat is een sudderplaat?

Een sudderplaat, of warmhoudplaat, of vlamverdeler… what’s in a name? Een sudderplaat bestaat uit 2 lagen emaille, met lucht ertussen. Jij legt het sudderplaatje op de gaspit, onder de pan. Dit zorgt ervoor dat de bodem van de pan minder snel heet wordt, waardoor het gerecht de tijd krijgt om rustig te sudderen of te garen. Precies wat je zocht of niet dan? De sudderplaat is tevens geschikt voor het warm houden van pannen en afgedekte borden.

Specificaties:

Samenstelling: Emaille – staal. Doorsnede: 16 centimeter. Verkoop per stuk.

Voor jouw gasfornuis:

  • Gaspitverkleiner: voorkomt dat de vlam om de pan heen gaat
  • Koperspons: Boenen zonder krassen, mits nat gebruikt
  • Koperdoek: Schuren zonder krassen, mits nat gebruikt
  • Kachelzwart: maakt gietijzer, emaille, bakeliet en zwart plaatstaal weer zwart

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren

Sudderplaat - Warmhoudplaat voor gasfornuis

  • Merk: Metaltex
  • Model:19009
  • Beschikbaarheid:Op voorraad
  • €12,50


Gerelateerde producten

Kachelpoets - Zebraline Kachelzwart

Kachelpoets - Zebraline Kachelzwart

Zebraline KachelpoetsZebraline Kachelpoets – Kachelzwart voor smeedijzerFournituren – Poetsen met ka..

€14,95

Koperspons - 2 stuks krasvrije schuursponzen

Koperspons - 2 stuks krasvrije schuursponzen

Krasvrije schuurspons.Krasvrije Schuurspons – 2 kopersponsjesSchoonmaak – Huishouding: een goede sch..

€6,95

Tags: Gasfornuis, gaspitverkleiner, gasverkleiner, warmhoudplaatje, sudderplaatje, sudderplaat, aubain marie, gasplaatje, vlamverdeler