• Spiraaldraad 2,5 meter- Met 2 sets bevestiging

Spiraaldraad.

Spiraaldraad: spanveer voor gordijnen.

Spanveer is een ouderwetse, maar doeltreffende manier om snel ergens een gordijntje op te hangen. Spiraaldraad, ook wel spanveer genoemd, is een licht elastische trekveer omspannen met zacht kunststof. Je bevestigt het spiraaldraad snel en effectief met de meegeleverde bevestiging. Vervolgens kun je er eenvoudig een gordijntje aan ophangen.

Dit is een verpakking met 2,5 meter spiraaldraad. Heb jij grotere hoeveelheden nodig? Je kunt het spiraaldraad ook per meter bestellen. Voor de afwerking van jouw spangordijntjes leveren wij alles wat je nodig hebt. Zoals loodveter bijvoorbeeld om het gordijn aan de onderkant te verzwaren. Hang 2 loodjes in de zijzomen van het gordijn en het hangt mooi recht. Voor het naaien van gordijnen gebruik je bij voorkeur Gütermann Naaigaren voor het beste resultaat.

Spanveer of gordijnspiraal.

Spanveer wordt vaak gebruikt in kleine ruimtes, voor kleine raampjes of als bedekking van een open (keuken)kastje. Zeer toepasbaar in kleine ruimtes als toilet, gangkast, onder de gootsteen, voor zolderraampjes of in de schuur. Gordijnspiraal wordt ook veel gebruikt in caravans, campers, boten enzovoort. Het voordeel van het ophangsyteem is dat de dragers voorzien zijn van een uiteinde met schroefdraad. Dat betekent dat je ze gemakkelijk in een houten kozijntje draait, waardoor het systeem snel en gemakkelijk te plaatsen is. Houd er wel rekening mee, dat je de spiraaldraad niet te zwaar belast.

Niet te zware gordijnen.

Het gordijnspiraaldraad wordt strak getrokken doordat de veer licht elastisch is. Ga je de draad te zwaar belasten dan zal ze op den duur gaan doorhangen. Gebruik gordijnspiraal dan ook niet voor zware overgordijnen, maar liever voor katoenen gordijnstof of voor vitrages en valletjes.

Hoe werkt het?

Eerst knip je de spiraal op maat met behulp van een nijptang. Om een mooie strakke lijn te krijgen, gebruik je 5% minder spiraaldraad dan de strakke breedte van het kozijn dat je wilt bedekken. Voor een kozijn van bijvoorbeeld 80 cm breed gebruik je dus een spiraaldraad van 76 cm. Als de spanveer op maat hebt geknipt, draai je de einddopjes in de spiraal. Vervolgens draai je de ophangdragers met schroefdraad in het houten kozijn. Bevestig nu de einddopjes achter de dragers en je hebt een mooie strakke spiraaldraad in het kozijn hangen.

Specificaties:

Je ontvangt 1 stuk gordijnspiraal van 250 cm lang, geschikt voor één of meerdere gordijntjes.. Hierbij ontvang je tevens twee sets einddopjes en twee sets ophangschroefjes, zodat je 2 stuks spiraalgordijntjes direct op kunt hangen.

Meer weten?

Meer weten over het zelf maken van gordijnen? Lees dan onze blog! Vragen over het maken van gordijnen? Stel ze ons gerust via de mail of het contactformulier: we helpen je graag op weg.

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren

Spiraaldraad 2,5 meter- Met 2 sets bevestiging

  • Merk: Antex
  • Model:329522
  • Beschikbaarheid:Op voorraad
  • €7,95


Gerelateerde producten

Gütermann Naaigaren 500 meter - Kies een kleur

Gütermann Naaigaren 500 meter - Kies een kleur

Weet je niet precies welk naaigaren geschikt is voor welke stof, kijk dan bij de tips van Bink daar ..

€6,85

Spiraaldraad 1 meter met 1 set bevestiging

Spiraaldraad 1 meter met 1 set bevestiging

Spiraaldraad.Spiraaldraad is een ouderwetse, maar doeltreffende manier om snel ergens een gordijntje..

€3,95

Loodjes voor gordijnen - Prijs per stuk

Loodjes voor gordijnen - Prijs per stuk

Loodstaafjes.Loodstaafjes voor gordijnen zorgen ervoor dat je gordijn aan de onderkant mooi recht en..

€0,99

Loodveter voor gordijnen - Per 3 meter

Loodveter voor gordijnen - Per 3 meter

Loodveter.Loodveter gebruik je om lichtgewicht gordijnstof of vitrage aan de onderzijde mooi recht e..

€3,25

Tags: Spiraaldraad, spanveer, spandraad, gordijnspan, spangordijn, vitrage ophangen, gordijntje ophangen, spiraal, trekveer, trekdraad, spangordijntje, vitragespan, vitrage ophangen, vitrage spannen, valletje ophangen, gordijnring, gordijnklem, ring met klem, ringklem, ringklemmetje, gordijnen ophangen, vitrage ophangen, deurgordijn ophangen