Fijne Tongnaald Ergonomisch

https://www.binkfournituren.nl/index.php?route=product/manufacturer/info&manufacturer_id=13
Levertijd: 2 - 3 Dagen
€5,30
Aantal:

Tongnaald.

Tongnaald voor het opnemen van steken in breiwerk. Tevens een handig hulpmiddel voor het inrijgen van draden en voor draadgeleiding op overlockmachines.

Een tongnaald is een gereedschap dat lang niet iedereen kent, maar als je er eentje hebt wil je eigenlijk niet meer zonder. De bovenkant van een tongnaald lijkt op een smyrna haaknaald, die je gebruikt bij het knopen van kussens en kleden. De uitvoering is een stuk fijner, maar het principe is gelijk. Doordat de bovenkant van de naald zich opent en sluit bij het doorhalen, kun je draden en lusjes meepakken en meetrekken. Doordat de punt van de tongnaald zeer fijn en dun is, kun je deze uitstekend gebruiken voor het oppakken van losse draden en steken.

De tongnaald gebruik je onder andere om steken in brei- of haakwerk op te pakken. Dit kun je doen tijdens het breien, bijvoorbeeld als je ziet dat je een steek hebt laten vallen bij een eerdere toer. Maar ook in kant en klaar brei- of haakwerk kun je de tongnaald gebruiken, als bijvoorbeeld een onderkant van een wollen trui is losgeraakt.

Bovendien is de tongnaald ook een ideaal hulpmiddel bij het inrijgen van een lockmachine. Als je vaker met de lockmachine werkt, weet je inmiddels dat het inrijgen van dergelijke machines geen pretje is en erg nauw komt. Met behulp van de tongnaald trek je de draad zeer gemakkelijk door de fijne openingen van de machine.

Gebruik de tongnaald ook voor loshangende draadjes in wollen kleding: Steek de naald voorzichtig tussen de steken door en pak de loshangende draad op. Door deze mee te trekken als je de naald terugtrekt, hangt de draad vervolgens aan de binnenkant van de trui en kun je deze afwerken of losknippen.

De tongnaald heeft een speciaal ergonomisch design om vermoeiingsvrij te kunnen werken. Als je het beschermkapje op de greep schuift, wordt deze verlengd en heb je extra grip. De greep is bekleed met zacht antislip-oppervlak in de ergonomisch gevormde komgrepen.

De naald zelf is van staal; de kunststof greep is gemaakt van zogenaamd softmateriaal.

In 2010 heeft Prym met dit artikel de Red Dot design-prijs gewonnen vanwege het innovatieve ontwerp.

©Bink Fournituren 2012-2020